Aroma sa e dulceaga si inconfundabila, are efecte antidepresive, proprietati calmante si sedative. Florile se usuca de obicei cu putin timp inainte sa infloreasca,apoi macinate si folosite drept condiment. Florile proaspete se pot zaharisi si folosi la decoratul prajiturilor. Se folosesc la fursercuri sau la compoturi. Inghetata are un gust floral delicios daca este condimentat cu levantica. Se potriveste si la friptura de miel, puneti cateva crengute de levantica si rozmarin pe miel,pentru a dobandi o aroma lemnoasa si florala. Mugurii uscati se pot amesteca impreuna cu sarea grunjoasa,rozmarin uscat,piper negru si putin zahar pentru a condimenta carnea pentru gratar. Adaugati cateva tulpini in otet pentru a folosi la salate. Sursa acestui articol este blogul culinar Mitinitta.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii