Fasolea azuki are un nivel foarte ridicat de amidon (50%), de asemenea contine proteine, fibre si vitamina B1. Sunt mai multe feluri de fasole azuki, de culoare rosie, verde, galben si alb. Cea mai cunoscuta este cea rosie si este folosita la prajiturile japoneze si la deserturi. Fasolea azuki se gaseste si la noi la unele magazine cu produse bio si naturiste. Se mai gaseste si sub forma de pasta dulce, care se foloseste la diferite umpluturi. Aroma lor este similara cu cea de castane, poate tocmai din cauza amidonului. Este folosita la sarbatorile japoneze, atunci cand se face un orez rosu, numit sekihan. Se poate adauga la inghetata, salata de fructe si mousse. Se pot pastra pentru un timp indelungat daca sunt ferite de lumina soarelui. Sursa acestui articol este blogul culinar Mitinitta.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAm vazut intamplator pe facebook aceasta reteta, dar sub alta denumire, si mi-a placut foarte mult cum arata, asa ca am zis...
Oua in purgatoriuPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii