Piperul de Sichuan are mai multe denumire printre care piper de anason, fagara, piper japonez, piper chinezesc si piper de floare. Poate fi folosit ca mirodenie,la fel ca piperul normal, dar este mult mai iute, mai aromat si are o consistenta mai lemnoasa, deci se foloseste in cantitati mici. Creste in regiunea Sichuan din China, de und eii vine si numele. Mancarea chinezeasca a inceput sa devina cunoscuta tocmai datorita gustului distinctiv al acestui piper. Piperul este utilizat pentru asezonarea crevetilor si a carnii de pasare. Pentru a intensifica aroma, incercati sa prajiti boabele inainte de a le macina. Frunzele pot fi folosite la supe sau la preparatele din carne. Pot fi fierte in sos de soia cu zahar sau chiar invelite in coca si prajite. Piperul de Sichuan este un condiment esential in pudra "5 condimente". Sursa acestui articol este blogul culinar Mitinitta.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcO plăcintă cu dovleac ce a avut în sfârșit succes în familia noastră. Nah, acum după ce vor citi...
Placinta cu dovleac, dovlecel, migdale si nucaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii