Organizatorul evenimentului, Slow Food Italia organizeaza in cadrul reuniunii Terra Madre 2010 si Salonul international al gustului. Terra Madre, lansat de catre Asociatia Slow Food in 2004, este o retea de oameni raspanditi in lumea intreaga ce sunt dedicati consolidarii modelelor de productie locala, traditionala si sustenabila. Terra Madre reprezinta o intelegere diferita si mai complexa despre calitatea hranei, a produselor, luand in considerare resurse de mediu, caracteristicile senzoriale a produselor alimentare, demnitatea producatorilor si sanatatea consumatorilor. Din 2004, comunitatile de hrana Terra Madre se intalnesc la Torino, Italia, la fiecare doi ani. La ultima editie, din 2008 au fost prezenti peste 4000 de fermieri, pescari si crescatori de animale din peste 150 de tari. Nu au lipsit nici bucatarii al caror numar s-a apropiat de 800.
Reprezentantii Romaniei la Terra Madre
Dintre cei care vor reprezenta tara noastra la Terra Madre 2010 amintim echipa Slow Food Turda , Slow Food Bran Moeciu, Slow Food Brasov, Slow Food Brusturoasa Palanca, Slow Food Bucuresti, Slow Food Bucuresti Valahia Gusturilor, Slow Food Cluj, Slow Food Sibiu, Slow Food Tarnava Mare, Presidium Branza de burduf si Earth Market Bucuresti.
Timp de patru zile delegatiile din Romania vor lua parte la diferite intalniri si ateliere dintre care: Intalnirea regionala a Europei de Est; Scoli Europene pentru Alimentatie Sanatoasa; Principii si practici educationale Slow Food; Intalnirile de tineret; Intalnire de retea – Pescarii Terra Madre si altele. Slow Food Turda va prezenta proiectul Tabara "Vara Gastronomica”, fiind ales unul dintre cele 7 cele mai inovatoare proiecte din ultimii doi ani. In cadrul aceleiasi intalniri va avea loc prezentarea proiectului Earth Market din Bucuresti, fiind singurul targ din Romania recunoscut oficial de catre Slow Food.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii