Ienibaharul se foloseste nu doar in bucatarie ci si ca medicament. Se spune ca imbunatateste digestia si ajuta sistemul nervos. Ienibaharul e cunoscut si sub numele de piper jamaican sau pimento, desi aceste nume sunt incorecte, deoarece nu e o combinatie de mirodenii si nici un piper. Se spune ca ienibaharul a fost adus in Europa din Jamaica de Cristofor Clumb, in timp ce aztecii il foloseau pentru a condimenta ciocolata. E bine sa cumparati ienihabarul intreg, pentru a-l putea macina atunci cand aveti nevoie de el. Il puteti folosi la fel ca pe scortisoara, nucsoara si cuisoare, in bauturi picante si fierbinti, cum e vinul fiert sau pe post de condiment pentru muraturi, deserturi si creme de vanilie. Un pic de ienihabar adauga savoare prajiturilor. Ienihabarul se foloseste si la carne de peste, pentru a le da un gust neobisnuit si condimentat. Merge in special cu mielul. Il puteti adauga sub forma de pulbere la preparatele de curry si la crustacee. Puneti cateva bobite in rasnita pentru a adauga o nuanta aparte piperului negru. Frunzele se folosesc pentru a prepara rom de dafin. Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinitta.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrisePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii