Prajiturile in lumina reflectoarelor: trenduri in 2013

Prajiturile in lumina reflectoarelor: trenduri in 2013

1. Torturile si prajiturile surpriza   Acest tip de torturi sau prajituri par simple. Au un exterior de cele mai multe ori alb, simplu, imbracate in pasta de zahar sau martipan, dar pentru ca sunt prajituri surpriza, in momentul in care le tai parca te loveste o revelatie. In interior au culori vibrante, blaturi colorate "legate" de creme simple sau sofisticate, vanilate sau fructate. Un joc de culori si o incantare a gusturilor. Sugestia noastra: Prajitura Battenberg         2. Bezelele In curand le vei gasi in toate cofetariile si magazinele cu produse "home made". Asa ca ia initiativa si prepara-le in casa. Poti sa te joci cu aromele dupa bunul plac: de la sofran la capsuni, de la afine la sfecla. Bezelele sunt cu siguranta in topul deserturilor servite dupa cina in restaurante. Sugestia noastra: Bezele cu apa de trandafir          

3. Prajiturile zebra Va aduceti aminte de prajiturile marmorate? In secolul 21 s-au transformat in prajituri zebra, adica dungile sunt uniforme si la distante egale. Secretul pentru a obtine aceste dungi perfecte sta in consisteta aluatului. Orice culori ai folosi pentru a colora prajitura, asigura-te ca cele in care folosesti colorant alimentar au aceeasi consistenta. Culorile si aromele pe care poti sa le folosesti sunt la discretia imaginatiei tale. Sugestia noastra: Chec zebra simplu si pufos       4. Eclerul Aceste minunate delicii dulci sunt prajiturile Parisului in acest moment si nu va trece mult timp pana cand vor ajunge si la noi ca fiind "la moda". Cu cat sunt mai colorate si mai vesele cu atat mai bine. Poti experimenta de la diferite umpluturi, cu fructe sau fara. Eclerurile pot fi decorate cu fondant cu glazura, stropite cu ciocolata de diferite culori sau lasate simple, pudrate cu zahar. Odata ce ai deprins arta eclerurilor, joaca-te cu umplutura si da-i arome de cafea, nuci, migdale sau alune de padure. Sugestia noastra: Mini eclere   5. Gogosi Preparate simple si la indemana, gogosile au venit in trenduri ca si preparate gourmet. In restaurante gustul gogosilor a fost extrapolat, vei gasi arome de ficat de pui sau sunca afumata. Daca alegi sa prepari gogosile in forma lor traditionala, rotunda, vei avea mana libera sa te joci cu umplutura: de la ciocolata la crema de vanilie si o multime de tipuri de gemuri sau dulceata. La fel de apreciate sunt gogosile grecesti, simple ca si aluat si forma dar imbracate intr-un sirop de miere si scortisoara ce le va scoate din anonimat. Sugestia noastra: Churros - gogosi mexicane inmuiate in ciocolata calda cremoasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
1
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Prajitura Regina Maria
2
Prajituri

Prajitura Regina Maria

Prajitura Regina Maria este o delicioasa prajitura de casa cu crema fina, cu 2 tipuri de blat, unul fiind cu nuca de cocos....

Prajitura Regina Maria
Prajitura cu crema caramel
3
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Poale-n brau (branzoaice)
4
Aluaturi

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan
5
Mancaruri cu carne

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Parteneri
Chec cu visine
Bucataras.RO

Chec cu visine

Azi va propun o reteta de chec foarte buna pe care o puteti pregati cu orice fel de fructe. Imi place acest chec pentru ca...

Chec cu visine
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori