O picatura in plus intr-un pahar poate strica buna dispozitie

Bauturile isi au rolul lor in crearea unei atmosfere destinse, de petrecere. De aceea, este bine sa stii citeva reguli de servire a bauturilor, pentru a nu te trezi intr-o situatie penibila, care poate sa strice buna dispozitie a musafirilor.


Este greu sa fii o gazda perfecta, nu?! Poate, dar nu imposibil. Culinar.ro iti propune citeva reguli pentru servirea bauturilor, pe care orice persoana ar trebui sa le invete si sa le aplice mai ales atunci cind are musafiri.


Asezarea paharelor pentru aperitive

Bauturile aperitive se servesc intotdeauna inainte de masa. Ideal ar fi ca paharele pentru aperitive sa fie puse intr-o alta incapere, unde invitatii pot sta pe scaune, pe canapele, fotolii sau chiar in picioare. Asadar, daca spatiul va permite, profitati. Nu asezati paharele pentru aperitive pe masa. Paharele pot fi asezate pe o masuta sau pe o tava, in asa fel incit fiecare invitat sa se poate servi singur cu ceea ce doreste. Sortimentele de aperitive trebuie sa fie extrem de variate, daca e posibil pe gustul tuturor, sau cel putin, pe gustul celor mai multi dintre invitati: gin, vodca, visinata, whisky, vermut, etc. Nu uitati ca toate bauturile trebuie sa fie in sticlele lor originale, cu exceptia celor care au fost preparate acasa.

Pentru a fi la indemina si pentru a evita producerea unor incidente, cum ar fi spargerea unui pahar, sticlele trebuie asezate pe o alta tava decit cea cu pahare. Sticlele de vin si apa vor fi asezate simetric pe masa, la indemina barbatilor, care au obligatia sa serveasca bauturile. Sticlele se pun pe o tavita sau pe suporturi speciale pentru a nu se pata fata de masa. Sotul gazdei sau un alt barbat trebuie sa aiba grija sa umple paharele musafirilor. Atunci cind sint numai doamne, gazda se va ocupa de acest aspect

Chiar si apa plata si apa minerala se servesc, la fel ca si celelalte bauturi, in sticlele originale.

Picatura care umple paharul

Un lucru extrem de important pe care ar trebui sa-l retina toti cei care au mania sa umple in permanenta paharele.
Niciodata nu se toarna in pahare decit dupa ce acestea s-au golit.
Nu se va umple paharul pina sus, in asa fel incit persoana respectiva sa fie nevoita sa se aplece deasupra paharului si sa soarba bautura sau chiar sa fie obligata sa renunte sa mai bea.
Va imaginati ce situatie penibila se poate crea, care, fara indoiala, va strica buna dispozitie a musafirilor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert prajitura cu capsuni

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Cand vine primavara trebuie sa incerci macar o data acest preparat de sezon plin de vitamine: mancarea de urzici cu mamaliga,...

Mancare de urzici cu mamaliga
Hummus cu leurda si lipii de casa

Hummus cu leurda si lipii de casa

Pentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...

Hummus cu leurda si lipii de casa
Cele mai apreciate rețete
Risoto cu mancare de rinichi
1
Mancaruri cu orez

Risoto cu mancare de rinichi

Penbtru risoto cu mancare de rinichi se pregateste orezul si se asaza intr-o forma de tabla cu gaura la mijloc, bine unsa cu...

Risoto cu mancare de rinichi
Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
2
Aperitive cu peste

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton

Un aperitiv rapid plin de vitamine

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Pandispan cu rahat
4
Prajituri

Pandispan cu rahat

N-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...

Pandispan cu rahat
Tarta de post cu ciuperci
5
Aperitive cu ciuperci

Tarta de post cu ciuperci

Aluatul este un aluat de tarta, dar fara oua : o cana de apa, 150 g margarina, o lingurita de sare, o lingura de praf de...

Tarta de post cu ciuperci
Parteneri
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara