Folositi petalele parfumate fara zona alba si amara din spate. Preasarati-le in salate sau peste deserturi. Sunt folosite in mod traditional singure, dar pot fi amestecate in compoturi sau conserve cu fructe. Petalele sunt tinute intr-un lichid pentru a obtine esenta care da gustul rahatului turcesc. Din petale se pot face siropuri, oteturi, serbet sau zahar de flori. Petalele zaharisite sunt utilizate la decorarea prajiturilor. Petalele se usuca, se zaharisesc sau se pun la murat in otet. Se pot folosi si la ceai. Sursa acestui articol este blogul culinar Mitinitta.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii