Cui ii plac insectele?

(0)
admin postat de




Insectele reprezinta pentru multe popoare un adevarat deliciu culinar.

Ele au atras atentia oamenilor inca din antichitate si se consuma si in

prezent, unele din ele fiind considerate adevarate delicatese.



Lacustele zburatoare sunt consumate in Africa de Nord sau Centrala,

crude sau fierte, singure sau cu pilaf de cuscus, sfaramate si

amestecate cu branza din lapte de camila. Hotentotii din Africa

Australa consuma lacustele cafenii si verzi in cantitati mari, ele

fiind principala hrana in zonele devastate de aceste insecte.

Locuitorii le consuma prajite sau fierte, uscate la soare si

transformate intr-o faina pentru a putea fi pastrate. In Madagascar

lacustele sunt, de asemenea, uscate la soare sau tinute in apa sarata

si apoi fripte direct in jaratec si lasate pana le plesneste abdomenul.

Lacustele sunt obiectul unui comert intens sau sunt utilizate ca moneda

de schimb, transportul lor beneficiind de reduceri pe caile ferate.



Chiar si termintele sunt o adevarata sursa de proteine. O prima metoda

de a le consuma consta in a da foc musuroaielor; ulterior, se

indeparteaza crusta de la suprafata si se consuma pasta caramelizata

din interior. Se mai pot manca proaspete, pisate sau fripte in ulei de

fruct de palmier. Matca termitelor are un abdomen imens (12cm) si

constituie o delicatesa rezervata sefilor de trib.



Omizile sunt consumate pe Coasta de Fildes si in Madagascar. In ...
Africa

Occidentala, Noua Zeelanda, se consuma larvele sau nimfele, crude sau

fripte.



O vorba de duh chinezeasca spune ca este comestibil:


- tot ce zboara si nu este avion


tot ce inoata si nu este submarin


tot ce merge si nu este tren.



Gandacii se consuma cu placere in Thailanda, fluturii in Cambodgia si reginele termitelor in Singapore.
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite