Initial, preparatul respectiv era denumit Misodengaku sau Dengaku. El se obtinea prin fierberea radacinii de ignama sau tofu (pasta preparata din lapte de soia) si ulterior era consumata cu miso - pasta de soia fermentata.
Mai tarziu, in loc de a consuma miso, ingredientele erau fierte intr-o compozitie numita dashi - un fel de supa obtinuta prin fierberea anumitor alge.
Astfel, Oden a devenit foarte popular. In comparatie cu alte preparate, ingredientele se pot adauga oricand.
In mod obisnuit, oden se prepara acasa in famile. Ingredientele (peste, oua, ridichi daikon, radacina de ignama s.a.) se fierb intr-o oala mare iar membrii familiei simt o adevarata placere si distratie in a manca impreuna cu ceilalti din jurul mesei.
Oden este, de asemena, comercializat pe larg in magazinele obisnuite sau pe strazile marilor orase japoneze. Se vinde in foarte multe varietati iar varianta cu un singur ingredient costa nu mai putin de 50 yen.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii