Berbere - savoarea bucatariei etiopiene

(0)
admin postat de
   Reteta originala include ardei chili, ghimbir, cuisoare, coriandru, ienibahar si alte plante aromatice.

Uneori berbere contine si alte ierburi si condimente mai putin cunoscute international, cultivate in general in Etiopia sau India.

Iata doua retete de berbere, pe care le poti prepara acasa!

1. Ingrediente:

- 2 lingurite de chimen
- putin cardamon
- boabe de piper negru
- cuisoare intregi si pudra
- boabe de ienibahar
- coriandru
- 8 ardei chili uscati
- ghimbir proaspat ras
- sare
- 2 linguri de boia dulce
- un praf de scortisoara

Chimenul, cuisoarele, cardamonul, piperul, ienibaharul si coriandrul se prajesc putin intr-o tigaie (fara adaos de ulei). Dupa ce s-au racit se amesteca intr-un mojar toate ingredientele si mix-ul obtinut se pastreaza ferit de lumina si umezeala.

2. Ingrediente:

- o lingurita plante mediteraneene
- cardamon
- scortisoara
- cuisoare
- coriandru
- piper negru
- ardei chili, ardei copti, ardei rosii, paprika
- sare
- ghimbir proaspat
- ceapa si usturoi
- putin ulei de masline, apa si vin rosu

Ingredientele uscate se prajesc intr-o tigaie si apoi se amesteca in mojar, adaugand ulei de masline, apa si vin rosu, pana se obtine o pasta condimentata.

Bebere se poate folosi la paste, ca marinada pentru carnea alba sau rosie, la peste sau chiar la diverse legume la cuptor, pentru o savoare exotica.

Iata 5 retete la care poti adauga berbere!

Cotlet de rechin la gratar

Costite la ...
gratar in sos

Cotlete de berbec la gratar

Pui la gratar

Biftec la gratar cu ciuperci

Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite