Vrem sa va povestim si sa va cerem parerea despre cele mai ciudate, dupa parerea noastra, feluri de mancare.
1. Intestine de peste. Chiar daca pestele este considerat un aliment universal, fiind consumat pe scara larga, modurile in care este preparat difera de la o tara la alta. La mare cautare in Filipine se afla insa intestinele de peste. Acestea se servesc crude si, de cele mai multe ori, sunt asezonate cu ou fiert, felii de ceapa si condimente.2.Creier de porc. Cu toate ca se regaseste in meniul multor popoare,
inclusiv al celui roman, creierul de porc este privit cu oroare pe
continentul nord – american. Cu atat mai mult cu cat in restaurantele
cu specific cambodgian este servit crud, alaturi de frunze proaspete de
salata. Creierul de porc nu este preparat in nici un fel, singurele
condimente admise fiind piperul si zeama de lamaie. 3.Cocktail din sange de cobra. Desi se afla pe lista alimentelor
interzise in Asia, datorita reducerii semnificative a numarului de
cobre, sangele acestora se gaseste in pe piata neagra din China si
Vietnam, acolo unde este considerat drept un veritabil medicament
universal. De cele mai multe ori, sarpele este prajit si servit alaturi
de cocktail.4. Siopao. O reteta traditionala din Hong Kong, Siopao, care nu inseamna
altceva decat „pisica prajita”. Mancarea este servita, de multe ori, in
regim de fast – food, alaturi de chifle de ...
orez fierte. 5. Supa de caine. Consumul carnii de caine este asociat in general cu
gastronomia coreeana sau cu cea chineza, acolo unde exista mai multe
retete traditionale ce implica prepararea simpaticelor patrupede. Supa
de caine este, in schimb, o reteta californiana, cu raspandire in
Australia, Malaezia si chiar unele tari europene. Carnea transata in
felii marunte este servita alaturi de o supa de legume si condimente,
din care nu lipsesc ceapa verde, usturoiul si ghimbirul. Este
recomandat a nu se servi decat dupa ce a fost condimentata cu piper
rosu.6. Fugu. Daca simtiti nevoia sa incercati ceva neobisnuit si periculos
intr-un restaurant, Fugu este reteta perfecta. Felul traditional
japonez este la mare cautare acolo unde o singura portie poate costa
peste 20.000 de yeni, echivalentul a 200 de dolari americani. Doritorii
sunt nevoiti insa sa semneze un contract prin care isi asuma
raspunderea inainte de a consuma extravagantul platou marin. Si asta
pentru ca ingredientul principal al mancarii il constituie carnea unui
peste originar din Oceanul Pacific, animal ale carui organe interne
contin o doza de toxine letala pentru orice om. Toxinele se regasesc in
concentratie mare si in pielea pestelui ceea ce face din procesul de
fabricatie apanajul exclusiv al maestrilor bucatari niponi. 7. Pastrama din carne de cal. Desi este privita ca o mancare
traditionala chinezeasca, carnea de cal se ragaseste in alimentatia
oamenilor inca din preistorie. De fapt, consumul ei nu a incetat
niciodata de-a lungul istoriei, constituind una dintre principalele
surse de hrana, in special, in tarile asiatice. Pastrama este doar una
dintre modalitatile in care carnea acestui animal este preparata in
restaurantele de specialitate. Carnea este servita aproape cruda,
datorita duritatii sale, si este asortata cu legume si ierburi aromate. 8. Jeleu din carapace de testoasa. Mai este cunoscut si sub numele de
Guinlinggao si reprezinta unul dintre cele mai apreciate deserturi din
bucataria asiatica. Se spune ca proprietatile curative ale jeleleui din
carapace de testoasa sunt renumite in medicina traditionala chineza,
acolo unde acesta este recomandat in tratarea afectiunilor pielii si a
bolilor infectioase.
Guinlinggao este servit in combinatie cu mai multe plante medicinale,
printre care si renumitul Ginseng, iar succesul sau pe plan
international a fost unul major, mai ales in nordul Africii si in
America de Nord.
9. Bere gelatinoasa. In general, se spune ca berea ideala trebuie sa fie
rece, amara si sa nu faca mai mult de doua degete de spuma. Dar ce ati
spune despre o bere care se mananca intinsa pe paine? Jeleul de bere
constituie una dintre retetele traditionale in Danemarca, iar succesul
sau a fost unul destul de mare si pe piata internationala, cu precadere
in Germania si Marea Britanie. Berea gelatinoasa se consuma cu paine
sau in combinatie cu fructe si branza.10. Supa de branza. Supa, in original, este o reteta traditionala
germana, desi exista si varianta romaneasca, supa de porumb si
branza.Varianta britanica include si bere.
gastronomia coreeana sau cu cea chineza, acolo unde exista mai multe
retete traditionale ce implica prepararea simpaticelor patrupede. Supa
de caine este, in schimb, o reteta californiana, cu raspandire in
Australia, Malaezia si chiar unele tari europene. Carnea transata in
felii marunte este servita alaturi de o supa de legume si condimente,
din care nu lipsesc ceapa verde, usturoiul si ghimbirul. Este
recomandat a nu se servi decat dupa ce a fost condimentata cu piper
rosu.6. Fugu. Daca simtiti nevoia sa incercati ceva neobisnuit si periculos
intr-un restaurant, Fugu este reteta perfecta. Felul traditional
japonez este la mare cautare acolo unde o singura portie poate costa
peste 20.000 de yeni, echivalentul a 200 de dolari americani. Doritorii
sunt nevoiti insa sa semneze un contract prin care isi asuma
raspunderea inainte de a consuma extravagantul platou marin. Si asta
pentru ca ingredientul principal al mancarii il constituie carnea unui
peste originar din Oceanul Pacific, animal ale carui organe interne
contin o doza de toxine letala pentru orice om. Toxinele se regasesc in
concentratie mare si in pielea pestelui ceea ce face din procesul de
fabricatie apanajul exclusiv al maestrilor bucatari niponi. 7. Pastrama din carne de cal. Desi este privita ca o mancare
traditionala chinezeasca, carnea de cal se ragaseste in alimentatia
oamenilor inca din preistorie. De fapt, consumul ei nu a incetat
niciodata de-a lungul istoriei, constituind una dintre principalele
surse de hrana, in special, in tarile asiatice. Pastrama este doar una
dintre modalitatile in care carnea acestui animal este preparata in
restaurantele de specialitate. Carnea este servita aproape cruda,
datorita duritatii sale, si este asortata cu legume si ierburi aromate. 8. Jeleu din carapace de testoasa. Mai este cunoscut si sub numele de
Guinlinggao si reprezinta unul dintre cele mai apreciate deserturi din
bucataria asiatica. Se spune ca proprietatile curative ale jeleleui din
carapace de testoasa sunt renumite in medicina traditionala chineza,
acolo unde acesta este recomandat in tratarea afectiunilor pielii si a
bolilor infectioase.
Guinlinggao este servit in combinatie cu mai multe plante medicinale,
printre care si renumitul Ginseng, iar succesul sau pe plan
international a fost unul major, mai ales in nordul Africii si in
America de Nord.
9. Bere gelatinoasa. In general, se spune ca berea ideala trebuie sa fie
rece, amara si sa nu faca mai mult de doua degete de spuma. Dar ce ati
spune despre o bere care se mananca intinsa pe paine? Jeleul de bere
constituie una dintre retetele traditionale in Danemarca, iar succesul
sau a fost unul destul de mare si pe piata internationala, cu precadere
in Germania si Marea Britanie. Berea gelatinoasa se consuma cu paine
sau in combinatie cu fructe si branza.10. Supa de branza. Supa, in original, este o reteta traditionala
germana, desi exista si varianta romaneasca, supa de porumb si
branza.Varianta britanica include si bere.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe