In bucataria mozambicana se foloseste cu precadere la marinade pentru peste sau pui la gratar, iar in Europa, se foloseste la sosuri sau diferite preparate in restaurantele de lux sau fast-food-uri.
In Brazilia este cel mai popular ardei iute si imbogateste gustul multor preparate specifice, de la orez pana la carne si legume.
Sosul facut din ardei piri-piri se foloseste in Africa la supe si tocanite si este considerat cel mai iute sos existent in lume.
Acest sos il poti prepara si acasa, daca ai ardei piri-piri, iar daca nu foloseste cu incredere traditionalii ardei iuti, mici si rosii, romanesti.
Ingrediente:
- o lingurita si jumatate de paprika
- o lingurita de oregano
- ghimbir proaspat ras sau pudra
- o lingurita de cardamon
- 2 catei de usturoi
- 1/2 lingurita de sare
- 2 ardei iuri, uscati si pisati
Acest amestec se piseaza bine intr-un mojar, apoi se adauga ulei de masline, pana se obtine o pasta rosie.
Cu aceasta pasta se poate unge carnea de vita, porc, pui sau chiar pestele, inainte de a le pune pe gratar. La fel de bine, poti folosi putin amestec uscat si pentru aromarea unor mancaruri pe baza de carne si legume.
Daca iubesti cartofii prajiti sau la cuptor, acest amestec uscat le vada un gust deosebit. Iar daca vrei sa-i tai din tarie si sa il folosesti negatit, poti pune o lingurita de amestec uscat in iaurt sau smantana.
Iata cateva retete la care poti adauga acest sos condimentat!
Friptura de vita la cuptor
Friptura-mancarica de fazan
Friptura de porc marinata
Friptura mexicana din pulpa de porc tocata cu piper, ceapa verde si rosii "Ropa Vieja"
Friptura de vitel cu sos si cartofi natur
Friptura de porc cu sos de bulion si vin
Friptura vanatoreasca
Cocos cu vin
Piept de pui la cuptor
Costite pe gratar
Legume la gratar marinate
Cotlet de rechin la gratar
Macrou la gratar
Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu pruneMusacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...
Musaca greceasca de vinetePrajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...
Prajitura Floare de ColtPentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.
Lichior de bere de casaSunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...
MutabalOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoAmandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...
Amandina insiropata cu cafeaIn principiu prajitura este cam la fel ca in prima postare, mai ales foile, dar am modificat crema, in sensul ca am redus din...
Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii