Aroma sa e dulceaga si inconfundabila, are efecte antidepresive, proprietati calmante si sedative. Florile se usuca de obicei cu putin timp inainte sa infloreasca,apoi macinate si folosite drept condiment. Florile proaspete se pot zaharisi si folosi la decoratul prajiturilor. Se folosesc la fursercuri sau la compoturi. Inghetata are un gust floral delicios daca este condimentat cu levantica. Se potriveste si la friptura de miel, puneti cateva crengute de levantica si rozmarin pe miel,pentru a dobandi o aroma lemnoasa si florala. Mugurii uscati se pot amesteca impreuna cu sarea grunjoasa,rozmarin uscat,piper negru si putin zahar pentru a condimenta carnea pentru gratar. Adaugati cateva tulpini in otet pentru a folosi la salate. Sursa acestui articol este blogul culinar Mitinitta.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdesupa crema pentru zile reci
Supa crema de legume si linteCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiLa mine in familie se pun in fiecare an. Am inceput cu gutui si prune si apoi am tot adaugat fructe. Sunt foarte bune, dulci...
Fructe murate in otet (reteta Motan)Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii