Mancaruri de post

Dupa 7 saptamani de post, organismul se simte slabit, iar cand revenim la alimentatia pe baza de carne, se dezvolta intoxicatii sau balonari.

De aceea un mancarurile de post ar trebui sa fie cat mai variate, sa cuprinda fibre, proteine si carbohidrati, dar si grasimi si uleiuri esentiale.

Pe Culinar.ro gasiti numeroase retete de post usor de preparat, iar cand va paraseste inspiratia, apelati cu incredere la aceste mancaruri de post.

Pentru a suplini proteinele din carne, specialistii recomanda consumul de soia, alaturi de cereale cat mai diverse, legume proaspete sau gatite si fructe. De asemena este indcat consumul de cat mai multa apa minerala in post datorita mineralelor pe care le contine.

Postul este contraindicat copiilor mici, in crestere, iar la adolescenti nu trebuie tinut mai mult de 6 zile. Aceleasi reguli sunt valabile si pentru batrani, persoane anemice, bolnave sau depresive.

Cum niciun exces nu este bun, nici postul nu poate fi tinut de toata lumea, chiar daca reprezinta o innoirea a trupului si spiritului.

Cel mai indicat, chiar si de catre preoti, este tinerea unui post mai strict in prima si ultima saptamana din Postul Pastelui, iar in restul zilelor sa se consume oua, lapte si putina carne.

Mancarurile cele mai indicate in timpul postului sunt:

- batoane de cereale si fructe la micul dejun

- supe de legume, mancare de legume si soia, salate la pranz

- nuci, stafide sau migdale ca si gustare

- salate de fructe sau mancare de legume seara

Legumele sunt extrem de diverse si nu va axati doar pe o categorie. Puteti face mancaruri delicioase de post din: vinete, bame, fasole verde, mazare, cartofi, naut, rosii, ardei, ciuperci, porumb, castraveti proaspeti si murati, anghinare, praz, sparanghel, broccoli, conopida, telina, morcovi, etc. Ca si garnitura gatiti orez sau paste integrale cu putin sos de rosii si foarte multe condimente.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
3
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Tarta cu mere si scortisoara
4
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
5
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Parteneri
Ciorba de cartofi noi cu hrean
Bucataras.RO

Ciorba de cartofi noi cu hrean

Am pornit initial de la ideea de ciorba saseasca si am ajuns la ce se vede. Adica acest preparat face parte din ciclul ,,...

Ciorba de cartofi noi cu hrean
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola