Fasolea Azuki

(0)
admin postat de
Fasolea azuki are un nivel foarte ridicat de amidon (50%), de asemenea contine proteine, fibre si vitamina B1. Sunt mai multe feluri de fasole azuki, de culoare rosie, verde, galben si alb.

Cea mai cunoscuta este cea rosie si este folosita la prajiturile japoneze si la deserturi.

Fasolea azuki se gaseste si la noi la unele magazine cu produse bio si naturiste. Se mai gaseste si sub forma de pasta dulce, care se foloseste la diferite umpluturi.

Aroma lor este similara cu cea de castane, poate tocmai din cauza amidonului. Este folosita la sarbatorile japoneze, atunci cand se face un orez rosu, numit sekihan. Se poate adauga la inghetata, salata de fructe si mousse.

Se pot pastra pentru un timp indelungat daca sunt ferite de lumina soarelui.

Sursa acestui articol este blogul culinar Mitinitta.
recomandari

Folosit mai ales in Japonia, nori se obtine prin procesarea unor alge marine. Se folosesc la sushi si la ...

citește—

Pasta de wasabi se fabrica din radacina de wasabi, asemanatoare cu hreanul, dar desi este iute confera o alta ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite