Stridiile au facut intotdeauna obiectul miturilor si a intrigii. Ravnite de unii datorita aromei lor delicate, oceanice, putin sarate si crocante. Respinse de altii din cauza consistentei lor gelatinoase si a culorii cenusii. Si bineinteles, cine poate contesta dubioasa si infama reputatie a bivalvei de afrodiziac.
Atunci cand sunt consumate crude, consumatorii pasionati desfac carcasele stridiilor, le stropesc cu putina zeama de lamaie, sos-cocktail si poate si putin sos mignonette (un sos frantuzesc clasic preparat din otet, patrunjel si piper boabe) si apoi le consuma continutul gelatinos direct din carcasa, care mai apoi aluneca usor pe gat si direct in abisul gastric. O scurta, dar obsesiva experienta pentru amatorii de astfel de delicatese.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii