Marea Britanie Englezii pregatesc pentru masa de Paste un tip de chifla dulce, asemanatoare cu cozonacul romanesc. Chifla este ornata cu o cruce, reprezentand astfel un puternic simbol religios. Britanicii servesc mica prajitura calda si unsa cu unt. Un alt deliciu dulce servit in Marea Britanie de Pasti este o prajitura de fructe glazurata cu martipan, care reprezinta sfarsitul postului si contine ingrediente ce au lipsit de pe mesele englezilor in saptamanile anterioare Sarbatorilor. De asemenea, meniul pascal al britanicilor mai contine friptura de miel asezonata cu verdeturi, traditionalele oua, precum si foarte multe legume. Desertul preferat este ciocolata, intalnita in diverse retete si combinatii. Italia Italienii sunt cunoscuti pentru mancarurile delicioase, iar Pastele reprezinta un alt prilej de a le savura preparatele traditionale. Multi italieni obisnuiesc ca de Sarbatori sa manance in oras, sa mearga in vizita la rude si prieteni sau chiar sa organizeze picnicuri. Meniul cuprinde foarte multe legume – anghinare, sparanghel, fasole verde, spanac si salata. Friptura de miel ocupa si ea un loc important, desi vegetarianismul incepe sa isi spuna cuvantul si sa capete din ce in ce mai multi adepti. Lasagna este un alt tip de mancare foarte popular pe parcursul Pastelui, iar o masa adevarata nu se incheie in Italia fara desert: biscuiti si un fel de cozonac traditional. Franta Francezii obisnuiesc sa manance de Paste carne de miel, oua si foarte multe dulciuri. Daca vizitezi Franta in timpul Pastelui, asteapta-te sa fii servit cu bomboane de ciocolata, tarte, prajituri si tort. Spania Spaniolii te intampina la masa de Paste cu miel la cuptor, cartofi, fasole verde cu usturoi, salata si calamar. Desertul este nelipsit si consta intr-o delicioasa crema de lamaie, usoara si racoritoare, tocmai buna dupa o masa copioasa. Grecia Grecii prefera ca de Paste sa manance tsoureki, o paine traditionala, pregatita odata cu vopsirea oualor, in Joia Mare. In Vinerea Mare se obisnuieste sa se serveasca supa de linte. O alta mancare tradionala de Pasti este carnea de miel, servita alaturi de cartofi si salata. Grecii incheie masa cu un desert compus din fructe, biscuiti cu unt, produse de patiserie si cafea.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii