Soare, verdeata si un gratar delicios!

E vara si temperaturile ridicate te indeamna sa petreci cat mai mult timp in natura, impreuna cu familia sau cu prietenii. Iesirile la `iarba verde` sunt mai intotdeauna insotite de traditionalul gratar, fie el de porc sau de pui, cu sau fara cartofii adiacenti. Pentru a deveni o maestra recunoscuta in arta prepararii unui gratar delicios, nu trebuie decat sa urmezi cateva sfaturi simple:

Nu uita sa iti faci o lista cu tot ce ai nevoie pentru a reusi sa gatesti un gratar pe cinste: carne de pui (aripi, piept sau pulpe) sau de porc, carbuni de lemn, clesti de bucatarie pentru carne, farfurii de unica folosinta, condimente, o bucata de sunca, cartofi, legume pentru salata si usturoi pentru mujdei.

Asaza gratarul cat mai departe de orice zona care ar putea lua foc - frunze uscate, padure- si fii atenta la scanteile care pot sa mai sara de pe foc.

Carbunii trebuie asezati intr-un singur strat sau sub forma unei gramezi, daca afara este vant puternic sau umiditate crescuta. Inainte sa pui carnea la preparat, carbunii trebuie sa arda singuri timp de 10 minute pentru a se face jarul.

Fiecare fel de carne are timpul sau in care se fragezeste: carnea de porc, pui si de peste trebuie sa fie bine patrunsa, fara sa mai aiba culoarea roz, iar carnea de miel, vita sau somonul pot fi fripte fara sa se patrunda complet.

Ai grija la `tinuta speciala de gratar`! Nu purta haine sintetice, din polyester, care pot lua foc cu usurinta, sau haine cu maneci largi si lungi; poarta ceva lejer, din fibre naturale si protejeaza-ti si parul cu o bentita sau o bandana.

Ca sa iti dai seama daca friptura este gata, taie o bucata de carne fara sa te ingrijorezi ca in acest fel ea isi va pierde din sucuri si din aroma; de asemenea, nu exagera cu lasatul carnii la foc pentru a nut e trezii cu o friptura uscata si fara savoare.

Completeaza gratarul cu o salata de sezon, si nu uita de deliciosul mujdei de usturoi!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
1
Prajituri

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)

Prajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
Mâncare de năut cu sos de ceapă
2
Mancaruri de post

Mâncare de năut cu sos de ceapă

Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...

Mâncare de năut cu sos de ceapă
Eclere
3
Dulciuri

Eclere

Delicioase

Eclere
Bulgur colorat cu snitele de soia
4
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Prajitura cu perle de tapioca fierte in sirop de rodie
5
Prajituri

Prajitura cu perle de tapioca fierte in sirop de rodie

Culoare si savoare!

Prajitura cu perle de tapioca fierte in sirop de rodie
Parteneri
Ciocănele în vin alb
Bucataras.RO

Ciocănele în vin alb

Sunt momente în viaţă când te întrebi "ce să mai pregătim azi de mâncare", lucru care se întâmplă când sunt...

Ciocănele în vin alb
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Gustos.RO

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
ReteteCulinare.RO

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)