Nu o sa gasiti doua retete pentru acest amestec care sa fie identice. Fiecare producator are ingredientul secret, care face amestecul lui mai special. De obicei contin curcuma, piper negru, nucsoara, chimion, coriandru, ardei iute pudra, scortisoara, cuisoare si cardamon. Mai sunt intalnite si unele condimente mai putin intalnite prin partile noastre. Amestecul meu contine si petale de trandafir uscate. L-am folosit cu mult succes la tocanite,am presarat pe paine si am adaugat in iaurt. Merge foarte bine si la mancarurile cu orez sau la cele in tajine, atat de populare in tarile din Africa de Nord. Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinitta.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii