Pentru ca in data de 10 mai Romania sarbatoreste ziua regalitatii ne-am gandit ca ar fi un moment prielnic sa ne delectam cu preparate culinare ... regale :). Nu uitati ca aveti la dispozitie cartea Principesei Margareta - Carte Regala de Bucate in care puteti descoperi retete si oameni frumosi. Printesa Diana Printesa prefera mancarurile simple, dar iubea varietatea. Printre preferatele ei se numarau cartofii copti, salata, homarul, pastravul, ficatul de vitel, pastele si pieptul de pui cu miere, ghimbir si sos de coriandru. Printul Charles A fost inca de mic pasionat de gatit, la zece ani pregatind acadele cu aroma de portocale si capsune. Ii plac ciocolata, ouale jumari si fructele de lychee. Henric al VIII-lea Se dadea in vant dupa anghinare, placinta cu fructe si delicatese precum carne de lebada si vanat. De asemenea, nu refuza niciodata o portie de biscuiti. Regina Victoria In timpul unei vizite pe Riviera Franceza, regina Victoria a mancat pentru prima data oua de strut, acestea devenindu-i principala placere culinara. In rest, mancarea nu o preocupa in mod deosebit. Isi incepea ziua cu un ou de gaina fiert, servit intr-un paharel de aur, cu o lingurita aurita. Sa nu uitam de celebru Victoria Sponge Cake. Elizabeth a I-a Prefera carnea de peste si de pasare, iar atunci cand venea vorba de bautura, dilua berea sau vinul cu apa. In fiecare seara obisnuia ca la ora 21, inainte de culcare, sa serveasca paine alba cu bere, ceea ce era destul de neobinsuit: majoritatea englezilor consumau paine de secara. Elizabeth a II-a Prefera mancarurile simple. Atunci cand era tanara obisnuia ca dimineata sa serveasca un mic-dejun tipic englezesc: oua ( le prefera pe cele cu coaja maronie, considerand ca au gust mai bun ), carnati, suc proaspat de portocale si ceai. In prezent, regina prefera sa isi inceapa ziua cu un ceai si paine prajita cu marmelada. In copilarie iubea bomboanele de ciocolata cu menta, dar de-a lungul vietii gusturile s-au orientat mai mult catre alimente sanatoase, regina devenind o mare consumatoare de struguri.
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiPeste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.
Pisica de mare prajitaPentru ca a sosit sezonul capsunilor, am zis sa incerc o reteta de prajitura usoara, nu foarte dulce, numai buna de savurat...
Desert tarta cu capsuni si crema bavareza de vanilieIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii