Curcuma face parte din aceeasi familie ca ghimbirul si se obtine din rizomii culesi si prelucrati. Provine din India,dar acum se cultiva in toata lumea,mai ales in China, Java si Peru. Se vinde intreaga sau macinata.Rizomii sunt fierti,uscati ,curatati si apoi macinati,obtinandu-se un condiment galben deschis, usor aromat, cu miros piperat si gust destul de intepator. Este un puternic stimulent al sistemului digestiv. Curcuma este un ingredient esential pentru pulberea de curry si este folosita in special pentru meniurile vegetariene din India. Curcuma se pune in orez, schimbandu-i culoarea. Se foloseste pentru a aroma sosul Worcestershire si la muraturile piccalilli. Se poate combina cu mustarul si unele branzeturi, intensificand culoarea acestora. Este recomandat sa cumparati cantitati mici, isi pierde repede gustul, desi culoarea ramane neschimbata. Sursa acestui articol este blogul culinar Mitinitta.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrise La bogatia de legume gustoase este pacat sa nu faci o ciorba cu de toate. Daca mai pui si putina carnita de gust si mai...
Ciorba taraneasca de purcelPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii