Tamarindul

(0)
admin postat de
Fructul copacului de tamarind este o boaba maro-inchis si se cultiva de secole. Este raspandit in bucataria indiana, dar si in cea din Asia de Sud-Est, Africa, Irak si tarile din jurul Golfului Persic.

Cred ca e cunoscut si pe la noi, tatal meu mi-a pomenit ca l-a incercat in copilarie. Gustul e o combinatie de dulce, acrisor si aromat. Tamarindul se faseste sub forma unui miez negru, lipicios si cu aspect lemnos, cunoscut si ca pasta de tamarind, care este de fapt pastaia fara seminte. Aroma este extrasa prin inmuierea tamarindului in apa calda cu putin zahar si apoi stoarcerea sa. Este o aroma utila pentru mancarurile cu curry, carne sau peste si acreste mult mai bine decat sucul de lamaie. Se gaseste, de asemenea, sub forma uscata, macinata.

Sursa acestui articol este blogul culinar Mitinitta.
recomandari

Susanul este folosit atat pentru seminte cat si pentru ulei. La un moment dat, s-a crezut ca are puteri ...

citește—

Anasonul are un miros si gust relativ dulce, asemanator celui de lemn dulce. Uleiul de anason este folosit la ...

citește—

Ienibaharul se foloseste nu doar in bucatarie ci si ca medicament. Se spune ca imbunatateste digestia si ajuta ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite