Masa de Paste in Europa

  Marea Britanie Englezii pregatesc pentru masa de Paste un tip de chifla dulce, asemanatoare cu cozonacul romanesc. Chifla este ornata cu o cruce, reprezentand astfel un puternic simbol religios. Britanicii servesc mica prajitura calda si unsa cu unt. Un alt deliciu dulce servit in Marea Britanie de Pasti este o prajitura de fructe glazurata cu martipan, care reprezinta sfarsitul postului si contine ingrediente ce au lipsit de pe mesele englezilor in saptamanile anterioare Sarbatorilor. De asemenea, meniul pascal al britanicilor mai contine friptura de miel asezonata cu verdeturi, traditionalele oua, precum si foarte multe legume. Desertul preferat este ciocolata, intalnita in diverse retete si combinatii.   Italia Italienii sunt cunoscuti pentru mancarurile delicioase, iar Pastele reprezinta un alt prilej de a le savura preparatele traditionale. Multi italieni obisnuiesc ca de Sarbatori sa manance in oras, sa mearga in vizita la rude si prieteni sau chiar sa organizeze picnicuri. Meniul cuprinde foarte multe legume – anghinare, sparanghel, fasole verde, spanac si salata. Friptura de miel ocupa si ea un loc important, desi vegetarianismul incepe sa isi spuna cuvantul si sa capete din ce in ce mai multi adepti. Lasagna este un alt tip de mancare foarte popular pe parcursul Pastelui, iar o masa adevarata nu se incheie in Italia fara desert: biscuiti si un fel de cozonac traditional.   Franta Francezii obisnuiesc sa manance de Paste carne de miel, oua si foarte multe dulciuri. Daca vizitezi Franta in timpul Pastelui, asteapta-te sa fii servit cu bomboane de ciocolata, tarte, prajituri si tort.   Spania Spaniolii te intampina la masa de Paste cu miel la cuptor, cartofi, fasole verde cu usturoi, salata si calamar. Desertul este nelipsit si consta intr-o delicioasa crema de lamaie, usoara si racoritoare, tocmai buna dupa o masa copioasa.   Grecia Grecii prefera ca de Paste sa manance tsoureki, o paine traditionala, pregatita odata cu vopsirea oualor, in Joia Mare. In Vinerea Mare se obisnuieste sa se serveasca supa de linte. O alta mancare tradionala de Pasti este carnea de miel, servita alaturi de cartofi si salata. Grecii incheie masa cu un desert compus din fructe, biscuiti cu unt, produse de patiserie si cafea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Capsuni la borcan
1
Conserve de iarna

Capsuni la borcan

Capsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...

Capsuni la borcan
Antistres
2
Aperitive cu legume

Antistres

Rosiile se taie clini, gogosarul si adreii se taie cubulete. Se amesteca cu uleiul, sarea si piperul. La servire se adauga...

Antistres
Lichior din frunze de visin
3
Lichioruri

Lichior din frunze de visin

Se pun frunzele cu alcoolul intr-o sticla de culoare inchisa, se astupa bine si se lasa la loc racoros si intunecos 24 de...

Lichior din frunze de visin
Balmus
4
Preparate cu mamaliga

Balmus

Se pune la fiert laptele cu apa, sare si malaiul. Se face o mamaliga mai moale. Cind este gata se adauga brinza si se...

Balmus
Sos maioneza
5
Sosuri reci

Sos maioneza

Se pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamiie si praful de sare. Se freaca cu o lingura de lemn, pana ce...

Sos maioneza
Parteneri
Icre de hering
Bucataras.RO

Icre de hering

Foarte bune! Am luat din comert fiind satul de cele de pesti de apa dulce si au iesit chiar foarte bune!

Icre de hering
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii