A

a la provencale - o mincare preparata cu ulei de masline, usturoi si patrunjel tocat
acid - o mincare sau o bautura devine acida cind se adauga suc de lamiie, otet
aioli - maioneza cu usturoi, ce provine din sudul Frantei, servita cu oua, peste sau melci
al dente - termen italienesc ce desemneaza o modalitate de fierbere a pastelor: acestea trebuie sa fie usor tari
antipasto - aperitiv rece italienesc
al forno - termen italienesc, tradus "la cuptor"
au four - termen frantuzesc, tradus "la cuptor"
au gratin - acoperirea mincarii gatite la cuptor cu brinza si pesmet, pentru a obtine o crusta
au jus - servit cu suc natural
au lait - servit cu lapte
a la - termen frantuzesc, desemnind "in stil"
a la Marechale - bucati de carne prajite in unt
a la King - sos bechamel cu ciuperci, ardei iute verde si rosu
a la mode - prajitura acoperita cu inghetata
a la russe - dupa metoda ruseasca
amaretto - lichior de migdale
aqua vitae - termen latin, tradus prin "apa vietii", care desemneaza lichior sau coniac distilat
aspic - sos ca un jeleu produs din sos de carne a carui consistenta este obtinuta prin adaugarea de gelatina
avocado - fruct tropical, in forma de para, de culoare verde, cu un continut ridicat de grasimi nesaturate, de obicei consumat ca leguma, crud.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori