Susanul

(0)
admin postat de
Susanul este folosit atat pentru seminte cat si pentru ulei. La un moment dat, s-a crezut ca are puteri magice. "Sesam, deschide-te" din basmul cu Ali Baba se refera probabil la capacitatea tecilor de susan de a plesni brusc. Semintele de susan au o aroma dulce, asemanatoare celei de alune, mai ales atunci cand sunt prajite.

Uleiul din seminte de susan este extras si imbuteliat ca mirodenie. Cateva picaturi ajung pentru a da savoare mancarii si se adauga la sfarsit, chiar inainte de a o servi.

Din semintele macinate se obtine o pasta cu gust puternic,numita tahini,care reprezinta un ingredient important in retetele de hummus. In bucataria greceasca, din pasta se prepara halvaua. Semintele de susan mai sunt presarate pe paine, prajituri si alte prodese de patiserie. Mai pot fi amestecate cu miere si lasate sa se usuce, formand batoanele de susan. Seminetele prajite merg la sosurile de legume sau de branza, pot fi adaugate la salate si la supe. Uleiul din susan este folosit mai ales la bucataria asiatica, pentru aroma.

Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinitta.
Alte articole cu:
susan
recomandari

Ienibaharul se foloseste nu doar in bucatarie ci si ca medicament. Se spune ca imbunatateste digestia si ajuta ...

citește—

Uleiul de susan are o aroma placuta foarte puternica si este folosit in bucataria ...

citește—

   In zilele noastre creste mai ales in India si China si este importat masiv in Europa, pentru ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite