Preparate care pot fi mancate cu mana

Anghinarele Anghinarele sunt de fapt bobocii unei plante din familia thistle imbracati in frunze. De obicei se serveste cu sos. Pentru a o putea manca, trebuie sa rupi o frunza apoi sa o inmoi in sos, si apoi cu dintii de sus rupe pulpa de la baza frunzei si apoi pune frunza in farfuria destinata acestui scop. Continua sa mananci frunzele pana cand ajungi la mijlocul spinos. Ia furculita si cutitul , foloseste-le mai intai pentru a indeparta mijlocul si apoi pentru a manca inima si baza. Sparanghel Sparanghelul poate fi mancat cu degetele atata timp cat nu este acoperit cu sos sau pregatit in asa fel incat sa fie prea moale si dificil de apucat. Bine inteles ca se paote manca si cu furculita si cutitul , chiar daca este bine facut si fara sos. Dar poate ai aprecia faptul ca poti sa te porti ca un rebel si sa mamanci cu mana fara a incalca regulile bunelor mainere. Bacon Atunci cand Bacon-ul este gatiti pana cand devine crocant, si nu exista pericolul de a-ti murdari mainile cu grasime, este in regula sa il ridici cu mana si sa il manaci. Acesta este un moment de practicalitate care invinge in fata etichetei, din moment ce incercarea de a taia o felie de bacon crocanta poate conduce la sfaramarea in bucati foarte mici, bucati care cu greu vor putea fi luate cu o furculita. Painea Painea trebuie intotdeauna rupta, niciodata taiata cu cutitul. Rupe o bucata care nu este mai mare decat doua muscaturi si rupe alta doar in momentul in care ai terminat-o pe prima. Daca se serveste si unt (in cazul evenimentelor formale nu este probabil), unge cu unt bucata mica doar inainte de a o manca. Exista totusi o exceptie de la acesta regula: daca ti se serveste un rulou cald, este permisa ruperea, nu taierea, ruloului pe lungime si in mijloc poti sa pui unt pentru a se topi. Prajiturile Nu este necesar sa incerci sa mananci prajitura care vine pe post de garnitura la desert cu lingurita, doar daca acesta este atat de imbibata in sos de ciocolata ca nu are nici un colt de care sa o ridici. Porumbul pe stiulete Este putin probabil ca un astfel de preparat sa fie servit la un eveniment formal, dar daca vreodata dai peste acest preparat sa sti ca poate fi luat cu mana si mancat. Metoda „aprobata” pentru a face acest lucru este sa ungi cu unt unul sau doua randuri in acelasi timp si apoi sa mananci toate boabele din jurul stiuletelui. Chipsurile, Cartofii prajiti, Puiul prajit si Hamburgerii Toate aceste preparate (care pot fi clasificate ca fast food) nu vor fi niciodata servite intr-o intalnire formala. Majoritatea au fost create pentru a fi mancate cu mana, chiar daca un hambureger poate fi mancat si cu furculita si cutitul, iar cartofii prajiti mai moi pot fi mancati cu furculita. Aperitivele, canapelele, cruditatile Aproape toate preparatele care sunt servite la un cocktail au fost realizate astfel incat sa fie mancate cu mana. O parte din aceste preparate arata ca pentru o cina normala. Chiar si in acest caz este permisa utilizarea mainilor pentru a manca. Preparatele includ: masline, muraturi, nuci, cipsuri. Sandwichurile Orice sandwich caruia nu ii lipseste felia de paine de deasupra, sau care nu este prea mare pentru a nu incapea in gura, sau care nu are prea mult sos, sau care nu are un continut moale, se manaca cu mana. In caz contrar foloseste cutitul si furculita. Fructe mici cu tulpina Daca ti se servesc capsuni care inca au cozile, sau cirese cu cozi, sau struguri, arunci este in regula sa le mananci cu mana. In caz contrar, precum in cazul fructelor de padure tacamul pe care il alegi este lingurita. In cazul strugurilor poti intalni o foarfeca speciala care se foloseste la tairea unor bucati mai mici din ciorchine. Daca nu, este de preferat sa rupi o bucata mica din ciorchine, decat sa mananci doar boabele si sa lasi un ciorchine care arata urat pe platou.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Floare de Colt
1
Prajituri

Prajitura Floare de Colt

Prajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...

Prajitura Floare de Colt
Lichior de bere de casa
2
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
3
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
5
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Parteneri
Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)
Bucataras.RO

Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)

In principiu prajitura este cam la fel ca in prima postare, mai ales foile, dar am modificat crema, in sensul ca am redus din...

Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia