Trandafirul din bucatarie

Trandafirul din bucatarie

Folositi petalele parfumate fara zona alba si amara din spate. Preasarati-le in salate sau peste deserturi. Sunt folosite in mod traditional singure, dar pot fi amestecate in compoturi sau conserve cu fructe. Petalele sunt tinute intr-un lichid pentru a obtine esenta care da gustul rahatului turcesc. Din petale se pot face siropuri, oteturi, serbet sau zahar de flori. Petalele zaharisite sunt utilizate la decorarea prajiturilor. Petalele se usuca, se zaharisesc sau se pun la murat in otet. Se pot folosi si la ceai. Sursa acestui articol este blogul culinar Mitinitta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori