Fasolea azuki are un nivel foarte ridicat de amidon (50%), de asemenea contine proteine, fibre si vitamina B1. Sunt mai multe feluri de fasole azuki, de culoare rosie, verde, galben si alb. Cea mai cunoscuta este cea rosie si este folosita la prajiturile japoneze si la deserturi. Fasolea azuki se gaseste si la noi la unele magazine cu produse bio si naturiste. Se mai gaseste si sub forma de pasta dulce, care se foloseste la diferite umpluturi. Aroma lor este similara cu cea de castane, poate tocmai din cauza amidonului. Este folosita la sarbatorile japoneze, atunci cand se face un orez rosu, numit sekihan. Se poate adauga la inghetata, salata de fructe si mousse. Se pot pastra pentru un timp indelungat daca sunt ferite de lumina soarelui. Sursa acestui articol este blogul culinar Mitinitta.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcO plăcintă cu dovleac ce a avut în sfârșit succes în familia noastră. Nah, acum după ce vor citi...
Placinta cu dovleac, dovlecel, migdale si nucaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii