Vineri 6 august ai volumul patru din „Povestile bucatariei romanesti". O editie completa, reasezata in pagina, innobilata si ilustrata cu fotografii ale preparatelor, poze etnografice si imagini inedite cu Radu Anton Roman. Pentru ca tu sa ai in biblioteca si in bucataria ta „Retete de Colectie". O noua serie de carti exceptionale marca Jurnalul National. Saptamana aceasta continua calatoria noastra culinara la rasarit de Carpati in „dulcea Bucovina cu smantana" si in Moldova „vocalelor de zahar" (cum ii placea sa spuna lui Radu Anton Roman) Â trecand apoi dincolo de Prut, in „apropiata, indepartata Basarabie", tinut bogat in gusturi si provocari culinare. Printre alivenci si flori de dovleac umplute, infruptandu-ne din „sarmalele in bostan, cu gust de eternitate", vom cunoaste rand pe rand povestile si retetele cele strasnice ale razesilor lui Stefan cel Sfant si-ale urmasilor lor. Spor la gatit!
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrisePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii