Pentru ca in data de 10 mai Romania sarbatoreste ziua regalitatii ne-am gandit ca ar fi un moment prielnic sa ne delectam cu preparate culinare ... regale :). Nu uitati ca aveti la dispozitie cartea Principesei Margareta - Carte Regala de Bucate in care puteti descoperi retete si oameni frumosi. Printesa Diana Printesa prefera mancarurile simple, dar iubea varietatea. Printre preferatele ei se numarau cartofii copti, salata, homarul, pastravul, ficatul de vitel, pastele si pieptul de pui cu miere, ghimbir si sos de coriandru. Printul Charles A fost inca de mic pasionat de gatit, la zece ani pregatind acadele cu aroma de portocale si capsune. Ii plac ciocolata, ouale jumari si fructele de lychee. Henric al VIII-lea Se dadea in vant dupa anghinare, placinta cu fructe si delicatese precum carne de lebada si vanat. De asemenea, nu refuza niciodata o portie de biscuiti. Regina Victoria In timpul unei vizite pe Riviera Franceza, regina Victoria a mancat pentru prima data oua de strut, acestea devenindu-i principala placere culinara. In rest, mancarea nu o preocupa in mod deosebit. Isi incepea ziua cu un ou de gaina fiert, servit intr-un paharel de aur, cu o lingurita aurita. Sa nu uitam de celebru Victoria Sponge Cake. Elizabeth a I-a Prefera carnea de peste si de pasare, iar atunci cand venea vorba de bautura, dilua berea sau vinul cu apa. In fiecare seara obisnuia ca la ora 21, inainte de culcare, sa serveasca paine alba cu bere, ceea ce era destul de neobinsuit: majoritatea englezilor consumau paine de secara. Elizabeth a II-a Prefera mancarurile simple. Atunci cand era tanara obisnuia ca dimineata sa serveasca un mic-dejun tipic englezesc: oua ( le prefera pe cele cu coaja maronie, considerand ca au gust mai bun ), carnati, suc proaspat de portocale si ceai. In prezent, regina prefera sa isi inceapa ziua cu un ceai si paine prajita cu marmelada. In copilarie iubea bomboanele de ciocolata cu menta, dar de-a lungul vietii gusturile s-au orientat mai mult catre alimente sanatoase, regina devenind o mare consumatoare de struguri.
Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarDe cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...
Gutui cu carne de puiDe cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...
Gutui cu carne de puiSalam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...
Salam de biscuiţi reţetăAceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...
Aluat dulce pentru placinta• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazareO reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...
Prajitura cu mere, budinca si foietajMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii