Retete culinare cu semnul extravagantei.

(0)
admin postat de




Vrem sa va povestim si sa va cerem parerea despre cele mai ciudate, dupa parerea noastra, feluri de mancare.


1. Intestine de peste. Chiar daca pestele este considerat un aliment universal, fiind consumat pe scara larga, modurile in care este preparat difera de la o tara la alta. La mare cautare in Filipine se afla insa intestinele de peste. Acestea se servesc crude si, de cele mai multe ori, sunt asezonate cu ou fiert, felii de ceapa si condimente.2.Creier de porc. Cu toate ca se regaseste in meniul multor popoare,

inclusiv al celui roman, creierul de porc este privit cu oroare pe

continentul nord – american. Cu atat mai mult cu cat in restaurantele

cu specific cambodgian este servit crud, alaturi de frunze proaspete de

salata. Creierul de porc nu este preparat in nici un fel, singurele

condimente admise fiind piperul si zeama de lamaie. 3.Cocktail din sange de cobra. Desi se afla pe lista alimentelor

interzise in Asia, datorita reducerii semnificative a numarului de

cobre, sangele acestora se gaseste in pe piata neagra din China si

Vietnam, acolo unde este considerat drept un veritabil medicament

universal. De cele mai multe ori, sarpele este prajit si servit alaturi

de cocktail.4. Siopao. O reteta traditionala din Hong Kong, Siopao, care nu inseamna

altceva decat „pisica prajita”. Mancarea este servita, de multe ori, in

regim de fast – food, alaturi de chifle de ...
orez fierte. 5. Supa de caine. Consumul carnii de caine este asociat in general cu

gastronomia coreeana sau cu cea chineza, acolo unde exista mai multe

retete traditionale ce implica prepararea simpaticelor patrupede. Supa

de caine este, in schimb, o reteta californiana, cu raspandire in

Australia, Malaezia si chiar unele tari europene. Carnea transata in

felii marunte este servita alaturi de o supa de legume si condimente,

din care nu lipsesc ceapa verde, usturoiul si ghimbirul. Este

recomandat a nu se servi decat dupa ce a fost condimentata cu piper

rosu.6. Fugu. Daca simtiti nevoia sa incercati ceva neobisnuit si periculos

intr-un restaurant, Fugu este reteta perfecta. Felul traditional

japonez este la mare cautare acolo unde o singura portie poate costa

peste 20.000 de yeni, echivalentul a 200 de dolari americani. Doritorii

sunt nevoiti insa sa semneze un contract prin care isi asuma

raspunderea inainte de a consuma extravagantul platou marin. Si asta

pentru ca ingredientul principal al mancarii il constituie carnea unui

peste originar din Oceanul Pacific, animal ale carui organe interne

contin o doza de toxine letala pentru orice om. Toxinele se regasesc in

concentratie mare si in pielea pestelui ceea ce face din procesul de

fabricatie apanajul exclusiv al maestrilor bucatari niponi. 7. Pastrama din carne de cal. Desi este privita ca o mancare

traditionala chinezeasca, carnea de cal se ragaseste in alimentatia

oamenilor inca din preistorie. De fapt, consumul ei nu a incetat

niciodata de-a lungul istoriei, constituind una dintre principalele

surse de hrana, in special, in tarile asiatice. Pastrama este doar una

dintre modalitatile in care carnea acestui animal este preparata in

restaurantele de specialitate. Carnea este servita aproape cruda,

datorita duritatii sale, si este asortata cu legume si ierburi aromate. 8. Jeleu din carapace de testoasa. Mai este cunoscut si sub numele de

Guinlinggao si reprezinta unul dintre cele mai apreciate deserturi din

bucataria asiatica. Se spune ca proprietatile curative ale jeleleui din

carapace de testoasa sunt renumite in medicina traditionala chineza,

acolo unde acesta este recomandat in tratarea afectiunilor pielii si a

bolilor infectioase.

Guinlinggao este servit in combinatie cu mai multe plante medicinale,

printre care si renumitul Ginseng, iar succesul sau pe plan

international a fost unul major, mai ales in nordul Africii si in

America de Nord.

9. Bere gelatinoasa. In general, se spune ca berea ideala trebuie sa fie

rece, amara si sa nu faca mai mult de doua degete de spuma. Dar ce ati

spune despre o bere care se mananca intinsa pe paine? Jeleul de bere

constituie una dintre retetele traditionale in Danemarca, iar succesul

sau a fost unul destul de mare si pe piata internationala, cu precadere

in Germania si Marea Britanie. Berea gelatinoasa se consuma cu paine

sau in combinatie cu fructe si branza.10. Supa de branza. Supa, in original, este o reteta traditionala

germana, desi exista si varianta romaneasca, supa de porumb si

branza.Varianta britanica include si bere.
recomandari

Mama e un reper fix si calduros la care ne intoarcem ori de cate ori ne simtim pierduti sau rataciti prin ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite