Curcuma

(0)
admin postat de
Curcuma face parte din aceeasi familie ca ghimbirul si se obtine din rizomii culesi si prelucrati. Provine din India,dar acum se cultiva in toata lumea,mai ales in China, Java si Peru. Se vinde intreaga sau macinata.Rizomii sunt fierti,uscati ,curatati si apoi macinati,obtinandu-se un condiment galben deschis, usor aromat, cu miros piperat si gust destul de intepator. Este un puternic stimulent al sistemului digestiv. Curcuma este un ingredient esential pentru pulberea de curry si este folosita in special pentru meniurile vegetariene din India. Curcuma se pune in orez, schimbandu-i culoarea.

Se foloseste pentru a aroma sosul Worcestershire si la muraturile piccalilli. Se poate combina cu mustarul si unele branzeturi, intensificand culoarea acestora. Este recomandat sa cumparati cantitati mici, isi pierde repede gustul, desi culoarea ramane neschimbata.

Sursa acestui articol este blogul culinar Mitinitta.
recomandari

Galangalul are un gust foarte aromat,o combinatie de piper si ghimbir. Din punct de vedere medical,este ...

citește—

Este al treilea condiment dupa sofran si vanilie ca pret, este mai cunoscut in tarile arabe si India, mai ...

citește—

In Orientul Mijlociu, sunt intalnite mai multe feluri de baharat. Ideal ar fi sa folositi o piua sau sa ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite