Bunele maniere la masa - mici trucuri cu efecte mari!

Iata cateva trucuri pe care le poti invata la orice varsta si care vor avea efecte mari pentru imaginea ta!
Bauturile la control! (Daca esti o persoana stilata si obisnuita cu restaurantele, vei sti sa comanzi de fiecare data bautura potrivita. Daca nu, invata!)
- bauturile tari - aperitivele - ca tuica, palinca, votca - se comanda chiar la inceput, inainte de a ti se aduce mancarea la masa. Daca vrei ca aperitiv un vin, alege unul alb sau roze, nu foarte dens sau dulce si doar un singur pahar!
- comanda bere doar daca ai ales un meniu pe baza de carne. Este ciudat si total nepotrivit sa consumi preparate vegetariene sau de post si sa bei bere
- vinul rosu se bea rece la 16 grade si alaturi de produse din carne, mancare italiana sau preparate foarte picante
- vinul alb se bea doar alaturi de preparate din carne alba, de pui sau peste si fructe de mare sau de preparate din legume. Se aleg vinurile albe, seci!
- daca se serveste la desert branza sau ciocolata, alege un vin rosu, sec
- daca la desert ai prajituri, acestea merg cu un vin dulce
Aperitive si meniuri pe baza de pui
Daca ti se serveste un apaertiv cu felii de carne si legume, nu il transforma automat in sandvisuri, ca la tine acasa. Se serveste cu furculita si cutitul, alaturi de legume. Taie doar cate o bucatica, pe masura ce mananci.
Puiul nu se mananca cu mana, asa cum ai auzit de nenumarate ori. La restaurantele mari acesta se serveste fara oase, insa in caz contrar foloseste furculita si cutitul pentru dezosare.
Daca este bufet suedez, mergi doar o singura data cu farfuria! Nu goli un platou care iti place foarte mult!

Pentru fumatori
- asteapta sa termine absolut toata lumea de mancat si apoi cere voie sa fumezi de la toti cei prezenti, nu doar de la persoanele din dreapta si stanga ta. Aceasta regula este valabila chiar daca te afli pe o terasa!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui
Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Pentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
Cele mai apreciate rețete
Chec aperitiv
1
Aperitive cu legume

Chec aperitiv

Este un aperitiv tare bun pe masa de sarbatori, de pus la pachet sau oricum preferati sa il serviti! Important este ca e...

Chec aperitiv
Tarta cu dovlecei zucchini
2
Aperitive cu legume

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Prajitura cu mere si crusta de nuci
3
Prajituri

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Placinta cu branza ca in Maramures
4
Preparate sarate

Placinta cu branza ca in Maramures

Se face o maia dupa care se framanta bine aluatul din faina lapte cald si sare . Aluatul este bun si pentru paine. Se lasa la...

Placinta cu branza ca in Maramures
Prajitura cu mere si nuca
5
Prajituri

Prajitura cu mere si nuca

Este o combinatie irezistibila de mere si nuca, aromata si delicioasa.

Prajitura cu mere si nuca
Parteneri
Desert chec marmorat
Bucataras.RO

Desert chec marmorat

Desert chec marmorat
Tort de toamna cu mere si gutui
Gustos.RO

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui