Istoria prajiturii Battenberg

(1)
admin postat de




Prajitura"Battenberg", galbena si roz, acoperita de martipan, a fost special creata pentru nunta nepoatei reginei Victoria, dar, pe urma, a devenit prajitura favorita a britanicilor, mai ales acompaniata de o ceasca de ceai.Printii Battenberg, dupa cel de-al doilea razboi mondial, si-au luat cetatenia engleza si si-au schimbat numele in Mountbatten (Battenberg era nume german). Actualul sot al reginei Elisabeta a II-a, printul Filip, isi are originea in familia Mountbatten.

Originalitatea acestui desert britanic consta in aspectul ei. Atunci cand este taiat, dispunerea celor doua culori seamana cu modelul unei table de sah. Cele doua sectiuni colorate se obtin prin colorarea aluatului jumatate in galben si jumatate in roz si se lipesc apoi cu gem, glazura sau crema, pentru a forma o singura prajitura.pentru a pastra traditia, se acopera in final cu martipan.

Cele doua culori pot diferi insa, iar in locul martipanului se foloseste, deseori,

o pasta de migdale. Oricum, unii critici sustin ca acest model bicolor a fost creat pentru a imita efectul marmorat al multor prajituri germane. (dupa atac-online.ro)

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.