Fructul copacului de tamarind este o boaba maro-inchis si se cultiva de secole. Este raspandit in bucataria indiana, dar si in cea din Asia de Sud-Est, Africa, Irak si tarile din jurul Golfului Persic. Cred ca e cunoscut si pe la noi, tatal meu mi-a pomenit ca l-a incercat in copilarie. Gustul e o combinatie de dulce, acrisor si aromat. Tamarindul se faseste sub forma unui miez negru, lipicios si cu aspect lemnos, cunoscut si ca pasta de tamarind, care este de fapt pastaia fara seminte. Aroma este extrasa prin inmuierea tamarindului in apa calda cu putin zahar si apoi stoarcerea sa. Este o aroma utila pentru mancarurile cu curry, carne sau peste si acreste mult mai bine decat sucul de lamaie. Se gaseste, de asemenea, sub forma uscata, macinata. Sursa acestui articol este blogul culinar Mitinitta.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii