Piperul de Sichuan

(0)
admin postat de
Piperul de Sichuan are mai multe denumire printre care piper de anason, fagara, piper japonez, piper chinezesc si piper de floare.

Poate fi folosit ca mirodenie,la fel ca piperul normal, dar este mult mai iute, mai aromat si are o consistenta mai lemnoasa, deci se foloseste in cantitati mici.

Creste in regiunea Sichuan din China, de und eii vine si numele. Mancarea chinezeasca a inceput sa devina cunoscuta tocmai datorita gustului distinctiv al acestui piper.

Piperul este utilizat pentru asezonarea crevetilor si a carnii de pasare. Pentru a intensifica aroma, incercati sa prajiti boabele inainte de a le macina. Frunzele pot fi folosite la supe sau la preparatele din carne. Pot fi fierte in sos de soia cu zahar sau chiar invelite in coca si prajite. Piperul de Sichuan este un condiment esential in pudra "5 condimente".

Sursa acestui articol este blogul culinar Mitinitta.
recomandari

Galangalul are un gust foarte aromat,o combinatie de piper si ghimbir. Din punct de vedere medical,este ...

citește—

Conceptul nutritionist chinez - cu o vechime de peste 5.000 de ani - are la baza cateva principii alimentare. ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite