Soare, verdeata si un gratar delicios!

E vara si temperaturile ridicate te indeamna sa petreci cat mai mult timp in natura, impreuna cu familia sau cu prietenii. Iesirile la `iarba verde` sunt mai intotdeauna insotite de traditionalul gratar, fie el de porc sau de pui, cu sau fara cartofii adiacenti. Pentru a deveni o maestra recunoscuta in arta prepararii unui gratar delicios, nu trebuie decat sa urmezi cateva sfaturi simple:

Nu uita sa iti faci o lista cu tot ce ai nevoie pentru a reusi sa gatesti un gratar pe cinste: carne de pui (aripi, piept sau pulpe) sau de porc, carbuni de lemn, clesti de bucatarie pentru carne, farfurii de unica folosinta, condimente, o bucata de sunca, cartofi, legume pentru salata si usturoi pentru mujdei.

Asaza gratarul cat mai departe de orice zona care ar putea lua foc - frunze uscate, padure- si fii atenta la scanteile care pot sa mai sara de pe foc.

Carbunii trebuie asezati intr-un singur strat sau sub forma unei gramezi, daca afara este vant puternic sau umiditate crescuta. Inainte sa pui carnea la preparat, carbunii trebuie sa arda singuri timp de 10 minute pentru a se face jarul.

Fiecare fel de carne are timpul sau in care se fragezeste: carnea de porc, pui si de peste trebuie sa fie bine patrunsa, fara sa mai aiba culoarea roz, iar carnea de miel, vita sau somonul pot fi fripte fara sa se patrunda complet.

Ai grija la `tinuta speciala de gratar`! Nu purta haine sintetice, din polyester, care pot lua foc cu usurinta, sau haine cu maneci largi si lungi; poarta ceva lejer, din fibre naturale si protejeaza-ti si parul cu o bentita sau o bandana.

Ca sa iti dai seama daca friptura este gata, taie o bucata de carne fara sa te ingrijorezi ca in acest fel ea isi va pierde din sucuri si din aroma; de asemenea, nu exagera cu lasatul carnii la foc pentru a nut e trezii cu o friptura uscata si fara savoare.

Completeaza gratarul cu o salata de sezon, si nu uita de deliciosul mujdei de usturoi!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Prajitura cu branza si zmeura
Bucataras.RO

Prajitura cu branza si zmeura

Pentru Mos Craciun am pregatit o prajitura din seria "am prea multa branza de la tara si n-o mananca nimeni" :)))...

Prajitura cu branza si zmeura
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos