A

(0)
admin postat de


a la provencale - o mincare preparata cu ulei de masline, usturoi si patrunjel tocat


acid - o mincare sau o bautura devine acida cind se adauga suc de lamiie, otet


aioli - maioneza cu usturoi, ce provine din sudul Frantei, servita cu oua, peste sau melci


al dente - termen italienesc ce desemneaza o modalitate de fierbere a pastelor: acestea trebuie sa fie usor tari


antipasto - aperitiv rece italienesc


al forno - termen italienesc, tradus "la cuptor"


au four - termen frantuzesc, tradus "la cuptor"


au gratin - acoperirea mincarii gatite la cuptor cu brinza si pesmet, pentru a obtine o crusta


au jus - servit cu suc natural


au lait - servit cu lapte


a la - termen frantuzesc, desemnind "in stil"


a la Marechale - bucati de carne prajite in unt


a la King - sos bechamel cu ciuperci, ardei iute verde si rosu


a la mode - prajitura acoperita cu inghetata


a la russe - dupa metoda ruseasca


amaretto - lichior de migdale


aqua vitae - termen latin, tradus prin "apa vietii", care desemneaza lichior sau coniac distilat


aspic - sos ca un jeleu produs din sos de carne a carui consistenta este obtinuta prin adaugarea de gelatina


avocado - fruct tropical, in forma de para, de culoare verde, cu un continut ridicat de grasimi nesaturate, de obicei consumat ca leguma, crud.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.