Bucataria araba

Arabii sunt foarte ospitalieri si atmosfera de la masa este foarte calda si primitoare. Daca sunteti un oaspete la o astfel de masa ar fi bine sa gustati din tot ceea ce s-a pregatit. Un refuz este considerat de gazda o jignire privind calitatile sale de bucatar. Bucataria araba este deosebit de variata. Dintre ingredientele cele mai folosite la prepararea felurilor de mancare intalnite sunt:
- graul, in diferitele sale forme, de bob, zdrobit, fin sau grosier, sau faina, este
folosit la salate, aluaturi, paine si multe feluri principale; - orezul este pregatit in diverse feluri carnuri, cu legume, ca umplutura sau ca fel principal, colorat sau alb, scaldat in unt si invelit in nuci, migdale si conuri de pin prajite;
- cuscusul, pregatit in casa, din aluat de paine sau cumparat in supermarket-uri;
- legumele pregatite in tot felul de moduri, dintre care fasolea si nautul ocupa un loc aparte; - sosul de susan (tahina) este foarte folosit la salate si antreuri;
- mirodeniile ofera aroma exotica tuturor mancarurilor;
- uleiul se utilizeaza in majoritatea cazurilor la salate, in retete cu lamaie sau usturoi;
- carnea de oaie, miel si capra este cea mai utilizata si intalnita carne in bucataria araba, servindu-se la ocaziile festive sau religioase, fiind felul de mancare prin care gazda isi exprima respectul fata de cel invitat.
Retele de mancare specifice bucatariei arabe sunt:
- saorma, cel mai cunoscut fel de mancare, consta din carne de vita, pui sau oaie, rotisata, servita in paine subtire, araba, cu diferite sosuri si salate;
- falafelul, un preparat vegetarian 100 %, se compune din chiftele de naut, patrunjel si ceapa tocate, servite cu salate, in paine subtire arabeasca;
- painea araba sub diferite forme, mai subtire sau mai lata; - salata de grau zdrobit (tabule), inmuiat cu rosii, mult patrunjel si castraveti tocati foarte fin; - humusul este o crema consistenta de naut;
- baclavaua, un binecunoscut desert oriental, din aluat de patiserie, umplut cu alune sau fistic, totul fiind insiropat cu sirop gros de zahar si parfumat cu apa de flori;
- ceaiul negru si cafeaua sunt bauturile cel mai des intalnite in lumea araba, servite, foarte dulci, casatorii sau la botez si, foarte amare, la inmormantari.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Nectar de caise
2
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Ciorbita simpla de dovlecei
3
Ciorbe

Ciorbita simpla de dovlecei

Ciorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...

Ciorbita simpla de dovlecei
Parteneri
Prajitura Minunata
Bucataras.RO

Prajitura Minunata

Nu stiam cum sa-i zic asa ca am numit-o minunata, ca tot sunt bucataras minunat.... am facut eu niste combinatii care imi...

Prajitura Minunata
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Salata Caprese - simpla si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa