Fiskars Functional Form vă inspiră de Sărbători!

Fiskars Functional Form vă inspiră de Sărbători!

Gama constă în articole fabricate din materiale plastice ultra-rezistente, multe dintre acestea cu suprafaţă Softouch®, precum şi ustensile din naylon ranforsat cu fibra de sticlă care asigură rezistenţă, greutate redusă şi durabilitate. Telul cu braţe de silicon Telul este confecţionat din oţel inoxidabil cu braţele siliconate ce protejează vasele acoperite cu teflon. Mânerul oferă lejeritate în utilizare şi confort, prevenind astfel oboseala mâinii. Modelul a fost creat de către designerul danez Jackob Heiberg. Perie din silicon Peria cu 3 poziții de acțiune este ideală pentru uns tăvile sau prăjiturile. Datorită flexibilității modului de utilizare, peria poate pătrunde în colțurile mai greu accesibile ale tăvilor sau pe marginile prăjiturilor. Lingură pentru gătit cu muchii din silicon Lingura este confecționată din nylon ranforsat și margini din silicon termorezistent pentru mai mult control și confort la pregătirea și servirea mesei. Modelul a fost creat de către designerul Jakob Heiberg Mai multe produse din gama FunctionalForm sunt disponibile în această perioadă la prețuri speciale, în magazinele Carrefour. Folosiți setul de ustensile Fiskars FunctionalForm și pregătiți de Sărbători o prăjitură delicioasă, cu gust de scorțișoară.   Tort de morcovi în două straturi Aveți nevoie de următoarele: 100 gr nuci prăjite și tocate 350 gr morcovi răzuiți 280 gr făină albă de grâu 300 gr zahăr 200 ml ulei de floarea soarelui 1 lingurita bicarbonat 1 linguriță și jumătate de praf de copt 1 jumătate de linguriță de sare 2 lingurițe rase de scorțișoară (puteți adauga mai mult dacă doriți) 2 lingurițe esență vanilie 4 ouă mari Înainte de toate, preîncălziți cuptorul la 180 grade și pregătiți toate ingredientele pe masa de lucru astfel încât să fie totul la îndemână. Folosiți peria de silicon de la Fiskars și ungeți două tăvi pentru tort rotunde. Puteți folosi și tăvi pentru chec sau cozonac dacă nu aveți două tăvi rotunde. De asemenea, puteți face tortul cu un singur blat pe care ulterior să îl tăiați în două. Tocați nucile nu foarte mărunt. Curățați și dați prin răzătoare morcovii. Amestecați într-un bol făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scorțișoara și sarea. Separat, bateți cele patru ouă apoi adăugați treptat zahărul, amestecând până se omogenizează și zahărul se topește puțin. Acum este momentul să adăugați uleiul și apoi esența de vanilie. Peste ouă puneți mixul de făină, amestecând ușor cu lingura pentru a se încorpora bine făina. După aceea puneți morcovul și amestecați ușor, la final adăugând nucile. Compoziția astfel obținută se pune în tăvile pregătite de la început și se dă la cuptor pentru jumătate de oră. După ce este gata lăsați totul să se răcească. Pentru un decor apetisant încearcați o glazură din cremă de brânză, aromată cu vanilie. Aveți nevoie de următoarele ingrediente: 100 gr unt la temperatura camerei 350 gr cremă de brânză 350 gr zahăr pudră 5 ml esență de vanilie 2 lingurițe zeamă de lămâie Amestecați untul cu crema de brânză și adăugați treptat zahărul pudră într-un castron, împreună cu vanilia și zeama de lămâie. Adaugați puțin câte puțin apă la temperatura camerei, amestecând cu telul cu brațe de silicon, până obțineți o pastă cremoasă, densă, dar ușor de întins. Dacă ați optat pentru două blaturi, atunci ungeți un blat cu glazură, puneți al doilea blat și imbrăcați tot tortul în glazură. Puteți decora cu fulgi de migdale sau cu merișoare confiate, pentru un plus de culoare. De asemenea, pentru un look modern, puteti încerca să îl ornați cu fâșii subțiri de morcov proaspăt (apelați la un curățior pentru legume pentru a felia foarte subțire). Dar orice altă inspirație aveți pe moment, folosiți-o la maxim  POFTĂ BUNĂ!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Cartofi noi, cu afumatura, la cuptor
Bucataras.RO

Cartofi noi, cu afumatura, la cuptor

Am pregătit o rețetă rapidă si delicioasă de cartofi tip acordeon, la cuptor. Condimentul de cartofi de la Delikat le-a...

Cartofi noi, cu afumatura, la cuptor
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola