Coriandrul este o planta de la care se folosesc si frunzele si semintele,dar au un gust foarte diferit. Semintele au o culoare maronie deschisa si au un gust de citrice placut. Pot fi folosite la tratarea bolilor digestive. Semintele pot fi folosite pnetru peste, pasare si legume. Pot fi adaugate si in paine si aluaturi pentru prajituri. Semintele macinate pot fi puse in carnati, curry sau se adauga pe carne inainte de a o frige. Semintele sunt adaugate de multe ori in zeama muraturilor pentru a le conserva sau pot fi macinate si amestecate cu alte condimente dulci ,pentru a aroma deserturile de orez, fructe, prajiturile si crema de oua. Coriandrul macinat este mai putin dulce si isi pierde aroma mult mai repede decat semintele proaspete. Nu trebuie uitat ca si frunzele de coriandru sunt foarte gustoase la mancaruri, salate ori doar pentru decor. Sursa acestui articol este blogul culinar Mitinitta.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii