O picatura in plus intr-un pahar poate strica buna dispozitie

Bauturile isi au rolul lor in crearea unei atmosfere destinse, de petrecere. De aceea, este bine sa stii citeva reguli de servire a bauturilor, pentru a nu te trezi intr-o situatie penibila, care poate sa strice buna dispozitie a musafirilor.


Este greu sa fii o gazda perfecta, nu?! Poate, dar nu imposibil. Culinar.ro iti propune citeva reguli pentru servirea bauturilor, pe care orice persoana ar trebui sa le invete si sa le aplice mai ales atunci cind are musafiri.


Asezarea paharelor pentru aperitive

Bauturile aperitive se servesc intotdeauna inainte de masa. Ideal ar fi ca paharele pentru aperitive sa fie puse intr-o alta incapere, unde invitatii pot sta pe scaune, pe canapele, fotolii sau chiar in picioare. Asadar, daca spatiul va permite, profitati. Nu asezati paharele pentru aperitive pe masa. Paharele pot fi asezate pe o masuta sau pe o tava, in asa fel incit fiecare invitat sa se poate servi singur cu ceea ce doreste. Sortimentele de aperitive trebuie sa fie extrem de variate, daca e posibil pe gustul tuturor, sau cel putin, pe gustul celor mai multi dintre invitati: gin, vodca, visinata, whisky, vermut, etc. Nu uitati ca toate bauturile trebuie sa fie in sticlele lor originale, cu exceptia celor care au fost preparate acasa.

Pentru a fi la indemina si pentru a evita producerea unor incidente, cum ar fi spargerea unui pahar, sticlele trebuie asezate pe o alta tava decit cea cu pahare. Sticlele de vin si apa vor fi asezate simetric pe masa, la indemina barbatilor, care au obligatia sa serveasca bauturile. Sticlele se pun pe o tavita sau pe suporturi speciale pentru a nu se pata fata de masa. Sotul gazdei sau un alt barbat trebuie sa aiba grija sa umple paharele musafirilor. Atunci cind sint numai doamne, gazda se va ocupa de acest aspect

Chiar si apa plata si apa minerala se servesc, la fel ca si celelalte bauturi, in sticlele originale.

Picatura care umple paharul

Un lucru extrem de important pe care ar trebui sa-l retina toti cei care au mania sa umple in permanenta paharele.
Niciodata nu se toarna in pahare decit dupa ce acestea s-au golit.
Nu se va umple paharul pina sus, in asa fel incit persoana respectiva sa fie nevoita sa se aplece deasupra paharului si sa soarba bautura sau chiar sa fie obligata sa renunte sa mai bea.
Va imaginati ce situatie penibila se poate crea, care, fara indoiala, va strica buna dispozitie a musafirilor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Desert prajitura cu zmeura, ciocolata si crema de vanilie
Bucataras.RO

Desert prajitura cu zmeura, ciocolata si crema de vanilie

Ce faci cand ai niste zmeura delicioasa din gradina? Pregatesti o prajitura, iar familia o devoreaza ca si cum nu ar mai fi...

Desert prajitura cu zmeura, ciocolata si crema de vanilie
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos