Daca ati mancat preparate japoneze pe baza de orez, sigur apreciati si acum aspectul si calitatea orezului. Dar oare cum se face acesta?
Se pune orezul intr-un castron si se spala cu apa rece.
Se repeta procedura pana cand apa ramane curata.
Se pune apoi intr-o strecuratoare si se scurge de apa.
Intr-o cratita, se aseaza orezul si se pune apa astfel incat sa il acopere.
Nu umpleti cratita pana la varf cu apa.
Lasati orezul sa fiarba inabusit (acoperiti cu un capac) timp de 30-60 minute.
Cand apa incepe sa fiarba, micsorati focul si lasati-l 15-20 de minute pana cand apa a scazut.
Dati la o parte cratita si lasati sa se odihneasca 10-15 minute cu capac, inainte de a-l servi.
Bobul de orez japonez este mediu si devine lipicios dupa ce este gatit. Bobul lung este specific Americii si nu este recomandat bucatariei japoneze.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe