O picatura in plus intr-un pahar poate strica buna dispozitie

(0)
postat de


Bauturile isi au rolul lor in crearea unei atmosfere destinse, de petrecere. De aceea, este bine sa stii citeva reguli de servire a bauturilor, pentru a nu te trezi intr-o situatie penibila, care poate sa strice buna dispozitie a musafirilor.

Este greu sa fii o gazda perfecta, nu?! Poate, dar nu imposibil. Culinar.ro iti propune citeva reguli pentru servirea bauturilor, pe care orice persoana ar trebui sa le invete si sa le aplice mai ales atunci cind are musafiri.
Asezarea paharelor pentru aperitiveBauturile aperitive se servesc intotdeauna inainte de masa. Ideal ar fi ca paharele pentru aperitive sa fie puse intr-o alta incapere, unde invitatii pot sta pe scaune, pe canapele, fotolii sau chiar in picioare. Asadar, daca spatiul va permite, profitati. Nu asezati paharele pentru aperitive pe masa. Paharele pot fi asezate pe o masuta sau pe o tava, in asa fel incit fiecare invitat sa se poate servi singur cu ceea ce doreste. Sortimentele de aperitive trebuie sa fie extrem de variate, daca e posibil pe gustul tuturor, sau cel putin, pe gustul celor mai multi dintre invitati: gin, vodca, visinata, whisky, vermut, etc. Nu uitati ca toate bauturile trebuie sa fie in sticlele lor originale, cu exceptia celor care au fost preparate acasa.

Pentru a fi la indemina si pentru a evita producerea unor incidente, cum ar fi spargerea unui pahar, sticlele trebuie asezate pe o alta tava ...
decit cea cu pahare. Sticlele de vin si apa vor fi asezate simetric pe masa, la indemina barbatilor, care au obligatia sa serveasca bauturile. Sticlele se pun pe o tavita sau pe suporturi speciale pentru a nu se pata fata de masa. Sotul gazdei sau un alt barbat trebuie sa aiba grija sa umple paharele musafirilor. Atunci cind sint numai doamne, gazda se va ocupa de acest aspect

Chiar si apa plata si apa minerala se servesc, la fel ca si celelalte bauturi, in sticlele originale.Picatura care umple paharulUn lucru extrem de important pe care ar trebui sa-l retina toti cei care au mania sa umple in permanenta paharele.
Niciodata nu se toarna in pahare decit dupa ce acestea s-au golit.
Nu se va umple paharul pina sus, in asa fel incit persoana respectiva sa fie nevoita sa se aplece deasupra paharului si sa soarba bautura sau chiar sa fie obligata sa renunte sa mai bea.
Va imaginati ce situatie penibila se poate crea, care, fara indoiala, va strica buna dispozitie a musafirilor.
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.