Pentru ca in data de 10 mai Romania sarbatoreste ziua regalitatii ne-am gandit ca ar fi un moment prielnic sa ne delectam cu preparate culinare ... regale :). Nu uitati ca aveti la dispozitie cartea Principesei Margareta - Carte Regala de Bucate in care puteti descoperi retete si oameni frumosi. Printesa Diana Printesa prefera mancarurile simple, dar iubea varietatea. Printre preferatele ei se numarau cartofii copti, salata, homarul, pastravul, ficatul de vitel, pastele si pieptul de pui cu miere, ghimbir si sos de coriandru. Printul Charles A fost inca de mic pasionat de gatit, la zece ani pregatind acadele cu aroma de portocale si capsune. Ii plac ciocolata, ouale jumari si fructele de lychee. Henric al VIII-lea Se dadea in vant dupa anghinare, placinta cu fructe si delicatese precum carne de lebada si vanat. De asemenea, nu refuza niciodata o portie de biscuiti. Regina Victoria In timpul unei vizite pe Riviera Franceza, regina Victoria a mancat pentru prima data oua de strut, acestea devenindu-i principala placere culinara. In rest, mancarea nu o preocupa in mod deosebit. Isi incepea ziua cu un ou de gaina fiert, servit intr-un paharel de aur, cu o lingurita aurita. Sa nu uitam de celebru Victoria Sponge Cake. Elizabeth a I-a Prefera carnea de peste si de pasare, iar atunci cand venea vorba de bautura, dilua berea sau vinul cu apa. In fiecare seara obisnuia ca la ora 21, inainte de culcare, sa serveasca paine alba cu bere, ceea ce era destul de neobinsuit: majoritatea englezilor consumau paine de secara. Elizabeth a II-a Prefera mancarurile simple. Atunci cand era tanara obisnuia ca dimineata sa serveasca un mic-dejun tipic englezesc: oua ( le prefera pe cele cu coaja maronie, considerand ca au gust mai bun ), carnati, suc proaspat de portocale si ceai. In prezent, regina prefera sa isi inceapa ziua cu un ceai si paine prajita cu marmelada. In copilarie iubea bomboanele de ciocolata cu menta, dar de-a lungul vietii gusturile s-au orientat mai mult catre alimente sanatoase, regina devenind o mare consumatoare de struguri.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii