Secretele unei bezele perfecte

Secretele unei bezele perfecte

Insa pentru a obtine niste bezele perfecte este nevoie de putina indemanare si cateva secrete... apoi le poti pudra cu scortisoara sau ness, le poti da aroma si culoarea preferata.   Sfaturi pentru pregatirea bezelelor: - alege un bol cat mai mare pentru a bate albusurile, chiar daca ai putine (din 4 albusuri ies 12 bezele medii). Amestecul trebuie sa fie pufos si aerat, albusurile isi vor mari considerabil volumul. - recipientul trebuie sa fie perfect curat si uscat, orice pata de grasime, zahar sau apa iti va distruge munca - ouale se tin cateva ore la temperatura camerei, inainte de prepararea bezelei - foloseste doar oua foarte proaspete si de buna calitate, fara crapaturi - bateti albusurile suficient de mult timp, chiar daca va plictisiti. In caz contar bezele se vor "lasa". - reteta perfecta: albusuri de ou, zahar tos, un praf de sare si un praf de vanilie (la 4 oua - 225 g zahar). Se bat foarte bine albusurile, pana spuma se intareste, apoi se adauga sarea, vanilia si cate putin zahar, pana se incorporeaza perfect. La sfarsit, spuma trebuie sa fie tare si lucioasa. Spuma se toarna in formele dorite pe o hartie de prajituri cu care ati tapetat tava de cuptor. Puteti pregati bezele cu posul, sau un tort de bezea, poate o pavlova. In general bezelele se coc la foc mic, 110- 130 de grade timp indelungat. Daca folositi un cuptor cu gaz care "arde" prajiturile, va recomand ca dupa primele 25 de minute de copt sa intre-deschideti usa cuptorului. - pentru bezele crocante, tava se tine in cuptor la foc mic timp de 2 ore si apoi se opreste focul si se lasa bezelele in cuptor timp de mai multe ore sa se raceasca - pentru bezele lipicioase, tava se pune la foc mediu timp de 45 de minute si apoi bezele se tin la loc racoros - daca ati copt bezelele la un foc prea mare si au o culoare mai inchisa, pudrati-le cu zahar pudra sau putin ness, vor arata excelent - asta dupa ce ati gustat si ati constatat ca sunt doar putin colorate si n-au gust de ars.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa