Ienibaharul

Ienibaharul

Ienibaharul se foloseste nu doar in bucatarie ci si ca medicament. Se spune ca imbunatateste digestia si ajuta sistemul nervos. Ienibaharul e cunoscut si sub numele de piper jamaican sau pimento, desi aceste nume sunt incorecte, deoarece nu e o combinatie de mirodenii si nici un piper. Se spune ca ienibaharul a fost adus in Europa din Jamaica de Cristofor Clumb, in timp ce aztecii il foloseau pentru a condimenta ciocolata. E bine sa cumparati ienihabarul intreg, pentru a-l putea macina atunci cand aveti nevoie de el. Il puteti folosi la fel ca pe scortisoara, nucsoara si cuisoare, in bauturi picante si fierbinti, cum e vinul fiert sau pe post de condiment pentru muraturi, deserturi si creme de vanilie. Un pic de ienihabar adauga savoare prajiturilor. Ienihabarul se foloseste si la carne de peste, pentru a le da un gust neobisnuit si condimentat. Merge in special cu mielul. Il puteti adauga sub forma de pulbere la preparatele de curry si la crustacee. Puneti cateva bobite in rasnita pentru a adauga o nuanta aparte piperului negru. Frunzele se folosesc pentru a prepara rom de dafin. Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinitta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!

Supa crema de legume
Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Cele mai apreciate rețete
Chec de post
1
Dulciuri

Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Chec de post
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Macrou cu sos de rosii la cuptor
3
Mancaruri cu peste

Macrou cu sos de rosii la cuptor

Pentru ca suntem in postul Craciunului si sunt forte multe zile cu dezlegare la peste, va prezint o reteta delicioasa...

Macrou cu sos de rosii la cuptor
Tort Diplomat de post
4
Torturi

Tort Diplomat de post

Tortul diplomat este un desert foarte cunoscut si apreciat, de care va puteti bucura si in perioada postului. Tortul se...

Tort Diplomat de post
Nectar de caise
5
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Parteneri
Pizza cu blat crocant, facut cu vin spumant
Bucataras.RO

Pizza cu blat crocant, facut cu vin spumant

Pizza in sine nu este prea bogata in ingrediente, este facuta instant cu ce am gasit prin frigider, dar interesant este...

Pizza cu blat crocant, facut cu vin spumant
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Mancare de urzici cu mamaliga
ReteteCulinare.RO

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga