Sofranul

(0)
admin postat de
Putin sofran poate face minuni, de aceea este si atat de scump. Are o culoare aurie portocalie si se foloseste putin pentru a obtine o culoare portocalie. E nevoie de foarte putin pentru a beneficia de minunatul sau gust. Se poate infuza pentru a obtine un ceai care calmeaza si limpezeste mintea. Se poate gasi macinat sau sub forma de fire.Ideal ar fi sa cumparati fire pentru ca se poate observa imediat daca sunt vopsite sau colorate artificial. Sofranelul sau sofranul fals are stamine asemanatoare, dar nu sunt deloc aromate.

Curcuma se vinde pe post de sofran,dar este usor de deosebit din cauza culorii si a gustului diferit. Este un ingredient esential in paella, bouillabaisse, risotto alla milanese si prajituri cu sofran. Adaugati cozonacului pentru o culoare mai pronuntata. Sofranul este bun pentru a condimenta scoicile si pestele si se foloseste si la sosuri. Firele de sofran se rup si se introduc in apa fierbinte,astfel se va imprastia culoarea si va colora apa. Apoi se va folosi in conformitate cu instructiunile retetei. Un varf de cutit este de ajuns pentru a aroma patru portii de orez.

Incearca retetele cu sofran de pe culinar.ro.

Sursa acestui articol este blogul culinar Mitinitta.
Alte articole cu:
sofran
recomandari

Inrudit cu vita de vie salbatica,se gaseste in peste 250 de varietati, unele destul de otravitoare. Nu este ...

citește—

Sofranul este colorat in rosu-portocaliu, are gust de miere, insa usor amarui si foarte parfumat. La ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite