Bucataria tunisiana

Cu o bucatarie inspirata din traditiile gastronomice orientale, dar si europene, tunisienii isi prepara mancaruri colorate, extrem de condimentate si totusi simple si sanatoase.

Principalul si nelipsitul ingredient folosit in mancarurile tunisiene este piperul negru, existand si o legenda care spune ca un barbat "masoara" fidelitatea si iubirea sotiei sale dupa cantitatea de piper dintr-o mancare.

Cu cat piperul este in cantitate mai mica intr-un preparat, cu atat se spune ca mancarea este mai fada si deci, sansele ca iubirea sa fi disparut sunt mai mari.

Mancarea traditionala a tunisienilor este couscous-ul, care difera de cel al altor popoare din Africa prin culoare si consistenta. Tunisienii folosesc harissa (sos foarte iute si rosu) si pasta de rosii pentru a da savoare mancarii lor!

Ca antreu, ei mananca o ciorba cu foarte mult piper, deci picanta si acra. Ca fel principal, vei putea gasi pe masa lor, la o cina festiva mancarea numita Brik, constand in carne de miel, legume si oua "imbracate" in aluat si prajite in ulei.

O alta mancare des intalnita este o tocana din cepa, usturoi, mazare, rosii si ardei servita cu oua ochiuri.

Tunisienii sunt mari consumatori si de peste si fructe de mare, alaturi de salate de rosii si masline verzi.

Salata lor traditionala consta in ardei copti cu rosii si usturoi tocat marunt, care se serveste la tocane din carne, dar si la omlete cu branza sau legume.

Tunisienii consuma la desert budinca din seminte de in cu crema de vanilie si alune, produse de patiserie cu seminte de susan si apa de trandafiri, prajituri din alune si sorg, dar si baclava turceasca.

Pe toate strazile, in toate pietele si casele tunisienilor se prepara un delicios ceai de menta, care se bea la orice ora din zi si din noapte, fiind un motiv de intalnire si discutii filosofice despre viata.

Tunisienii sunt si producatori de vinuri mediteraneene, de o calitate superioara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa