Mancaruri de post

Dupa 7 saptamani de post, organismul se simte slabit, iar cand revenim la alimentatia pe baza de carne, se dezvolta intoxicatii sau balonari.

De aceea un mancarurile de post ar trebui sa fie cat mai variate, sa cuprinda fibre, proteine si carbohidrati, dar si grasimi si uleiuri esentiale.

Pe Culinar.ro gasiti numeroase retete de post usor de preparat, iar cand va paraseste inspiratia, apelati cu incredere la aceste mancaruri de post.

Pentru a suplini proteinele din carne, specialistii recomanda consumul de soia, alaturi de cereale cat mai diverse, legume proaspete sau gatite si fructe. De asemena este indcat consumul de cat mai multa apa minerala in post datorita mineralelor pe care le contine.

Postul este contraindicat copiilor mici, in crestere, iar la adolescenti nu trebuie tinut mai mult de 6 zile. Aceleasi reguli sunt valabile si pentru batrani, persoane anemice, bolnave sau depresive.

Cum niciun exces nu este bun, nici postul nu poate fi tinut de toata lumea, chiar daca reprezinta o innoirea a trupului si spiritului.

Cel mai indicat, chiar si de catre preoti, este tinerea unui post mai strict in prima si ultima saptamana din Postul Pastelui, iar in restul zilelor sa se consume oua, lapte si putina carne.

Mancarurile cele mai indicate in timpul postului sunt:

- batoane de cereale si fructe la micul dejun

- supe de legume, mancare de legume si soia, salate la pranz

- nuci, stafide sau migdale ca si gustare

- salate de fructe sau mancare de legume seara

Legumele sunt extrem de diverse si nu va axati doar pe o categorie. Puteti face mancaruri delicioase de post din: vinete, bame, fasole verde, mazare, cartofi, naut, rosii, ardei, ciuperci, porumb, castraveti proaspeti si murati, anghinare, praz, sparanghel, broccoli, conopida, telina, morcovi, etc. Ca si garnitura gatiti orez sau paste integrale cu putin sos de rosii si foarte multe condimente.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Bulgur colorat cu snitele de soia
1
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
2
Prajituri

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)

Prajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
Mâncare de năut cu sos de ceapă
3
Mancaruri de post

Mâncare de năut cu sos de ceapă

Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...

Mâncare de năut cu sos de ceapă
Eclere
4
Dulciuri

Eclere

Delicioase

Eclere
Cuiburi de oua in mamaliga
5
Preparate cu mamaliga

Cuiburi de oua in mamaliga

Cuiburi de oua in mamaliga este o reteta ingenioasa prin care puteti servi ouale, in cosuri de mamaliga.

Cuiburi de oua in mamaliga
Parteneri
Creveti cu paste, in sos de rosii
Bucataras.RO

Creveti cu paste, in sos de rosii

Nu ma dau pe spate crevetii, dar daca copilul vrea, trebuie sa mai fac din cand in cand!

Creveti cu paste, in sos de rosii
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Gustos.RO

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
ReteteCulinare.RO

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)