Prajiturile in lumina reflectoarelor: trenduri in 2013

(0)
admin postat de
1. Torturile si prajiturile surpriza



 

Acest tip de torturi sau prajituri par simple. Au un exterior de cele mai multe ori alb, simplu, imbracate in pasta de zahar sau martipan, dar pentru ca sunt prajituri surpriza, in momentul in care le tai parca te loveste o revelatie. In interior au culori vibrante, blaturi colorate "legate" de creme simple sau sofisticate, vanilate sau fructate. Un joc de culori si o incantare a gusturilor.

Sugestia noastra: Prajitura Battenberg

 

 







 

 

2. Bezelele

In curand le vei gasi in toate cofetariile si magazinele cu produse "home made". Asa ca ia initiativa si prepara-le in casa. Poti sa te joci cu aromele dupa bunul plac: de la sofran la capsuni, de la afine la sfecla. Bezelele sunt cu siguranta in topul deserturilor servite dupa cina in restaurante.

Sugestia noastra: Bezele cu apa de trandafir

 

 

 

 

 











3. Prajiturile zebra

Va aduceti aminte de prajiturile marmorate? In secolul 21 s-au transformat in prajituri zebra, adica dungile sunt uniforme si la distante egale. Secretul pentru a obtine aceste dungi perfecte sta in consisteta aluatului. Orice culori ai folosi pentru a colora prajitura, asigura-te ca cele in care folosesti colorant alimentar au aceeasi consistenta. Culorile si aromele pe care poti sa le folosesti sunt la discretia imaginatiei tale.

Sugestia noastra: Chec zebra simplu si pufos

 

 

 

4. Eclerul

Aceste ...
minunate delicii dulci sunt prajiturile Parisului in acest moment si nu va trece mult timp pana cand vor ajunge si la noi ca fiind "la moda". Cu cat sunt mai colorate si mai vesele cu atat mai bine. Poti experimenta de la diferite umpluturi, cu fructe sau fara. Eclerurile pot fi decorate cu fondant cu glazura, stropite cu ciocolata de diferite culori sau lasate simple, pudrate cu zahar. Odata ce ai deprins arta eclerurilor, joaca-te cu umplutura si da-i arome de cafea, nuci, migdale sau alune de padure.

Sugestia noastra: Mini eclere

 



5. Gogosi

Preparate simple si la indemana, gogosile au venit in trenduri ca si preparate gourmet. In restaurante gustul gogosilor a fost extrapolat, vei gasi arome de ficat de pui sau sunca afumata. Daca alegi sa prepari gogosile in forma lor traditionala, rotunda, vei avea mana libera sa te joci cu umplutura: de la ciocolata la crema de vanilie si o multime de tipuri de gemuri sau dulceata. La fel de apreciate sunt gogosile grecesti, simple ca si aluat si forma dar imbracate intr-un sirop de miere si scortisoara ce le va scoate din anonimat.

Sugestia noastra: Churros - gogosi mexicane inmuiate in ciocolata calda cremoasa.
recomandari

 
Prajiturile faceau parte din ritualurile de acum cateva milioane de ani. Astfel, celticii aveau o ...

citește—

1. Blatul prajiturii s-a umflat in mijloc si a crapat
Asta se intampla atunci cand pui prea mult agent ...

citește—

1. Foloseste o reteta buna
Prima regula este si cea mai importanta, parerea mea desigur :). Pentru un ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite