Branza Gorgonzola

Branza Gorgonzola

Gorgonzola a primit recunoasterea europeana si denumirea de origine controlata în anul 1996. Poate fi produsa doar în anumite regiuni din nordul Italiei,  aprobate  de Consorţiul Branzei Gorgonzola. Autenticitatea acestei branze este garantata de sigiliul P.D.O. Gorgonzola IGOR isi are originile in anul  1935, in satul Mezzomerico, de langa Novara, din regiunea Piedmont. Atunci Natale Leonardi a inceput sa produca branza Gorgonzola, pe care o vindea celor mai prestigioase hoteluri din zona Lacului Maggiore, transportand-o cu ajutorul unei carute trase de cai. Faima acestei branze s-a extins rapid printre regii, printesele si aristocratii care isi petreceau vacantele in acele hoteluri. Trei generatii au trecut de atunci , iar  compania IGOR a devenit  un ambasador al traditiei italiene in fabricarea branzeturilor. Gorgonzola IGOR este produsa din lapte de cea mai buna calitate, provenit doar din zonele aprobate de Consorţiul Branzei Gorgonzola: Novara, Verbania, Biella, Varese, Pavia, Bergamo, Brescia, Cremona, Como, Cuneo, Lecco, Lodi, Milan si Monza. IGOR are numeroase certificari internationale de calitate pentru productia si ambalarea gorgonzolei (Global Standard for Food Safety, British Retail Consortium, International Food Standard, ISO 9001:2000, ISO 22000:2005) De-a lungul timpului, gorgonzola IGOR a fost distinsa cu nenumarate premii: - in 1997 - IGOR  a castigat premiul I la categoria “Branzeturi albastre” la Targul IFE,  din Londra - in 2002 - IGOR este recompensata cu premiul I la Londra la World Cheese Awards - in 2004 - IGOR castiga inca o data la World Cheese Awards, in Londra, premiul I la categoria “Branzeturi Albastre” - in 2011 - IGOR castiga la World Cheese Awards medalia Super Gold, la categoria sa. Din punct de vedere nutritional, gorgonzola este o adevarata mina de aur, fiind un aliment complet, care contine toate elementele esentiale pentru a asigura o nutritie echilibrata. Contine fosfor, calciu si vitaminele A, B1, B2, B6, B12, E, PP asigurand astfel un aport zilnic de energie si sanatate. Gorgonzola IGOR este disponibila pe piata din Romania in urmatoarele variante: - Gorgonzola Dolce Cremoso  - produsa din lapte de vaca integral din regiunile Piemonte si Lombardia, are un gust dulceag,  o textura deosebit de cremoasa si elastica, fiind foarte usor de intins. Perioada de maturare este de 60 – 80 zile - Gorgonzola Piccante - produsa din lapte de vaca integral din regiunile Piemonte si Lombardia, are o textura mai compacta si gust mai picant, mai intepator. Perioada de maturare este de 80 – 150 zile. - Gorgonzola & Mascarpone - combinatie rafinata de patru straturi de gorgonzola dolce si mascarpone, cu o textura deosebit de cremoasa. - Gorgonzola dolce cubbeti – este branza gorgonzola dolce cremoso, taiata in cubulete. Consistenta  cremoasa  si aroma inconfundabila recomanda gorgonzola IGOR ca fiind o branza ideala pentru a fi servita impreuna cu preparate rafinate. Gorgonzola Dolce Cremoso se potriveste perfect in retetele de aperitive, ca desert sau servita ca atare, impreuna cu paine sau biscuiti crocanti. Vinurile recomandate pentru a fi servite alaturi de acest sortiment de gorgonzola sunt cele albe. Gorgonzola Piccante se potriveste foarte bine in salate sau servita alaturi de fructe precum struguri si smochine. Vinurile recomandate pentru a fi servite alaturi de acest sortiment de gorgonzola sunt cele rosii. Gorgonzola & Mascarpone este ideala pentru deserturi, iar Gorgonzola dolce cubbeti este perfecta pentru pizza si salate. Toate produsele Gorgonzola IGOR sunt recunoscute de maestrii bucatari din intreaga lume, fiind apreciate in combinatii cu legume, paste, risotto, pizza, fripturi de vita si pui. Retete culinare cu gorgonzola   Lasagna cu gorgonzola Pere cu gorgonzola si vin Risotto cu gorgonzola si creveti Rulada de carne de vita cu gorgonzola Gorgonzola Finger Food Paste canneloni cu gorgonzola Terina cu miere si gorgonzola Risotto cu gorgonzola si nuci Risotto cu gorgonzola si piure de ardei gras Armonia di gorgonzola

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Bradut de Craciun
Bucataras.RO

Bradut de Craciun

sursa Bucataresele Vesele :)

Bradut de Craciun
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise