Bucataria araba

(0)
admin postat de








Arabii sunt foarte ospitalieri si atmosfera

de la masa este foarte calda si primitoare. Daca sunteti un oaspete la o astfel

de masa ar fi bine sa gustati din tot ceea ce s-a pregatit. Un refuz este

considerat de gazda o jignire privind calitatile sale de bucatar. Bucataria araba este deosebit de variata. Dintre ingredientele cele mai folosite la

prepararea felurilor de mancare intalnite sunt:


-    graul, in diferitele sale forme, de bob, zdrobit, fin sau

grosier, sau faina, este


folosit la salate, aluaturi, paine si multe feluri principale;



 -    orezul este pregatit in

diverse feluri carnuri, cu legume, ca umplutura sau ca fel principal, colorat

sau alb, scaldat in unt si invelit in nuci, migdale si conuri de pin prajite;


-    cuscusul, pregatit in casa, din aluat de paine sau cumparat

in supermarket-uri;


-    legumele pregatite in tot felul de moduri, dintre care

fasolea si nautul ocupa un loc aparte;



 -    sosul de susan (tahina)

este foarte folosit la salate si antreuri;


-    mirodeniile ofera aroma exotica tuturor mancarurilor;


-    uleiul se utilizeaza in majoritatea cazurilor la salate, in

retete cu lamaie sau usturoi;


-    carnea de oaie, miel si capra este cea mai utilizata si

intalnita carne in bucataria araba, servindu-se la ocaziile festive sau

religioase, fiind felul de mancare prin care gazda isi exprima respectul fata

de cel invitat.


Retele de mancare ...
specifice bucatariei

arabe sunt:


-    saorma, cel mai cunoscut fel de mancare, consta din carne

de vita, pui sau oaie, rotisata, servita in paine subtire, araba, cu diferite

sosuri si salate;


-    falafelul, un preparat vegetarian 100 %, se compune din

chiftele de naut, patrunjel si ceapa tocate, servite cu salate, in paine

subtire arabeasca;


-    painea araba sub diferite forme, mai subtire sau mai lata;



 -    salata de grau zdrobit

(tabule), inmuiat cu rosii, mult patrunjel si castraveti tocati foarte fin;



-     humusul este o crema consistenta de naut;


-    baclavaua, un binecunoscut desert oriental,  din aluat de patiserie, umplut cu alune sau fistic,

totul fiind insiropat cu sirop gros de zahar si parfumat cu apa de flori;


-    ceaiul negru si cafeaua sunt bauturile cel mai des

intalnite in lumea araba, servite, foarte dulci, casatorii sau la botez   si,

foarte amare, la inmormantari.
Alte articole cu:
humus
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite