Untul negru, un deliciu

(0)
admin postat de


Untul negru poate avea diferite intrebuintari in gospodarie.


Se iau 4 kilograme de mere proaspete si coapte, se decojesc si li se scoate miezul. Intr-o tigaie in care ati adaugat cateva picaturi de cidru pe care l-ati fiert pana s-a injumatatit, adaugati merele taiate in bucatele mici. Micsorati flacara si amestecati frecvent, pana in momentul in care fructele devin moi si se pot sfarama cu furculita.


Merele se trec apoi prin sita si se pun din nou in tigaie impreuna cu : o lingura de zahar granulat, scortisoara (2 lingurite), condiment universal (o lingurita). Se tin la foc mic timp de jumatate de ora amestecand in continuu pana cand amestecul devine mai gros, de culoare maronie.
Untul se toarna in borcane mici si se pastreaza aproximativ 3 luni pana la intrebuintare. In acest timp, el va capata o culoare aproape neagra si o aroma deosebita.
Alte articole cu:
unt negru

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
recomandari

Din cauza conditiilor vremii, rezerva de unt a Norvegiei era oricum scazuta. Lipsa ploii a dus la furaje mai ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.