Cui ii plac insectele?

Insectele reprezinta pentru multe popoare un adevarat deliciu culinar. Ele au atras atentia oamenilor inca din antichitate si se consuma si in prezent, unele din ele fiind considerate adevarate delicatese.

Lacustele zburatoare sunt consumate in Africa de Nord sau Centrala, crude sau fierte, singure sau cu pilaf de cuscus, sfaramate si amestecate cu branza din lapte de camila. Hotentotii din Africa Australa consuma lacustele cafenii si verzi in cantitati mari, ele fiind principala hrana in zonele devastate de aceste insecte. Locuitorii le consuma prajite sau fierte, uscate la soare si transformate intr-o faina pentru a putea fi pastrate. In Madagascar lacustele sunt, de asemenea, uscate la soare sau tinute in apa sarata si apoi fripte direct in jaratec si lasate pana le plesneste abdomenul. Lacustele sunt obiectul unui comert intens sau sunt utilizate ca moneda de schimb, transportul lor beneficiind de reduceri pe caile ferate.

Chiar si termintele sunt o adevarata sursa de proteine. O prima metoda de a le consuma consta in a da foc musuroaielor; ulterior, se indeparteaza crusta de la suprafata si se consuma pasta caramelizata din interior. Se mai pot manca proaspete, pisate sau fripte in ulei de fruct de palmier. Matca termitelor are un abdomen imens (12cm) si constituie o delicatesa rezervata sefilor de trib.

Omizile sunt consumate pe Coasta de Fildes si in Madagascar. In Africa Occidentala, Noua Zeelanda, se consuma larvele sau nimfele, crude sau fripte.

O vorba de duh chinezeasca spune ca este comestibil:
- tot ce zboara si nu este avion
tot ce inoata si nu este submarin
tot ce merge si nu este tren.

Gandacii se consuma cu placere in Thailanda, fluturii in Cambodgia si reginele termitelor in Singapore.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Gulyas de cartofi cu legume - Multicooker
Bucataras.RO

Gulyas de cartofi cu legume - Multicooker

Eu am pregatit aceasta bunatate la Multicooker de care sunt super multumita de altfel, insa la fel de bine si in acelasi mod...

Gulyas de cartofi cu legume - Multicooker
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola