Bucataria tunisiana

Cu o bucatarie inspirata din traditiile gastronomice orientale, dar si europene, tunisienii isi prepara mancaruri colorate, extrem de condimentate si totusi simple si sanatoase.

Principalul si nelipsitul ingredient folosit in mancarurile tunisiene este piperul negru, existand si o legenda care spune ca un barbat "masoara" fidelitatea si iubirea sotiei sale dupa cantitatea de piper dintr-o mancare.

Cu cat piperul este in cantitate mai mica intr-un preparat, cu atat se spune ca mancarea este mai fada si deci, sansele ca iubirea sa fi disparut sunt mai mari.

Mancarea traditionala a tunisienilor este couscous-ul, care difera de cel al altor popoare din Africa prin culoare si consistenta. Tunisienii folosesc harissa (sos foarte iute si rosu) si pasta de rosii pentru a da savoare mancarii lor!

Ca antreu, ei mananca o ciorba cu foarte mult piper, deci picanta si acra. Ca fel principal, vei putea gasi pe masa lor, la o cina festiva mancarea numita Brik, constand in carne de miel, legume si oua "imbracate" in aluat si prajite in ulei.

O alta mancare des intalnita este o tocana din cepa, usturoi, mazare, rosii si ardei servita cu oua ochiuri.

Tunisienii sunt mari consumatori si de peste si fructe de mare, alaturi de salate de rosii si masline verzi.

Salata lor traditionala consta in ardei copti cu rosii si usturoi tocat marunt, care se serveste la tocane din carne, dar si la omlete cu branza sau legume.

Tunisienii consuma la desert budinca din seminte de in cu crema de vanilie si alune, produse de patiserie cu seminte de susan si apa de trandafiri, prajituri din alune si sorg, dar si baclava turceasca.

Pe toate strazile, in toate pietele si casele tunisienilor se prepara un delicios ceai de menta, care se bea la orice ora din zi si din noapte, fiind un motiv de intalnire si discutii filosofice despre viata.

Tunisienii sunt si producatori de vinuri mediteraneene, de o calitate superioara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeura
Bucataras.RO

Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeura

Cand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....

Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeura
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos