Bucataria tunisiana

Cu o bucatarie inspirata din traditiile gastronomice orientale, dar si europene, tunisienii isi prepara mancaruri colorate, extrem de condimentate si totusi simple si sanatoase.

Principalul si nelipsitul ingredient folosit in mancarurile tunisiene este piperul negru, existand si o legenda care spune ca un barbat "masoara" fidelitatea si iubirea sotiei sale dupa cantitatea de piper dintr-o mancare.

Cu cat piperul este in cantitate mai mica intr-un preparat, cu atat se spune ca mancarea este mai fada si deci, sansele ca iubirea sa fi disparut sunt mai mari.

Mancarea traditionala a tunisienilor este couscous-ul, care difera de cel al altor popoare din Africa prin culoare si consistenta. Tunisienii folosesc harissa (sos foarte iute si rosu) si pasta de rosii pentru a da savoare mancarii lor!

Ca antreu, ei mananca o ciorba cu foarte mult piper, deci picanta si acra. Ca fel principal, vei putea gasi pe masa lor, la o cina festiva mancarea numita Brik, constand in carne de miel, legume si oua "imbracate" in aluat si prajite in ulei.

O alta mancare des intalnita este o tocana din cepa, usturoi, mazare, rosii si ardei servita cu oua ochiuri.

Tunisienii sunt mari consumatori si de peste si fructe de mare, alaturi de salate de rosii si masline verzi.

Salata lor traditionala consta in ardei copti cu rosii si usturoi tocat marunt, care se serveste la tocane din carne, dar si la omlete cu branza sau legume.

Tunisienii consuma la desert budinca din seminte de in cu crema de vanilie si alune, produse de patiserie cu seminte de susan si apa de trandafiri, prajituri din alune si sorg, dar si baclava turceasca.

Pe toate strazile, in toate pietele si casele tunisienilor se prepara un delicios ceai de menta, care se bea la orice ora din zi si din noapte, fiind un motiv de intalnire si discutii filosofice despre viata.

Tunisienii sunt si producatori de vinuri mediteraneene, de o calitate superioara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
1
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Prajitura Regina Maria
2
Prajituri

Prajitura Regina Maria

Prajitura Regina Maria este o delicioasa prajitura de casa cu crema fina, cu 2 tipuri de blat, unul fiind cu nuca de cocos....

Prajitura Regina Maria
Prajitura cu crema caramel
3
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Poale-n brau (branzoaice)
4
Aluaturi

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan
5
Mancaruri cu carne

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Parteneri
Chec cu visine
Bucataras.RO

Chec cu visine

Azi va propun o reteta de chec foarte buna pe care o puteti pregati cu orice fel de fructe. Imi place acest chec pentru ca...

Chec cu visine
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori