Cum s-a format bucataria marocana
De-a lungul secolelor, invadatorii si comerciantii au traversat muntii acestei tari. Europeni, arabi si africani, toti au influentat gastronomia Marocului, punandu-si marca asupra culturii indigene nomade si ajutand la crearea unei bucatarii festive si condimentate.
Gustul placut al prospetimii
Rauri de munte si ploi bogate iriga vaile scaldate de soare si campurile cu legume si cereale insetate. In Maroc exista piete in aer liber incarcate de bogatia produselor proaspete si aromate!
Produsul traditional
Daca mergi in Maroc, trebuie neaparat sa gusti couscous, preparat aici. Marocanii folosesc paste mici semolina (din gris) combinate cu sofran, condimente, nuci si stafide si servite cu tocanite savuroase.
Alte specialitati marocane sunt bucatile de carne condimentate puternic si mielul prajit.
Orice bucate ai alege, Marocul este o incantare pentru simturi...
Alte articole recomandate: Maroc iti ofera ofera mister si mese copioaseMese bogate marocane
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii