Stridiile: Poate un afrodiziac, insa cu siguranta un deliciu

Stridiile au facut intotdeauna obiectul miturilor si a intrigii. Ravnite de unii datorita aromei lor delicate, oceanice, putin sarate si crocante. Respinse de altii din cauza consistentei lor gelatinoase si a culorii cenusii. Si bineinteles, cine poate contesta dubioasa si infama reputatie a bivalvei de afrodiziac.

Atunci cand sunt consumate crude, consumatorii pasionati desfac carcasele stridiilor, le stropesc cu putina zeama de lamaie, sos-cocktail si poate si putin sos mignonette (un sos frantuzesc clasic preparat din otet, patrunjel si piper boabe) si apoi le consuma continutul gelatinos direct din carcasa, care mai apoi aluneca usor pe gat si direct in abisul gastric. O scurta, dar obsesiva experienta pentru amatorii de astfel de delicatese.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci