Bucataria Braziliana

Bucataria traditionala braziliana   Un amestec de natii (indieni, portughezi, italieni, germani, sirenieni, libanezi , asiatici ) au creat un stil national de gatit unic marcat de diferente majore. Daca s-ar imparti Brazilia in functie de mancaruri ar exista 5 zone: 1. Nordul (Acre, Amazonia, Roraima, Tocantine) Bazinul Amazonului este populat de indienii nativi, sau metisi a caror alimente de baza sunt: pestele , radacini si legume ca si manioc, cartofi, alune, si fructe tropicale. O mancare populara este Caruru de Pare un fel de tocana din creveti uscati, bame, ceapa, rosii,ulei. 2. Nord Est (Alagoas, Bahia, Pernambuco, Rio Grande de Nord) Inlauntrul Bahiei bucataria predominanta este Afro-Bahiana, care a rezultat din combinatiile de mancaruri indiene , africane si portugheze. Meniul include: carne uscata, orez, fasole, manioc, porumb si bineinteles fructe de mare, scoici si fructe tropicale. 3. Partea Centrala (Mato Grosso, Matto Grosso de Sud, si Zona Centrala) Pestele, carnea de vita si de porc domina meniurile din aceasta zona alaturi de soia, orez, porumb si manioc. 4. Zona de Sud Est (Espirito Santo, Rio de Janeiro, Sao Paulo) In Minas mancarurile traditionale includ porumb, carne de porc, fasole si branza.Prin preajma lui Rio si a Sao Paolo un amestec de fasole si carne de origine bahiana este comercializata sub numele de „feijoada". 5. Sud (Parano, Grande do Sul, Santa Catarina) Gaucho sau cawboy au contribuit la bucataria natioanala cu mancaruri ce contin carne uscata si charrusco , un fel de gratar din carne proaspata facuta pe lemne.Imigrantii majoritatea germani , si italiani au adus vinul, legumele si produsele lactate. Ingridiente de baza 1. Fasolea Fasolea este prezenta zilnic in meniurile brazilienilor.Se consuma de preferinta fasolea neagra, dar se intalneste si cea rosie, galbena, maro, roz, cu pete etc. 2. Nucile de cocos Un ingredient de baza folosit in supe, cockteiluri, retete cu carne de pui, peste, scoici precum si in deserturi si dulciuri. Oamenii o consuma in forme diverse: nuci de cocos verzi (crude), nuci de cocos coapte maro sau galbene,  doar interiorul  sau razuite. 3. Ulei brazilian Un ulei greu, extras din palmieri ce cresc in partea de nord a Braziliei.Unul dintre ingredientele de baza in mancarea bahiana sau africano-braziliana uleiul aduce un gust minunat mancarii si de asemena ii da o culoara portocalie. 4. Cod uscat si sarat Folosit in aperitive, supe, feluri principale, budinci. O metoda folosita pentru a-l improspata este scufundarea in apa rece. Se tine 3 sau 4 ore si se schimba apa in fiecare ora. 5. Creveti uscati Înainte de a fi folositi sunt lasati peste noapte in apa rece, apoi se arunca apa. Datorita faptului ca sunt sarati nu mai este nevoie de a se adauga sare. 6. Lamaile In Brazilia fructele sunt verzi, mici si cam picante, ceva in genul lime-lor noastra. 7.  Orez Orezul grauntos si lung este prajit  in ulei si usturoi apoi se adauga apa.Unii bucatari mai adauga pe langa usturoi cantitati mici de ceapa, rosii sau masline. 8. Mancare de manioc Faina de manioc este prajita usor in unt pana cand seamana cu painea pane. Retete Piept de pui in sos de vin rosu Ingrediente: 3 felii de slanin 6 bucati de pipt de pui , fara oase si piele Sare, piper 1 ceasca faina 2 lingurite ulei de masline 1- 2 cepe 1 cesca vin rosu ½ ceasca supa de pui Cimbru Prajiti slanina pana devine crocanta, apoi puneti-o intr-un servetel de hartie pentru a se absorbi uleiul. Rupeti-o in bucati si puneti-o deoparte. Condimentati puiul cu sare si piper.Scufundati-l apoi in faina. Încalziti uleiul de masline si apoi adaugati pieptul de pui. Prajiti-l bine pe ambele parti. În aceeasi tigaie adaugati ceapa, vinul , supa de pui , si cimbrul.Lasati-l pe foc pana sosul se ingroasa.Adaugati sare si piper. Adaugati carnea in tigaie si lasati-o pe foc , pana se rumeneste. Serviti cu sos sub piept. Ca si garnitura adaugati slanina si ceapa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Sirop din muguri de brad
2
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
3
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola