Desi se afla oficial in Spania, canarienii si-au creat propria identitate cand vine vorba de bucatarie, cu influenete spaniole, portugheze si africane.
Inventivi si indragostiti de preparatele "colorate", bucatarii canarieni iti prepara pe loc feluri care mai de care mai savuroase, folosind ingrediente proaspete ca legume, peste si fructe de mare.
Insa si canarienii au mandria lor! Ei au devenit faimosi pentru cateva mancaruri specifice, care chiar daca le poti gusta si pe continent, fii sigur ca nu vor avea aceeasi aroma.
Printre acestea se numara: Paella, Papas Arrugadas, Mojo, Almogrote, Gofio, Puchero Canario, Bienmesabe.
Paella este o mancare comuna pe insula, insa nu mai putin degustata de locuitori si turisti. Este un amestec de legume (ceapa, ardei rosu/verde, mazare, fasole verde) cu diverse carnuri (porc, vaca, pui, fructe de mare, peste) si orez. Se condimenteaza cu sofran, chilli, piper si rozmarin.
Papas Arrugadas sunt cartofi noi fierti in apa de mare si apoi prajiti. Ii "intalnesti" la orice restaurant sau bodega, iar canarienii ii asorteaza cu aproape orice.
Mojo este un sos care se realizeaza in doua variante: rosu si verde. Cel rosu contine sos de rosii, usturoi, ulei de masline si chilli si merge cu Papas Arrugadas, iar cel verde se prepara din vinegreta, usturoi si ardei verde si merge excelent cu peste.
Almogrote este o branza specifica Insulelor Canare amestecata cu usturoi si care se serveste pe paine prajita.
Gofio este painea canarienilor, realizata dintr-un amestec de cereale si indulcita.
Puchero Canario este o placinta delicioasa din pui si legume.
Bienmesabe este un desert specific canarian, ce consta dintr-o coca facuta din migdale, coaja de lamaie si oua si care se serveste cu inghetata.
Pe insula cresc si multe fructe exotice ca banane, mango, ananas, avocado, papaya, care iti vor face mesele si mai interesante.
Iar daca iti insotesti cina si cu un vin canarian, rosu (Vina Norte) sau alb (Vino de Tea), experienta ta culinara canariana va fi desavarsita.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPentru Mos Craciun am pregatit o prajitura din seria "am prea multa branza de la tara si n-o mananca nimeni" :)))...
Prajitura cu branza si zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii