O picatura in plus intr-un pahar poate strica buna dispozitie

Bauturile isi au rolul lor in crearea unei atmosfere destinse, de petrecere. De aceea, este bine sa stii citeva reguli de servire a bauturilor, pentru a nu te trezi intr-o situatie penibila, care poate sa strice buna dispozitie a musafirilor.


Este greu sa fii o gazda perfecta, nu?! Poate, dar nu imposibil. Culinar.ro iti propune citeva reguli pentru servirea bauturilor, pe care orice persoana ar trebui sa le invete si sa le aplice mai ales atunci cind are musafiri.


Asezarea paharelor pentru aperitive

Bauturile aperitive se servesc intotdeauna inainte de masa. Ideal ar fi ca paharele pentru aperitive sa fie puse intr-o alta incapere, unde invitatii pot sta pe scaune, pe canapele, fotolii sau chiar in picioare. Asadar, daca spatiul va permite, profitati. Nu asezati paharele pentru aperitive pe masa. Paharele pot fi asezate pe o masuta sau pe o tava, in asa fel incit fiecare invitat sa se poate servi singur cu ceea ce doreste. Sortimentele de aperitive trebuie sa fie extrem de variate, daca e posibil pe gustul tuturor, sau cel putin, pe gustul celor mai multi dintre invitati: gin, vodca, visinata, whisky, vermut, etc. Nu uitati ca toate bauturile trebuie sa fie in sticlele lor originale, cu exceptia celor care au fost preparate acasa.

Pentru a fi la indemina si pentru a evita producerea unor incidente, cum ar fi spargerea unui pahar, sticlele trebuie asezate pe o alta tava decit cea cu pahare. Sticlele de vin si apa vor fi asezate simetric pe masa, la indemina barbatilor, care au obligatia sa serveasca bauturile. Sticlele se pun pe o tavita sau pe suporturi speciale pentru a nu se pata fata de masa. Sotul gazdei sau un alt barbat trebuie sa aiba grija sa umple paharele musafirilor. Atunci cind sint numai doamne, gazda se va ocupa de acest aspect

Chiar si apa plata si apa minerala se servesc, la fel ca si celelalte bauturi, in sticlele originale.

Picatura care umple paharul

Un lucru extrem de important pe care ar trebui sa-l retina toti cei care au mania sa umple in permanenta paharele.
Niciodata nu se toarna in pahare decit dupa ce acestea s-au golit.
Nu se va umple paharul pina sus, in asa fel incit persoana respectiva sa fie nevoita sa se aplece deasupra paharului si sa soarba bautura sau chiar sa fie obligata sa renunte sa mai bea.
Va imaginati ce situatie penibila se poate crea, care, fara indoiala, va strica buna dispozitie a musafirilor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Tort cu ciocolata, nuci si banane - reteta cu nr. 400
Bucataras.RO

Tort cu ciocolata, nuci si banane - reteta cu nr. 400

Si-am ajuns si la 400 de retete (desi, dupa mine, era programat sa ajung la numarul acesta prin noiembrie anul trecut, dar...

Tort cu ciocolata, nuci si banane - reteta cu nr. 400
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola