Organizatorul evenimentului, Slow Food Italia organizeaza in cadrul reuniunii Terra Madre 2010 si Salonul international al gustului. Terra Madre, lansat de catre Asociatia Slow Food in 2004, este o retea de oameni raspanditi in lumea intreaga ce sunt dedicati consolidarii modelelor de productie locala, traditionala si sustenabila. Terra Madre reprezinta o intelegere diferita si mai complexa despre calitatea hranei, a produselor, luand in considerare resurse de mediu, caracteristicile senzoriale a produselor alimentare, demnitatea producatorilor si sanatatea consumatorilor. Din 2004, comunitatile de hrana Terra Madre se intalnesc la Torino, Italia, la fiecare doi ani. La ultima editie, din 2008 au fost prezenti peste 4000 de fermieri, pescari si crescatori de animale din peste 150 de tari. Nu au lipsit nici bucatarii al caror numar s-a apropiat de 800.
Reprezentantii Romaniei la Terra Madre
Dintre cei care vor reprezenta tara noastra la Terra Madre 2010 amintim echipa Slow Food Turda , Slow Food Bran Moeciu, Slow Food Brasov, Slow Food Brusturoasa Palanca, Slow Food Bucuresti, Slow Food Bucuresti Valahia Gusturilor, Slow Food Cluj, Slow Food Sibiu, Slow Food Tarnava Mare, Presidium Branza de burduf si Earth Market Bucuresti.
Timp de patru zile delegatiile din Romania vor lua parte la diferite intalniri si ateliere dintre care: Intalnirea regionala a Europei de Est; Scoli Europene pentru Alimentatie Sanatoasa; Principii si practici educationale Slow Food; Intalnirile de tineret; Intalnire de retea – Pescarii Terra Madre si altele. Slow Food Turda va prezenta proiectul Tabara "Vara Gastronomica”, fiind ales unul dintre cele 7 cele mai inovatoare proiecte din ultimii doi ani. In cadrul aceleiasi intalniri va avea loc prezentarea proiectului Earth Market din Bucuresti, fiind singurul targ din Romania recunoscut oficial de catre Slow Food.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii