Inrudit cu vita de vie salbatica,se gaseste in peste 250 de varietati, unele destul de otravitoare. Nu este foarte cunoscut in Occident,dar poate fi procurat din magazinele din Orientul Mijlociu, sub forma macinata,avand o culoare inchisa, ruginie. Sumacul este pretuit pentru continutul sau bogat in acid tanic si aroma astrigenta. Romanii il foloseau pentru gustul acru,inainte ca lamaia sa fie importata in Europa. In Orientul Mijlociu din el se prepara o bautura acra, care calmeaza durerile usoare de stomac. In Liban si Siria este presarat peste peste si adaugat la hummus si salate,atat pentru aroma cat si pentru culoare. Puiul asezonat cu sumac capata un gust astrigent,ca si kebabul. Eu il folosesc la supa de linte turceasca, la sosuri de iaurt si il presar peste kebab. Este bun si deasupra orezului simplu. M-am inspirat din cartea "Plante si mirodenii" Sursa acestui articol este blogul culinar Mitinita.
Cum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaCiorba de perisoare delicioasa este o reteta de ciorba clasica, cu multe legume si orez. Este o reteta de ciorba cu perisoare...
Ciorba de perisoare delicioasaAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeCombinatia este una absolut delicioasa…din gutui am facut un fel de dulceata, fructele le-am taiat in cuburi si am incercat...
Salam de biscuiti cu miez de gutuiUsor, rapid si delicios acest Tiramisu in monoportii, perfect pentru orice zi a saptamanii. Pofta buna!!
Tiramisu la paharDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii