Gorgonzola a primit recunoasterea europeana si denumirea de origine controlata în anul 1996. Poate fi produsa doar în anumite regiuni din nordul Italiei, aprobate de Consorţiul Branzei Gorgonzola. Autenticitatea acestei branze este garantata de sigiliul P.D.O. Gorgonzola IGOR isi are originile in anul 1935, in satul Mezzomerico, de langa Novara, din regiunea Piedmont. Atunci Natale Leonardi a inceput sa produca branza Gorgonzola, pe care o vindea celor mai prestigioase hoteluri din zona Lacului Maggiore, transportand-o cu ajutorul unei carute trase de cai. Faima acestei branze s-a extins rapid printre regii, printesele si aristocratii care isi petreceau vacantele in acele hoteluri. Trei generatii au trecut de atunci , iar compania IGOR a devenit un ambasador al traditiei italiene in fabricarea branzeturilor. Gorgonzola IGOR este produsa din lapte de cea mai buna calitate, provenit doar din zonele aprobate de Consorţiul Branzei Gorgonzola: Novara, Verbania, Biella, Varese, Pavia, Bergamo, Brescia, Cremona, Como, Cuneo, Lecco, Lodi, Milan si Monza. IGOR are numeroase certificari internationale de calitate pentru productia si ambalarea gorgonzolei (Global Standard for Food Safety, British Retail Consortium, International Food Standard, ISO 9001:2000, ISO 22000:2005) De-a lungul timpului, gorgonzola IGOR a fost distinsa cu nenumarate premii: - in 1997 - IGOR a castigat premiul I la categoria “Branzeturi albastre” la Targul IFE, din Londra - in 2002 - IGOR este recompensata cu premiul I la Londra la World Cheese Awards - in 2004 - IGOR castiga inca o data la World Cheese Awards, in Londra, premiul I la categoria “Branzeturi Albastre” - in 2011 - IGOR castiga la World Cheese Awards medalia Super Gold, la categoria sa. Din punct de vedere nutritional, gorgonzola este o adevarata mina de aur, fiind un aliment complet, care contine toate elementele esentiale pentru a asigura o nutritie echilibrata. Contine fosfor, calciu si vitaminele A, B1, B2, B6, B12, E, PP asigurand astfel un aport zilnic de energie si sanatate. Gorgonzola IGOR este disponibila pe piata din Romania in urmatoarele variante: - Gorgonzola Dolce Cremoso - produsa din lapte de vaca integral din regiunile Piemonte si Lombardia, are un gust dulceag, o textura deosebit de cremoasa si elastica, fiind foarte usor de intins. Perioada de maturare este de 60 – 80 zile - Gorgonzola Piccante - produsa din lapte de vaca integral din regiunile Piemonte si Lombardia, are o textura mai compacta si gust mai picant, mai intepator. Perioada de maturare este de 80 – 150 zile. - Gorgonzola & Mascarpone - combinatie rafinata de patru straturi de gorgonzola dolce si mascarpone, cu o textura deosebit de cremoasa. - Gorgonzola dolce cubbeti – este branza gorgonzola dolce cremoso, taiata in cubulete. Consistenta cremoasa si aroma inconfundabila recomanda gorgonzola IGOR ca fiind o branza ideala pentru a fi servita impreuna cu preparate rafinate. Gorgonzola Dolce Cremoso se potriveste perfect in retetele de aperitive, ca desert sau servita ca atare, impreuna cu paine sau biscuiti crocanti. Vinurile recomandate pentru a fi servite alaturi de acest sortiment de gorgonzola sunt cele albe. Gorgonzola Piccante se potriveste foarte bine in salate sau servita alaturi de fructe precum struguri si smochine. Vinurile recomandate pentru a fi servite alaturi de acest sortiment de gorgonzola sunt cele rosii. Gorgonzola & Mascarpone este ideala pentru deserturi, iar Gorgonzola dolce cubbeti este perfecta pentru pizza si salate. Toate produsele Gorgonzola IGOR sunt recunoscute de maestrii bucatari din intreaga lume, fiind apreciate in combinatii cu legume, paste, risotto, pizza, fripturi de vita si pui. Retete culinare cu gorgonzola Lasagna cu gorgonzola Pere cu gorgonzola si vin Risotto cu gorgonzola si creveti Rulada de carne de vita cu gorgonzola Gorgonzola Finger Food Paste canneloni cu gorgonzola Terina cu miere si gorgonzola Risotto cu gorgonzola si nuci Risotto cu gorgonzola si piure de ardei gras Armonia di gorgonzola
Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Briose aperitiv cu legume si sunca presata• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaLa unul din ouale batute se adauga sucul de sfecla rosie. Celelalte doua oua se bat separat. Se confectioneaza din carton...
Omleta ValentinaPentru salata de fructe Macedonia fructele proaspete, curatate, taiate cubulete, se pun intr-un bol cu zahar si sucul de...
Salata de fructe MacedoniaAzi te voi invata cum sa faci un Punch de iarna potrivit pentru serile festive in familie
Punch de iarnaBlatul: Se bat 4 albusuri cu 4 linguri apa, cand spumeaza se adauga 100g zahar. Separat se bat 4 galbenusuri cu 150 g zahar...
Prajitura BucurestiCeainicul (din portelan) se infierbanta in prealabil. In el se pune cate o lingurita de ceai negru si o lingurita de ceai...
Australian teaPentru această Reteta de rulouri cu dovleac si scortisoara m-am inspirat de la Andreea chinesefood. Aluatul e foarte pufos...
Reteta de rulouri cu dovleac si scortisoaraIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii