Bucataria japoneza incearca sa puna in evidenta aroma si textura naturala a mancarii- multe mancaruri sunt servite aproape crude, iar condimentele sunt menite sa intensifice gustul deja existent. Japonezii nu prea folosesc condimente puternice sau sosuri greoaie; in acest sens, numai mancarurile cele mai proaaspete si de calitatea cea mai buna vor fi servite.
In ceea ce priveste manierele la masa, japonezii sunt pe atat de atenti cu acestea, pe cat sunt cu forma de prezentare a mancarii. Echilibrul si precizia, rafinamentul si profunzimea gesturilor- toate aceste ingrediente sunt nelipsite pentru ei.
Exista o serie de principii generale care te vor face sa te simti in largul tau atunci cand servesti masa la un restaurant japonez. In primul rand, unele restaurante ofera oaspetilor un "o-shibori", adica un servet. Acesta este folosit la stergerea mainilor inainte de a lua masa insa barbatii il pot folosi si pentru stersul fetei. Femeile, in schimb, isi vor sterge mainile si il vor impaturi la loc.
Este recomandat sa nu mananci dintr-un vas comun; orice bucatica luata dintr-un vas comun trebuie asezata intai pe farfuria ta si abia apoi consumata. De asemenea, nu uita sa folosesti un capat al betigaselor pentru mancat si celalalt pentru a lua bucatele din vasul comun.
Japonezii alterneaza mancarile in timpul unei mese. Consuma putin peste, apoi niste legume, pe urma orez, si nu incep un sortiment nou numai cand l-au terminat pe precedentul.
Ca o atentionare, este bine de stiut ca nu este deloc politicos sa iti sufli nasul in timpul mesei. Pentru japonezi, acest lucru tine de igiena personala, asa ca ar fi de preferat sa te scuzi si sa te retragi pana la toaleta.
Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu pruneMusacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...
Musaca greceasca de vinetePrajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...
Prajitura Floare de ColtPentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.
Lichior de bere de casaSunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...
MutabalOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoAmandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...
Amandina insiropata cu cafeaIn principiu prajitura este cam la fel ca in prima postare, mai ales foile, dar am modificat crema, in sensul ca am redus din...
Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii