Coriandrul este o planta de la care se folosesc si frunzele si semintele,dar au un gust foarte diferit. Semintele au o culoare maronie deschisa si au un gust de citrice placut. Pot fi folosite la tratarea bolilor digestive. Semintele pot fi folosite pnetru peste, pasare si legume. Pot fi adaugate si in paine si aluaturi pentru prajituri. Semintele macinate pot fi puse in carnati, curry sau se adauga pe carne inainte de a o frige. Semintele sunt adaugate de multe ori in zeama muraturilor pentru a le conserva sau pot fi macinate si amestecate cu alte condimente dulci ,pentru a aroma deserturile de orez, fructe, prajiturile si crema de oua. Coriandrul macinat este mai putin dulce si isi pierde aroma mult mai repede decat semintele proaspete. Nu trebuie uitat ca si frunzele de coriandru sunt foarte gustoase la mancaruri, salate ori doar pentru decor. Sursa acestui articol este blogul culinar Mitinitta.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaCuloare si savoare!
Prajitura cu perle de tapioca fierte in sirop de rodieSunt momente în viaţă când te întrebi "ce să mai pregătim azi de mâncare", lucru care se întâmplă când sunt...
Ciocănele în vin albSe rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Comentarii