Bucataria Braziliana

Bucataria traditionala braziliana   Un amestec de natii (indieni, portughezi, italieni, germani, sirenieni, libanezi , asiatici ) au creat un stil national de gatit unic marcat de diferente majore. Daca s-ar imparti Brazilia in functie de mancaruri ar exista 5 zone: 1. Nordul (Acre, Amazonia, Roraima, Tocantine) Bazinul Amazonului este populat de indienii nativi, sau metisi a caror alimente de baza sunt: pestele , radacini si legume ca si manioc, cartofi, alune, si fructe tropicale. O mancare populara este Caruru de Pare un fel de tocana din creveti uscati, bame, ceapa, rosii,ulei. 2. Nord Est (Alagoas, Bahia, Pernambuco, Rio Grande de Nord) Inlauntrul Bahiei bucataria predominanta este Afro-Bahiana, care a rezultat din combinatiile de mancaruri indiene , africane si portugheze. Meniul include: carne uscata, orez, fasole, manioc, porumb si bineinteles fructe de mare, scoici si fructe tropicale. 3. Partea Centrala (Mato Grosso, Matto Grosso de Sud, si Zona Centrala) Pestele, carnea de vita si de porc domina meniurile din aceasta zona alaturi de soia, orez, porumb si manioc. 4. Zona de Sud Est (Espirito Santo, Rio de Janeiro, Sao Paulo) In Minas mancarurile traditionale includ porumb, carne de porc, fasole si branza.Prin preajma lui Rio si a Sao Paolo un amestec de fasole si carne de origine bahiana este comercializata sub numele de „feijoada". 5. Sud (Parano, Grande do Sul, Santa Catarina) Gaucho sau cawboy au contribuit la bucataria natioanala cu mancaruri ce contin carne uscata si charrusco , un fel de gratar din carne proaspata facuta pe lemne.Imigrantii majoritatea germani , si italiani au adus vinul, legumele si produsele lactate. Ingridiente de baza 1. Fasolea Fasolea este prezenta zilnic in meniurile brazilienilor.Se consuma de preferinta fasolea neagra, dar se intalneste si cea rosie, galbena, maro, roz, cu pete etc. 2. Nucile de cocos Un ingredient de baza folosit in supe, cockteiluri, retete cu carne de pui, peste, scoici precum si in deserturi si dulciuri. Oamenii o consuma in forme diverse: nuci de cocos verzi (crude), nuci de cocos coapte maro sau galbene,  doar interiorul  sau razuite. 3. Ulei brazilian Un ulei greu, extras din palmieri ce cresc in partea de nord a Braziliei.Unul dintre ingredientele de baza in mancarea bahiana sau africano-braziliana uleiul aduce un gust minunat mancarii si de asemena ii da o culoara portocalie. 4. Cod uscat si sarat Folosit in aperitive, supe, feluri principale, budinci. O metoda folosita pentru a-l improspata este scufundarea in apa rece. Se tine 3 sau 4 ore si se schimba apa in fiecare ora. 5. Creveti uscati Înainte de a fi folositi sunt lasati peste noapte in apa rece, apoi se arunca apa. Datorita faptului ca sunt sarati nu mai este nevoie de a se adauga sare. 6. Lamaile In Brazilia fructele sunt verzi, mici si cam picante, ceva in genul lime-lor noastra. 7.  Orez Orezul grauntos si lung este prajit  in ulei si usturoi apoi se adauga apa.Unii bucatari mai adauga pe langa usturoi cantitati mici de ceapa, rosii sau masline. 8. Mancare de manioc Faina de manioc este prajita usor in unt pana cand seamana cu painea pane. Retete Piept de pui in sos de vin rosu Ingrediente: 3 felii de slanin 6 bucati de pipt de pui , fara oase si piele Sare, piper 1 ceasca faina 2 lingurite ulei de masline 1- 2 cepe 1 cesca vin rosu ½ ceasca supa de pui Cimbru Prajiti slanina pana devine crocanta, apoi puneti-o intr-un servetel de hartie pentru a se absorbi uleiul. Rupeti-o in bucati si puneti-o deoparte. Condimentati puiul cu sare si piper.Scufundati-l apoi in faina. Încalziti uleiul de masline si apoi adaugati pieptul de pui. Prajiti-l bine pe ambele parti. În aceeasi tigaie adaugati ceapa, vinul , supa de pui , si cimbrul.Lasati-l pe foc pana sosul se ingroasa.Adaugati sare si piper. Adaugati carnea in tigaie si lasati-o pe foc , pana se rumeneste. Serviti cu sos sub piept. Ca si garnitura adaugati slanina si ceapa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa