Merisoarele, numite si afine rosii, sunt ideale pentru sosuri si prajituri. Au un gust acrisor, ceea ce le face sa poata fi folosite atat pentru prepararea anumitor mancaruri pe baza de carne, cat si a bauturilor si dulciurilor. Cand le gasesti Sezonul merisoarelor incepe in septembrie si se termina in octombrie, dar in comert pot fi gasite si in alte perioade ale anului. Cum le alegi Le poti cumpara proaspete sau uscate – in cazul in care le cumperi proaspete, alege-le pe cele rosii, tari si carnoase. Cum le pastrezi Le poti tine in frigider chiar si doua luni, iar in congelator rezista pana la un an. Cum le pregatesti Atunci cand sunt proaspete, foloseste-le pentru sosuri, placinte, budinci, sucuri sau sorbet. Daca sunt uscate, le poti folosi pentru umplutura brioselor.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcchifle umplute cu branza si pulpe de pui ,este o reteta foarte delicioasa.
Chifle umplute (reteta video)Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii