Susanul este folosit atat pentru seminte cat si pentru ulei. La un moment dat, s-a crezut ca are puteri magice. "Sesam, deschide-te" din basmul cu Ali Baba se refera probabil la capacitatea tecilor de susan de a plesni brusc. Semintele de susan au o aroma dulce, asemanatoare celei de alune, mai ales atunci cand sunt prajite. Uleiul din seminte de susan este extras si imbuteliat ca mirodenie. Cateva picaturi ajung pentru a da savoare mancarii si se adauga la sfarsit, chiar inainte de a o servi. Din semintele macinate se obtine o pasta cu gust puternic,numita tahini,care reprezinta un ingredient important in retetele de hummus. In bucataria greceasca, din pasta se prepara halvaua. Semintele de susan mai sunt presarate pe paine, prajituri si alte prodese de patiserie. Mai pot fi amestecate cu miere si lasate sa se usuce, formand batoanele de susan. Seminetele prajite merg la sosurile de legume sau de branza, pot fi adaugate la salate si la supe. Uleiul din susan este folosit mai ales la bucataria asiatica, pentru aroma. Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinitta.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySe framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizzaSe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtImi place foarte mult acest muschiulet de porc. Este foarte fraged si se gateste imediat! Din el pregatesc foarte des...
Muschiulet de porc cu sos de soia la tigaiePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii