Iata cateva trucuri pe care le poti invata la orice varsta si care vor avea efecte mari pentru imaginea ta!
Bauturile la control! (Daca esti o persoana stilata si obisnuita cu restaurantele, vei sti sa comanzi de fiecare data bautura potrivita. Daca nu, invata!)
- bauturile tari - aperitivele - ca tuica, palinca, votca - se comanda chiar la inceput, inainte de a ti se aduce mancarea la masa. Daca vrei ca aperitiv un vin, alege unul alb sau roze, nu foarte dens sau dulce si doar un singur pahar!
- comanda bere doar daca ai ales un meniu pe baza de carne. Este ciudat si total nepotrivit sa consumi preparate vegetariene sau de post si sa bei bere
- vinul rosu se bea rece la 16 grade si alaturi de produse din carne, mancare italiana sau preparate foarte picante
- vinul alb se bea doar alaturi de preparate din carne alba, de pui sau peste si fructe de mare sau de preparate din legume. Se aleg vinurile albe, seci!
- daca se serveste la desert branza sau ciocolata, alege un vin rosu, sec
- daca la desert ai prajituri, acestea merg cu un vin dulce
Aperitive si meniuri pe baza de pui
Daca ti se serveste un apaertiv cu felii de carne si legume, nu il transforma automat in sandvisuri, ca la tine acasa. Se serveste cu furculita si cutitul, alaturi de legume. Taie doar cate o bucatica, pe masura ce mananci.
Puiul nu se mananca cu mana, asa cum ai auzit de nenumarate ori. La restaurantele mari acesta se serveste fara oase, insa in caz contrar foloseste furculita si cutitul pentru dezosare.
Daca este bufet suedez, mergi doar o singura data cu farfuria! Nu goli un platou care iti place foarte mult!
Pentru fumatori
- asteapta sa termine absolut toata lumea de mancat si apoi cere voie sa fumezi de la toti cei prezenti, nu doar de la persoanele din dreapta si stanga ta. Aceasta regula este valabila chiar daca te afli pe o terasa!
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciPentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiEste un aperitiv tare bun pe masa de sarbatori, de pus la pachet sau oricum preferati sa il serviti! Important este ca e...
Chec aperitivTarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...
Tarta cu dovlecei zucchiniReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe face o maia dupa care se framanta bine aluatul din faina lapte cald si sare . Aluatul este bun si pentru paine. Se lasa la...
Placinta cu branza ca in MaramuresEste o combinatie irezistibila de mere si nuca, aromata si delicioasa.
Prajitura cu mere si nucaSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii