Placerea gustului pentru mancarea un pic mai condimentata o puteti avea doar din preparatele mexicane. Facand o plimbare culinara prin retetele bucatariei mexicane, va puteti alege fiecare, dupa ingrediente, felul pe care ati dori sa-l gatiti.
Chilli con carne
Ingrediente: 4 felii de sunca, o ceapa taiata, un ardei gras tocat, 2 teline tocate, 3 catei de usturoi, cateva rosii zdrobite, doua conserve de mazare, jumatate de kg ciuperci, o cana de supa de vita, jumatate de lingurita de oregano, boia, piper, sare, chimen, patrunjel, o lingurita de chilli
Sunca se prajeste intr-o tigaie mare pana devine usor crocanta. Se scoate sunca si se adauga in tigaie carnea de vita, ceapa, usturoiul, si toate condimentele. Se prajeste pana cand carnea a primit o culoare maro si ceapa e transparenta. Se adauga telina si piperul, se coace pana se inmoaie verdeturile. Se adauga rosii, sunca si supa de vita. Se aduce la fierbere, se acopera si se amesteca din cand in cand. Se adauga mazarea si ciupercile si se lasa pe foc aproximativ o ora.
Peste mexican copt
Ingrediente: un pachet de unt, un sfert de lingurita de chilli, sos picant, file de peste (somn)
Se incalzeste untul la temperatura camerei, si apoi se amesteca cu chilli. Pestele va fi imbracat in unt cu chilli pe toate partile. Se aseaza intr-o tigaie nu foarte inalta. Se coace la aproximativ 400grade. Pe deasupra se adauga sosul picant si se serveste cu orice fel de mancare.
Orez mexican
Ingrediente: orez cu bobul mare, 2 linguri de unt, 2-3 ardei iuti tocati, branza Cheddar
Intr-un cratita mare acoperita se prejeste orezul in unt pana devine maro. Se adauga apa si ardeii iuti, se amesteca. Se fierbe acoperit pana orezul este aproape gata si se adauga cubulete de branza, fara a se amesteca. Se fierbe in contiuare pana orezul este gata si branza topita. Se serveste cu taco sau alte mancaruri mexicane.
Guacamole - salata de avocado
Ingrediente: o rosie coapta, decojita, avocado (2), o jumatate de ceapa tocata, o lingurita de otet, sare si piper dupa gust
Se amesteca ceapa si avocado, adaugandu-se treptat celelalte ingrediente. Se seveste cu tortilla calda si se mai pot agdauga seminte de rodii pentru un aspect deosebit.
Taco cu branza
Ingrediente: 2 pachetele de branza topita, o conserva de rosii, fara sucul de rosii, 3 linguri de condimente-taco, 1 pachet de branza Fiesta, biscuitei sarati
Se combina primele ingrediente si se are grija ca rosiile sa fie perfect uscate. Se formeaza bilute care se dau prin branza rasa Fiesta pana sunt acoperite complet. Se lasa la erce peste noapte si cand se servesc, se aseaza biscuitii sarati in jurul bilutelor de branza.
Pui mexican
Ingrediente: 4 bucati piept de pui dezosat, sos italian picant, ardei gras tocat, ardei iute tocat, 1 catel de usturoi facut mujdei, o jumatate de ceapa, un kilogram de orez galben, sare si piper, ulei de masline
Se unge o tigaie cu ulei de masline. In ulei se caleste putin usturoiul. Pieptul de pui se taie in bucatele si se adauga peste compozitia de mai sus. Se mai adauga sare si piper, se amesteca in mod repetat. Cand puiul e aproape facut, se adauga ardeiul tocat. Treptat se adauga orezul si diverse condimente, apa, si sos picant dupa gust. Se acopera si se lasa sa clocoteasca pana se absoarbe apa, aproximativ 25 de minute si se seveste cu mazare.
Salsa verde
Ingrediente: o telina, un cartof fiert, o ridiche, o lingurita de sare, 1 catel de usturoi, o ceapa mica, o canita de ulei de masline, 2 lingurite de otet, piper dupa gust.
Se toaca telina, cartoful, ridichea, usturoiul si ceapa, foarte marunt. Uleiul se adauga treptat ca la maioneza. Se adauga sare, piper, si otet. Se mai poate adauga suc de lamaie in loc de otet, precum si tarhon. Acest sos verde se poate servi cu carne de obicei fiarta, calda sau rece.
Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaGogosarii in otet sunt foarte gustosi si usor de facut pentru ca nu trebuie opariti. Va trebuie 10 kg de gogosari.
Gogosari in otet pentru iarnaEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiEste o reteta destul de usor de realizat, este gustoasa si este foarte potrivita pentru pranz sau cina.
Cartofi gratinatiConopida (desfacuta bucatele)se fierbe in apa cu sare si cu putin lapte Apoi se paseaza si se amesteca cu restul...
Chiftele din conopidaRetete dietetice. Ne place compotul facut in casa, cu fructe mai putine si mult lichid care sa nu fie prea dulce.
Compot de ciresePerfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Briose aperitiv cu legume si sunca presataAceasta reteta de tort Dobos prezinta ingredientele suficiente pentru 8-10 foi, dar daca le taiati in doua veti obtine 16-20...
Tort Dobos cu 10 foiDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii