Nucsoara

Nucsoara

Samanta de nucsoara inchisa intr-o coaja cu aspect de filigran,este data pe razatoare. Gustul e mai dulce decat al cojii de nucsoara si lasa o senzatie proaspata si placuta. Este utitlizata si la tratarea bolilor sistemului digestiv. Uleiul semintelor mici sau zdrobite de nucsoara e extras si folosit in industria cosmetica. Nucsoara se vinde intreaga sau macinata. Nucsoara se rade si se presara in cantitati mici in bauturile fierbinti, picante, cum ar fi vinul fiert sau ciocolata calda, si se foloseste la condimentarea si indulcirea deserturilor. Puteti razui nucsoara peste mancarea coapta (cum ar fi lasagna), cremele de vanilie si inghetata. In bucataria olandeza,nucsoara e folosita in pireuri de legume si de cartofi, iar italienii o utilizeaza pentru a asezona carnea si sosurile pentru paste. Nucsoara se poate pastra in coaja si o puteti folosi si dupa trei sau patru ani. Cand aveti nevoie radeti cantitati mici de nucsoara.   Sursa acestui articol este blogul culinar Mitinitta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc