Bucataria Braziliana

(0)
admin postat de














Bucataria traditionala braziliana

 

Un amestec de natii (indieni, portughezi, italieni, germani, sirenieni, libanezi , asiatici ) au creat un stil national de gatit unic marcat de diferente majore.

Daca s-ar imparti Brazilia in functie de mancaruri ar exista 5 zone:

1. Nordul (Acre, Amazonia, Roraima, Tocantine)

Bazinul Amazonului este populat de indienii nativi, sau metisi a caror alimente de baza sunt: pestele , radacini si legume ca si manioc, cartofi, alune, si fructe tropicale. O mancare populara este Caruru de Pare un fel de tocana din creveti uscati, bame, ceapa, rosii,ulei.

2. Nord Est (Alagoas, Bahia, Pernambuco, Rio Grande de Nord)

Inlauntrul Bahiei bucataria predominanta este Afro-Bahiana, care a rezultat din combinatiile de mancaruri indiene , africane si portugheze.

Meniul include: carne uscata, orez, fasole, manioc, porumb si bineinteles fructe de mare, scoici si fructe tropicale.

3. Partea Centrala (Mato Grosso, Matto Grosso de Sud, si Zona Centrala)

Pestele, carnea de vita si de porc domina meniurile din aceasta zona alaturi de soia, orez, porumb si manioc.

4. Zona de Sud Est (Espirito Santo, Rio de Janeiro, Sao Paulo)

In Minas mancarurile traditionale includ porumb, carne de porc, fasole si branza.Prin preajma lui Rio si a Sao Paolo un amestec de fasole si carne de origine bahiana este comercializata sub numele de „feijoada".

5. Sud (Parano, ...
Grande do Sul, Santa Catarina)

Gaucho sau cawboy au contribuit la bucataria natioanala cu mancaruri ce contin carne uscata si charrusco , un fel de gratar din carne proaspata facuta pe lemne.Imigrantii majoritatea germani , si italiani au adus vinul, legumele si produsele lactate.

Ingridiente de baza

1. Fasolea

Fasolea este prezenta zilnic in meniurile brazilienilor.Se consuma de preferinta fasolea neagra, dar se intalneste si cea rosie, galbena, maro, roz, cu pete etc.

2. Nucile de cocos

Un ingredient de baza folosit in supe, cockteiluri, retete cu carne de pui, peste, scoici precum si in deserturi si dulciuri. Oamenii o consuma in forme diverse: nuci de cocos verzi (crude), nuci de cocos coapte maro sau galbene,  doar interiorul  sau razuite.

3. Ulei brazilian

Un ulei greu, extras din palmieri ce cresc in partea de nord a Braziliei.Unul dintre ingredientele de baza in mancarea bahiana sau africano-braziliana uleiul aduce un gust minunat mancarii si de asemena ii da o culoara portocalie.

4. Cod uscat si sarat

Folosit in aperitive, supe, feluri principale, budinci. O metoda folosita pentru a-l improspata este scufundarea in apa rece. Se tine 3 sau 4 ore si se schimba apa in fiecare ora.

5. Creveti uscati

Înainte de a fi folositi sunt lasati peste noapte in apa rece, apoi se arunca apa. Datorita faptului ca sunt sarati nu mai este nevoie de a se adauga sare.

6. Lamaile

In Brazilia fructele sunt verzi, mici si cam picante, ceva in genul lime-lor noastra.

7.  Orez

Orezul grauntos si lung este prajit  in ulei si usturoi apoi se adauga apa.Unii bucatari mai adauga pe langa usturoi cantitati mici de ceapa, rosii sau masline.

8. Mancare de manioc

Faina de manioc este prajita usor in unt pana cand seamana cu painea pane.

Retete

Piept de pui in sos de vin rosu

Ingrediente:

3 felii de slanin

6 bucati de pipt de pui , fara oase si piele

Sare, piper

1 ceasca faina

2 lingurite ulei de masline

1- 2 cepe

1 cesca vin rosu

½ ceasca supa de pui

Cimbru

Prajiti slanina pana devine crocanta, apoi puneti-o intr-un servetel de hartie pentru a se absorbi uleiul. Rupeti-o in bucati si puneti-o deoparte.

Condimentati puiul cu sare si piper.Scufundati-l apoi in faina. Încalziti uleiul de masline si apoi adaugati pieptul de pui. Prajiti-l bine pe ambele parti.

În aceeasi tigaie adaugati ceapa, vinul , supa de pui , si cimbrul.Lasati-l pe foc pana sosul se ingroasa.Adaugati sare si piper. Adaugati carnea in tigaie si lasati-o pe foc , pana se rumeneste.

Serviti cu sos sub piept. Ca si garnitura adaugati slanina si ceapa.


Alte articole cu:
bucatarie braziliana
recomandari

Ospitalitatea indiana este celebra in India, dar si in restul lumii. Cele trei cuvinte "Atithi Devo ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite