Bucataria canariana - un deliciu!

Desi se afla oficial in Spania, canarienii si-au creat propria identitate cand vine vorba de bucatarie, cu influenete spaniole, portugheze si africane.
Inventivi si indragostiti de preparatele "colorate", bucatarii canarieni iti prepara pe loc feluri care mai de care mai savuroase, folosind ingrediente proaspete ca legume, peste si fructe de mare.
Insa si canarienii au mandria lor! Ei au devenit faimosi pentru cateva mancaruri specifice, care chiar daca le poti gusta si pe continent, fii sigur ca nu vor avea aceeasi aroma.
Printre acestea se numara: Paella, Papas Arrugadas, Mojo, Almogrote, Gofio, Puchero Canario, Bienmesabe.
Paella este o mancare comuna pe insula, insa nu mai putin degustata de locuitori si turisti. Este un amestec de legume (ceapa, ardei rosu/verde, mazare, fasole verde) cu diverse carnuri (porc, vaca, pui, fructe de mare, peste) si orez. Se condimenteaza cu sofran, chilli, piper si rozmarin.
Papas Arrugadas sunt cartofi noi fierti in apa de mare si apoi prajiti. Ii "intalnesti" la orice restaurant sau bodega, iar canarienii ii asorteaza cu aproape orice.
Mojo este un sos care se realizeaza in doua variante: rosu si verde. Cel rosu contine sos de rosii, usturoi, ulei de masline si chilli si merge cu Papas Arrugadas, iar cel verde se prepara din vinegreta, usturoi si ardei verde si merge excelent cu peste.

Almogrote este o branza specifica Insulelor Canare amestecata cu usturoi si care se serveste pe paine prajita.
Gofio este painea canarienilor, realizata dintr-un amestec de cereale si indulcita.
Puchero Canario este o placinta delicioasa din pui si legume.
Bienmesabe este un desert specific canarian, ce consta dintr-o coca facuta din migdale, coaja de lamaie si oua si care se serveste cu inghetata.
Pe insula cresc si multe fructe exotice ca banane, mango, ananas, avocado, papaya, care iti vor face mesele si mai interesante.
Iar daca iti insotesti cina si cu un vin canarian, rosu (Vina Norte) sau alb (Vino de Tea), experienta ta culinara canariana va fi desavarsita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci