Insa pentru a obtine niste bezele perfecte este nevoie de putina indemanare si cateva secrete... apoi le poti pudra cu scortisoara sau ness, le poti da aroma si culoarea preferata. Sfaturi pentru pregatirea bezelelor: - alege un bol cat mai mare pentru a bate albusurile, chiar daca ai putine (din 4 albusuri ies 12 bezele medii). Amestecul trebuie sa fie pufos si aerat, albusurile isi vor mari considerabil volumul. - recipientul trebuie sa fie perfect curat si uscat, orice pata de grasime, zahar sau apa iti va distruge munca - ouale se tin cateva ore la temperatura camerei, inainte de prepararea bezelei - foloseste doar oua foarte proaspete si de buna calitate, fara crapaturi - bateti albusurile suficient de mult timp, chiar daca va plictisiti. In caz contar bezele se vor "lasa". - reteta perfecta: albusuri de ou, zahar tos, un praf de sare si un praf de vanilie (la 4 oua - 225 g zahar). Se bat foarte bine albusurile, pana spuma se intareste, apoi se adauga sarea, vanilia si cate putin zahar, pana se incorporeaza perfect. La sfarsit, spuma trebuie sa fie tare si lucioasa. Spuma se toarna in formele dorite pe o hartie de prajituri cu care ati tapetat tava de cuptor. Puteti pregati bezele cu posul, sau un tort de bezea, poate o pavlova. In general bezelele se coc la foc mic, 110- 130 de grade timp indelungat. Daca folositi un cuptor cu gaz care "arde" prajiturile, va recomand ca dupa primele 25 de minute de copt sa intre-deschideti usa cuptorului. - pentru bezele crocante, tava se tine in cuptor la foc mic timp de 2 ore si apoi se opreste focul si se lasa bezelele in cuptor timp de mai multe ore sa se raceasca - pentru bezele lipicioase, tava se pune la foc mediu timp de 45 de minute si apoi bezele se tin la loc racoros - daca ati copt bezelele la un foc prea mare si au o culoare mai inchisa, pudrati-le cu zahar pudra sau putin ness, vor arata excelent - asta dupa ce ati gustat si ati constatat ca sunt doar putin colorate si n-au gust de ars.
Cum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaCiorba de perisoare delicioasa este o reteta de ciorba clasica, cu multe legume si orez. Este o reteta de ciorba cu perisoare...
Ciorba de perisoare delicioasaPentru ca este vara, am folosit vinete albe, care mi-e imi par mai dulci si mai frumoase, si de asemenea am gasit in piata...
Musaca in stil grecescO mancare usoara, satioasa si gustoasa! Retete dietetice
Paste integrale cu carne de pui in sos de rosiiRogolah este o reteta culinara minunata de cornulete foarte fragede, umplute cu nuca si scortisoara. Cornuletele se pot umple...
Rogolah, cornulete foarte fragede1. Incalzim cuptorul la 175°C ptr. ventilatie, sau 200°C la normal. 2. Acoperim fundul formei de tort(26 cm diametru)...
Tort cu branza si friscaAcest chec este unul din deserturile favorite ale familiei mele. Reteta am invatat-o de la soacra mea, cu multi ani in urma....
Chec cu morcov, nuca si stafideDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii