Aroma sa e dulceaga si inconfundabila, are efecte antidepresive, proprietati calmante si sedative. Florile se usuca de obicei cu putin timp inainte sa infloreasca,apoi macinate si folosite drept condiment. Florile proaspete se pot zaharisi si folosi la decoratul prajiturilor. Se folosesc la fursercuri sau la compoturi. Inghetata are un gust floral delicios daca este condimentat cu levantica. Se potriveste si la friptura de miel, puneti cateva crengute de levantica si rozmarin pe miel,pentru a dobandi o aroma lemnoasa si florala. Mugurii uscati se pot amesteca impreuna cu sarea grunjoasa,rozmarin uscat,piper negru si putin zahar pentru a condimenta carnea pentru gratar. Adaugati cateva tulpini in otet pentru a folosi la salate. Sursa acestui articol este blogul culinar Mitinitta.
Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarDe cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...
Gutui cu carne de puiCrochetele din gris sunt aperitive delicioase.. Ouale se spala sub jet de apa rece. Faina si pesmetul se cern. Cascavalul se...
Crochete din gris cu cascavalBriosele simple cu iaurt sunt un desert delicios pe care il puteti realiza impreuna cu copiii dumneavoastra. Pentru aceasta...
Briose simple cu iaurtAceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...
Aluat dulce pentru placinta• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazareMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii