Initial, preparatul respectiv era denumit Misodengaku sau Dengaku. El se obtinea prin fierberea radacinii de ignama sau tofu (pasta preparata din lapte de soia) si ulterior era consumata cu miso - pasta de soia fermentata.
Mai tarziu, in loc de a consuma miso, ingredientele erau fierte intr-o compozitie numita dashi - un fel de supa obtinuta prin fierberea anumitor alge.
Astfel, Oden a devenit foarte popular. In comparatie cu alte preparate, ingredientele se pot adauga oricand.
In mod obisnuit, oden se prepara acasa in famile. Ingredientele (peste, oua, ridichi daikon, radacina de ignama s.a.) se fierb intr-o oala mare iar membrii familiei simt o adevarata placere si distratie in a manca impreuna cu ceilalti din jurul mesei.
Oden este, de asemena, comercializat pe larg in magazinele obisnuite sau pe strazile marilor orase japoneze. Se vinde in foarte multe varietati iar varianta cu un singur ingredient costa nu mai putin de 50 yen.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtSe framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizzaAndra Mihail ne recomandă o Rețetă delicioasă de tacos cu căpșuni - Desertul perfect de vară. Un desert rafinat,...
Rețetă delicioasă de tacos cu căpșuni - Desertul perfect de varăPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii