Untul negru poate avea diferite intrebuintari in gospodarie.
Se iau 4 kilograme de mere proaspete si coapte, se decojesc si li se scoate miezul. Intr-o tigaie in care ati adaugat cateva picaturi de cidru pe care l-ati fiert pana s-a injumatatit, adaugati merele taiate in bucatele mici. Micsorati flacara si amestecati frecvent, pana in momentul in care fructele devin moi si se pot sfarama cu furculita.
Merele se trec apoi prin sita si se pun din nou in tigaie impreuna cu : o lingura de zahar granulat, scortisoara (2 lingurite), condiment universal (o lingurita). Se tin la foc mic timp de jumatate de ora amestecand in continuu pana cand amestecul devine mai gros, de culoare maronie.
Untul se toarna in borcane mici si se pastreaza aproximativ 3 luni pana la intrebuintare. In acest timp, el va capata o culoare aproape neagra si o aroma deosebita.
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui• taiati ceapa si ardeii kapia cuburi • setati slow cooker Crock-Pot 2,4 L Black pe modul de
Papricas cu gnocchi si lipie de casaSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lutEste un aperitiv tare bun pe masa de sarbatori, de pus la pachet sau oricum preferati sa il serviti! Important este ca e...
Chec aperitivAm pus zaharul in cratita la caramelizat, eu am adaugat si o bucatica de unt dar daca faceti reteta de post nu mai puneti...
Orez cu prune uscateTarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...
Tarta cu dovlecei zucchiniAnul acesta am pus impreuna cu mama gogonele colorate si dragute, ne-am jucat aranjandu-le in borcane, dar cel mai mult o sa...
Gogonele in saramuraSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelMama bunicii din partea tatalui meu a fost o femeie foarte credincioasa si drept urmare bunica visa calendarul si obiceiurile...
Ciorba de post cu ... afumatura si jumari de oua
Comentarii