E vara si temperaturile ridicate te indeamna sa petreci cat mai mult timp in natura, impreuna cu familia sau cu prietenii. Iesirile la `iarba verde` sunt mai intotdeauna insotite de traditionalul gratar, fie el de porc sau de pui, cu sau fara cartofii adiacenti. Pentru a deveni o maestra recunoscuta in arta prepararii unui gratar delicios, nu trebuie decat sa urmezi cateva sfaturi simple:
Nu uita sa iti faci o lista cu tot ce ai nevoie pentru a reusi sa gatesti un gratar pe cinste: carne de pui (aripi, piept sau pulpe) sau de porc, carbuni de lemn, clesti de bucatarie pentru carne, farfurii de unica folosinta, condimente, o bucata de sunca, cartofi, legume pentru salata si usturoi pentru mujdei.
Asaza gratarul cat mai departe de orice zona care ar putea lua foc - frunze uscate, padure- si fii atenta la scanteile care pot sa mai sara de pe foc.
Carbunii trebuie asezati intr-un singur strat sau sub forma unei gramezi, daca afara este vant puternic sau umiditate crescuta. Inainte sa pui carnea la preparat, carbunii trebuie sa arda singuri timp de 10 minute pentru a se face jarul.
Fiecare fel de carne are timpul sau in care se fragezeste: carnea de porc, pui si de peste trebuie sa fie bine patrunsa, fara sa mai aiba culoarea roz, iar carnea de miel, vita sau somonul pot fi fripte fara sa se patrunda complet.
Ai grija la `tinuta speciala de gratar`! Nu purta haine sintetice, din polyester, care pot lua foc cu usurinta, sau haine cu maneci largi si lungi; poarta ceva lejer, din fibre naturale si protejeaza-ti si parul cu o bentita sau o bandana.
Ca sa iti dai seama daca friptura este gata, taie o bucata de carne fara sa te ingrijorezi ca in acest fel ea isi va pierde din sucuri si din aroma; de asemenea, nu exagera cu lasatul carnii la foc pentru a nut e trezii cu o friptura uscata si fara savoare.
Completeaza gratarul cu o salata de sezon, si nu uita de deliciosul mujdei de usturoi!
Retete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiDeserturi de vara Retete dietetice
Clatite cu capsuni si ciocolataPrajitura Carpati este una dintre prajiturile care erau prezente pe masa in zilele de sarbatoare atunci cand eram mica. Desi...
Prajitura CarpatiRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiO prajitura fina, satioasa si plina de savoare. Data viitoare voi face portie dubla :) Reteta de inspiratie:...
Prajitura cu nuca SumegiMena cea cu gropite si plina de veselie, asa-i fata asta de la care am preluat reteta...pe cuvant de onoare ca-i o prajitura...
Prajitura MenaDupă risotto-ul acela cu pere, care culmea s-a evaporat, am cotrobăit prin cămară și am găsit acest amestec deosebit!...
Orez natur cu quinoa, vegetale si pereReteta de prajitura pufoasa cu capsuni. Prajitura pufoasa cu capsuni reteta simpla. Retete de prajituri cu capsuni. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu capsuni
Comentarii