Bucataria japoneza incearca sa puna in evidenta aroma si textura naturala a mancarii- multe mancaruri sunt servite aproape crude, iar condimentele sunt menite sa intensifice gustul deja existent. Japonezii nu prea folosesc condimente puternice sau sosuri greoaie; in acest sens, numai mancarurile cele mai proaaspete si de calitatea cea mai buna vor fi servite.
In ceea ce priveste manierele la masa, japonezii sunt pe atat de atenti cu acestea, pe cat sunt cu forma de prezentare a mancarii. Echilibrul si precizia, rafinamentul si profunzimea gesturilor- toate aceste ingrediente sunt nelipsite pentru ei.
Exista o serie de principii generale care te vor face sa te simti in largul tau atunci cand servesti masa la un restaurant japonez. In primul rand, unele restaurante ofera oaspetilor un "o-shibori", adica un servet. Acesta este folosit la stergerea mainilor inainte de a lua masa insa barbatii il pot folosi si pentru stersul fetei. Femeile, in schimb, isi vor sterge mainile si il vor impaturi la loc.
Este recomandat sa nu mananci dintr-un vas comun; orice bucatica luata dintr-un vas comun trebuie asezata intai pe farfuria ta si abia apoi consumata. De asemenea, nu uita sa folosesti un capat al betigaselor pentru mancat si celalalt pentru a lua bucatele din vasul comun.
Japonezii alterneaza mancarile in timpul unei mese. Consuma putin peste, apoi niste legume, pe urma orez, si nu incep un sortiment nou numai cand l-au terminat pe precedentul.
Ca o atentionare, este bine de stiut ca nu este deloc politicos sa iti sufli nasul in timpul mesei. Pentru japonezi, acest lucru tine de igiena personala, asa ca ar fi de preferat sa te scuzi si sa te retragi pana la toaleta.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaA sosit sezonul vezei .Toata lumea alearga sa puna la murat cat mai repede varza. Eu insa o sa va prezint o reteta...
Varza cu carne de porc la tuciDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii