Ienibaharul

(0)
admin postat de
Ienibaharul se foloseste nu doar in bucatarie ci si ca medicament. Se spune ca imbunatateste digestia si ajuta sistemul nervos. Ienibaharul e cunoscut si sub numele de piper jamaican sau pimento, desi aceste nume sunt incorecte, deoarece nu e o combinatie de mirodenii si nici un piper.

Se spune ca ienibaharul a fost adus in Europa din Jamaica de Cristofor Clumb, in timp ce aztecii il foloseau pentru a condimenta ciocolata.

E bine sa cumparati ienihabarul intreg, pentru a-l putea macina atunci cand aveti nevoie de el. Il puteti folosi la fel ca pe scortisoara, nucsoara si cuisoare, in bauturi picante si fierbinti, cum e vinul fiert sau pe post de condiment pentru muraturi, deserturi si creme de vanilie. Un pic de ienihabar adauga savoare prajiturilor.

Ienihabarul se foloseste si la carne de peste, pentru a le da un gust neobisnuit si condimentat. Merge in special cu mielul. Il puteti adauga sub forma de pulbere la preparatele de curry si la crustacee. Puneti cateva bobite in rasnita pentru a adauga o nuanta aparte piperului negru. Frunzele se folosesc pentru a prepara rom de dafin.

Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinitta.
recomandari

Schinduful, care s emai numeste si fan grecesc, este cunoscut mai ales ca fiind un ingredient folosit la ...

citește—

Ghimbirul este un condiment cunoscut in toata lumea si are o aroma intepatoare, usor dulce si lemnoasa.
...

citește—

Piperul de Sichuan are mai multe denumire printre care piper de anason, fagara, piper japonez, piper chinezesc ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite