Parjoalele moldovenesti - aperitiv, fel principal si barbeque!

De Sarbatori gospodinele prepara chiftelute mici pentru aperitive, pe care le servesc alaturi de salata de boeuf, salata de vinete sau alte sanvisuri cu legume.

Pentru prajoalele-aperitiv aveti nevoie de:

Carne tocata amestec de porc cu vita (sau de pui), 1 ceapa, 4-5 catei de usturoi, 1 bucata mica de paine, 2 oua, sare, piper, susan.

Carnea tocata se amesteca cu ceapa data pe razatoare, usturoiul zdrobit, bucata de paine inmuiata in apa si stroarsa bine, doua oua intregi, sare si piper.

Dupa ce ati amestecat bine toate ingredientele, se fac bilute mici de max 2 -3 cm diametrul care se dau prin susan si se prajesc in ulei la foc mic.

Pentru parjoalele clasice moldovenesti ai nevoie de: carne tocata amestec (porc si vita), ceapa, usturoi, paine, 2 oua, sare, piper, chili si marar.

Se amesteca toate ingredientele si se fac parjoale mai mari, care se prajesc in ulei si se servesc alaturi de cartofi piure, cu garnitura de salata de varza sau cu muraturi.

Pentru parjoale- barbeque sau hamburgeri moldovenesti: carne tocata (porc si vita sau miel), ceapa, usturoi, paine, un cartof crud ras, oua, castraveti murati tocati marunt, sare, piper, chili, rozmarin, mustar dulce/picant, verdeturi.

Se amesteca toate ingredientele si se fac hamburgeri care se prajesc pe gratar si se servesc cu cartofi prajiti si salata de varza, cu sosuri ca maioneza, ketchup, mustar.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Supa cu fasole si suc  de rosii
Bucataras.RO

Supa cu fasole si suc de rosii

Supa cu fasole si suc de rosii
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide