Secretul orezului japonez

Daca ati mancat preparate japoneze pe baza de orez, sigur apreciati si acum aspectul si calitatea orezului. Dar oare cum se face acesta?

Se pune orezul intr-un castron si se spala cu apa rece.
Se repeta procedura pana cand apa ramane curata.
Se pune apoi intr-o strecuratoare si se scurge de apa.
Intr-o cratita, se aseaza orezul si se pune apa astfel incat sa il acopere.
Nu umpleti cratita pana la varf cu apa.
Lasati orezul sa fiarba inabusit (acoperiti cu un capac) timp de 30-60 minute.
Cand apa incepe sa fiarba, micsorati focul si lasati-l 15-20 de minute pana cand apa a scazut.
Dati la o parte cratita si lasati sa se odihneasca 10-15 minute cu capac, inainte de a-l servi.

Bobul de orez japonez este mediu si devine lipicios dupa ce este gatit. Bobul lung este specific Americii si nu este recomandat bucatariei japoneze.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci