Masa de Paste in Europa

  Marea Britanie Englezii pregatesc pentru masa de Paste un tip de chifla dulce, asemanatoare cu cozonacul romanesc. Chifla este ornata cu o cruce, reprezentand astfel un puternic simbol religios. Britanicii servesc mica prajitura calda si unsa cu unt. Un alt deliciu dulce servit in Marea Britanie de Pasti este o prajitura de fructe glazurata cu martipan, care reprezinta sfarsitul postului si contine ingrediente ce au lipsit de pe mesele englezilor in saptamanile anterioare Sarbatorilor. De asemenea, meniul pascal al britanicilor mai contine friptura de miel asezonata cu verdeturi, traditionalele oua, precum si foarte multe legume. Desertul preferat este ciocolata, intalnita in diverse retete si combinatii.   Italia Italienii sunt cunoscuti pentru mancarurile delicioase, iar Pastele reprezinta un alt prilej de a le savura preparatele traditionale. Multi italieni obisnuiesc ca de Sarbatori sa manance in oras, sa mearga in vizita la rude si prieteni sau chiar sa organizeze picnicuri. Meniul cuprinde foarte multe legume – anghinare, sparanghel, fasole verde, spanac si salata. Friptura de miel ocupa si ea un loc important, desi vegetarianismul incepe sa isi spuna cuvantul si sa capete din ce in ce mai multi adepti. Lasagna este un alt tip de mancare foarte popular pe parcursul Pastelui, iar o masa adevarata nu se incheie in Italia fara desert: biscuiti si un fel de cozonac traditional.   Franta Francezii obisnuiesc sa manance de Paste carne de miel, oua si foarte multe dulciuri. Daca vizitezi Franta in timpul Pastelui, asteapta-te sa fii servit cu bomboane de ciocolata, tarte, prajituri si tort.   Spania Spaniolii te intampina la masa de Paste cu miel la cuptor, cartofi, fasole verde cu usturoi, salata si calamar. Desertul este nelipsit si consta intr-o delicioasa crema de lamaie, usoara si racoritoare, tocmai buna dupa o masa copioasa.   Grecia Grecii prefera ca de Paste sa manance tsoureki, o paine traditionala, pregatita odata cu vopsirea oualor, in Joia Mare. In Vinerea Mare se obisnuieste sa se serveasca supa de linte. O alta mancare tradionala de Pasti este carnea de miel, servita alaturi de cartofi si salata. Grecii incheie masa cu un desert compus din fructe, biscuiti cu unt, produse de patiserie si cafea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori