A

(0)
admin postat de


a la provencale - o mincare preparata cu ulei de masline, usturoi si patrunjel tocat


acid - o mincare sau o bautura devine acida cind se adauga suc de lamiie, otet


aioli - maioneza cu usturoi, ce provine din sudul Frantei, servita cu oua, peste sau melci


al dente - termen italienesc ce desemneaza o modalitate de fierbere a pastelor: acestea trebuie sa fie usor tari


antipasto - aperitiv rece italienesc


al forno - termen italienesc, tradus "la cuptor"


au four - termen frantuzesc, tradus "la cuptor"


au gratin - acoperirea mincarii gatite la cuptor cu brinza si pesmet, pentru a obtine o crusta


au jus - servit cu suc natural


au lait - servit cu lapte


a la - termen frantuzesc, desemnind "in stil"


a la Marechale - bucati de carne prajite in unt


a la King - sos bechamel cu ciuperci, ardei iute verde si rosu


a la mode - prajitura acoperita cu inghetata


a la russe - dupa metoda ruseasca


amaretto - lichior de migdale


aqua vitae - termen latin, tradus prin "apa vietii", care desemneaza lichior sau coniac distilat


aspic - sos ca un jeleu produs din sos de carne a carui consistenta este obtinuta prin adaugarea de gelatina


avocado - fruct tropical, in forma de para, de culoare verde, cu un continut ridicat de grasimi nesaturate, de obicei consumat ca leguma, crud.
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite