Inrudit cu vita de vie salbatica,se gaseste in peste 250 de varietati, unele destul de otravitoare. Nu este foarte cunoscut in Occident,dar poate fi procurat din magazinele din Orientul Mijlociu, sub forma macinata,avand o culoare inchisa, ruginie. Sumacul este pretuit pentru continutul sau bogat in acid tanic si aroma astrigenta. Romanii il foloseau pentru gustul acru,inainte ca lamaia sa fie importata in Europa. In Orientul Mijlociu din el se prepara o bautura acra, care calmeaza durerile usoare de stomac. In Liban si Siria este presarat peste peste si adaugat la hummus si salate,atat pentru aroma cat si pentru culoare. Puiul asezonat cu sumac capata un gust astrigent,ca si kebabul. Eu il folosesc la supa de linte turceasca, la sosuri de iaurt si il presar peste kebab. Este bun si deasupra orezului simplu. M-am inspirat din cartea "Plante si mirodenii" Sursa acestui articol este blogul culinar Mitinita.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii