Secretele unei bezele perfecte

Secretele unei bezele perfecte

Insa pentru a obtine niste bezele perfecte este nevoie de putina indemanare si cateva secrete... apoi le poti pudra cu scortisoara sau ness, le poti da aroma si culoarea preferata.   Sfaturi pentru pregatirea bezelelor: - alege un bol cat mai mare pentru a bate albusurile, chiar daca ai putine (din 4 albusuri ies 12 bezele medii). Amestecul trebuie sa fie pufos si aerat, albusurile isi vor mari considerabil volumul. - recipientul trebuie sa fie perfect curat si uscat, orice pata de grasime, zahar sau apa iti va distruge munca - ouale se tin cateva ore la temperatura camerei, inainte de prepararea bezelei - foloseste doar oua foarte proaspete si de buna calitate, fara crapaturi - bateti albusurile suficient de mult timp, chiar daca va plictisiti. In caz contar bezele se vor "lasa". - reteta perfecta: albusuri de ou, zahar tos, un praf de sare si un praf de vanilie (la 4 oua - 225 g zahar). Se bat foarte bine albusurile, pana spuma se intareste, apoi se adauga sarea, vanilia si cate putin zahar, pana se incorporeaza perfect. La sfarsit, spuma trebuie sa fie tare si lucioasa. Spuma se toarna in formele dorite pe o hartie de prajituri cu care ati tapetat tava de cuptor. Puteti pregati bezele cu posul, sau un tort de bezea, poate o pavlova. In general bezelele se coc la foc mic, 110- 130 de grade timp indelungat. Daca folositi un cuptor cu gaz care "arde" prajiturile, va recomand ca dupa primele 25 de minute de copt sa intre-deschideti usa cuptorului. - pentru bezele crocante, tava se tine in cuptor la foc mic timp de 2 ore si apoi se opreste focul si se lasa bezelele in cuptor timp de mai multe ore sa se raceasca - pentru bezele lipicioase, tava se pune la foc mediu timp de 45 de minute si apoi bezele se tin la loc racoros - daca ati copt bezelele la un foc prea mare si au o culoare mai inchisa, pudrati-le cu zahar pudra sau putin ness, vor arata excelent - asta dupa ce ati gustat si ati constatat ca sunt doar putin colorate si n-au gust de ars.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Pentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
Tocana de ciuperci cu aripioare de pui

Tocana de ciuperci cu aripioare de pui

Un deliciu de toamna!!!

Tocana de ciuperci cu aripioare de pui
Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Cele mai apreciate rețete
Zacusca
1
Zacusca

Zacusca

Tare buna pentru iarna

Zacusca
Strudel cu prune
2
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Prajitura cu ciocolata si caramel
3
Prajituri

Prajitura cu ciocolata si caramel

Prajitura cu ciocolata si caramel este o prajitura de casa delicioasa ce poate fi pregatita pentru diverse ocazii festive sau...

Prajitura cu ciocolata si caramel
Prajitura Fanta
4
Prajituri

Prajitura Fanta

Simpla, buna si de mare efect... zic eu!

Prajitura Fanta
Cheesecake cu capsuni
5
Prajituri

Cheesecake cu capsuni

O prajitura de sezon delicioasa, mai ales pentru iubitorii cheesecake-ului.

Cheesecake cu capsuni
Parteneri
Ciorba de perisoare cu amestec de ierburi uscate
Bucataras.RO

Ciorba de perisoare cu amestec de ierburi uscate

Ciorba de perisoare este una dintre ciorbele noastre preferate si imi place s-o prepar in multe moduri: simpla, ca cea de...

Ciorba de perisoare cu amestec de ierburi uscate
Sarmale cu hrisca si ghebe
Gustos.RO

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe
Gogosari in sos de mustar cu otet
ReteteCulinare.RO

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet