Retete mexicane - placerea de a manca

Placerea gustului pentru mancarea un pic mai condimentata o puteti avea doar din preparatele mexicane. Facand o plimbare culinara prin retetele bucatariei mexicane, va puteti alege fiecare, dupa ingrediente, felul pe care ati dori sa-l gatiti.

Chilli con carne
Ingrediente: 4 felii de sunca, o ceapa taiata, un ardei gras tocat, 2 teline tocate, 3 catei de usturoi, cateva rosii zdrobite, doua conserve de mazare, jumatate de kg ciuperci, o cana de supa de vita, jumatate de lingurita de oregano, boia, piper, sare, chimen, patrunjel, o lingurita de chilli
Sunca se prajeste intr-o tigaie mare pana devine usor crocanta. Se scoate sunca si se adauga in tigaie carnea de vita, ceapa, usturoiul, si toate condimentele. Se prajeste pana cand carnea a primit o culoare maro si ceapa e transparenta. Se adauga telina si piperul, se coace pana se inmoaie verdeturile. Se adauga rosii, sunca si supa de vita. Se aduce la fierbere, se acopera si se amesteca din cand in cand. Se adauga mazarea si ciupercile si se lasa pe foc aproximativ o ora.

Peste mexican copt
Ingrediente: un pachet de unt, un sfert de lingurita de chilli, sos picant, file de peste (somn)
Se incalzeste untul la temperatura camerei, si apoi se amesteca cu chilli. Pestele va fi imbracat in unt cu chilli pe toate partile. Se aseaza intr-o tigaie nu foarte inalta. Se coace la aproximativ 400grade. Pe deasupra se adauga sosul picant si se serveste cu orice fel de mancare.

Orez mexican
Ingrediente: orez cu bobul mare, 2 linguri de unt, 2-3 ardei iuti tocati, branza Cheddar
Intr-un cratita mare acoperita se prejeste orezul in unt pana devine maro. Se adauga apa si ardeii iuti, se amesteca. Se fierbe acoperit pana orezul este aproape gata si se adauga cubulete de branza, fara a se amesteca. Se fierbe in contiuare pana orezul este gata si branza topita. Se serveste cu taco sau alte mancaruri mexicane.

Guacamole - salata de avocado
Ingrediente: o rosie coapta, decojita, avocado (2), o jumatate de ceapa tocata, o lingurita de otet, sare si piper dupa gust
Se amesteca ceapa si avocado, adaugandu-se treptat celelalte ingrediente. Se seveste cu tortilla calda si se mai pot agdauga seminte de rodii pentru un aspect deosebit.

Taco cu branza
Ingrediente: 2 pachetele de branza topita, o conserva de rosii, fara sucul de rosii, 3 linguri de condimente-taco, 1 pachet de branza Fiesta, biscuitei sarati
Se combina primele ingrediente si se are grija ca rosiile sa fie perfect uscate. Se formeaza bilute care se dau prin branza rasa Fiesta pana sunt acoperite complet. Se lasa la erce peste noapte si cand se servesc, se aseaza biscuitii sarati in jurul bilutelor de branza.

Pui mexican
Ingrediente: 4 bucati piept de pui dezosat, sos italian picant, ardei gras tocat, ardei iute tocat, 1 catel de usturoi facut mujdei, o jumatate de ceapa, un kilogram de orez galben, sare si piper, ulei de masline
Se unge o tigaie cu ulei de masline. In ulei se caleste putin usturoiul. Pieptul de pui se taie in bucatele si se adauga peste compozitia de mai sus. Se mai adauga sare si piper, se amesteca in mod repetat. Cand puiul e aproape facut, se adauga ardeiul tocat. Treptat se adauga orezul si diverse condimente, apa, si sos picant dupa gust. Se acopera si se lasa sa clocoteasca pana se absoarbe apa, aproximativ 25 de minute si se seveste cu mazare.

Salsa verde
Ingrediente: o telina, un cartof fiert, o ridiche, o lingurita de sare, 1 catel de usturoi, o ceapa mica, o canita de ulei de masline, 2 lingurite de otet, piper dupa gust.
Se toaca telina, cartoful, ridichea, usturoiul si ceapa, foarte marunt. Uleiul se adauga treptat ca la maioneza. Se adauga sare, piper, si otet. Se mai poate adauga suc de lamaie in loc de otet, precum si tarhon. Acest sos verde se poate servi cu carne de obicei fiarta, calda sau rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba ruseasca
3
Borsuri

Ciorba ruseasca

Dupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!

Ciorba ruseasca
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
4
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Pui dulce în sos de soia la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Bucataras.RO

Pui dulce în sos de soia la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Rețeta aceasta este una extrem de simplu de pregătit dar în același timp foarte savuroasă. Ce-i drept, am avut și...

Pui dulce în sos de soia la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!