De Sarbatori gospodinele prepara chiftelute mici pentru aperitive, pe care le servesc alaturi de salata de boeuf, salata de vinete sau alte sanvisuri cu legume.
Pentru prajoalele-aperitiv aveti nevoie de:
Carne tocata amestec de porc cu vita (sau de pui), 1 ceapa, 4-5 catei de usturoi, 1 bucata mica de paine, 2 oua, sare, piper, susan.
Carnea tocata se amesteca cu ceapa data pe razatoare, usturoiul zdrobit, bucata de paine inmuiata in apa si stroarsa bine, doua oua intregi, sare si piper.
Dupa ce ati amestecat bine toate ingredientele, se fac bilute mici de max 2 -3 cm diametrul care se dau prin susan si se prajesc in ulei la foc mic.
Pentru parjoalele clasice moldovenesti ai nevoie de: carne tocata amestec (porc si vita), ceapa, usturoi, paine, 2 oua, sare, piper, chili si marar.
Se amesteca toate ingredientele si se fac parjoale mai mari, care se prajesc in ulei si se servesc alaturi de cartofi piure, cu garnitura de salata de varza sau cu muraturi.
Pentru parjoale- barbeque sau hamburgeri moldovenesti: carne tocata (porc si vita sau miel), ceapa, usturoi, paine, un cartof crud ras, oua, castraveti murati tocati marunt, sare, piper, chili, rozmarin, mustar dulce/picant, verdeturi.
Se amesteca toate ingredientele si se fac hamburgeri care se prajesc pe gratar si se servesc cu cartofi prajiti si salata de varza, cu sosuri ca maioneza, ketchup, mustar.
Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii