In cele ce urmeaza va reamintesc principalele reguli pe care persoanele invitate la o masa festiva trebuie sa le respecte: - sa fie imbracateadecvat situatiei, iar barbatii sa nu-si scoata hainele in timpul mesei - in timpul mesei invitatul nu-si va deranja vecinii din dreapta si din stanga. Va apropia scaunul de masa asfel ca pieptul sau sa fie la 10 cm de masa. Coatele nu se pun pe masa, iar picioarele nu se vor intinde inainte sub masa. - Servetul de panza nu se aseaza la gat, ci numai pe genunchi - In timp ce se consuma preparatele, furculita se tine in mana stanga, iar cutitul in dreapta. Carnea se taie numai pe masura ce se consuma, bucatica cu bucatica si nu toata deodata. Tacamurile se tin numai deasupra farfuriei, fara a le ridica cu varful in sus. In timp ce bea sau vorbeste, invitatul pune tacamurile incrucisate pe farfurie, furculita cu manerul spre stanga si cu dintii in sus spre dreapta, iar cutitul cu manerul spre dreapta si lama spre stanga. Dupa terminarea preparatului furculita se aseaza paralel cu cutitul, cu dintii in jos, manerele fiind asezate spre dreapta. - Painea se rupe in bucati mici numai pe masura ce se consuma. Nu se musca din bucata de paine si nici nu se taie din ea cu cutitul. Nu se consuma din paine inainte de cionsumarea preparatelor. - Sarea nu se ia cu mana sau cu cutitul cu care se mananca. Se va folosi pentru aceasta un cutit neintrebuintat sau lingurita pentru sare. - Nu se umpla gura cu prea multa mancare si nici nu se vorbeste cu gura plina. - Preparatele prea fierbinti se vor lasa sa se mai raceasca - Supele nu se vor sorbi cu zgomot, iar lingura se va umple cu doar 2/3 din capacitatea ei - In timpul conversatiei nu se vor intrerupe persoanele care vorbesc si nici nu se va arata nepasare fata de ceea ce se discuta. Nu se vor povesti glume indecente si nu se va rade in hohote. - La masa nu se citeste ziarul si nici nu se urmaresc emisiunile la televizor. - La masa nu se tuseste, nu se sufla nasul si nici nu se casca, caci aceste gesturi indispun pe ceilalti invitati - Nu se mananca cu cutitul ceea ce trebuie mancat cu furculita. - Invitatii nu se vor ridica de la masa imediat dupa ce au terminat de mancat. Ei vor ramane in continuare la masa cel puti o ora si vor parasi masa doar cand toata lumea a terminat de mancat ori la sugestia gazdei.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciPentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiEste un aperitiv tare bun pe masa de sarbatori, de pus la pachet sau oricum preferati sa il serviti! Important este ca e...
Chec aperitivTarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...
Tarta cu dovlecei zucchiniReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe face o maia dupa care se framanta bine aluatul din faina lapte cald si sare . Aluatul este bun si pentru paine. Se lasa la...
Placinta cu branza ca in MaramuresEste o combinatie irezistibila de mere si nuca, aromata si delicioasa.
Prajitura cu mere si nucaNu puteam lăsa să treacă săptămâna fără să pregătesc ceva dulce pentru cei dragi. Pentru că aveam...
Desert prajitura cu branza de vaci si piersiciSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii