Pasta de wasabi se fabrica din radacina de wasabi, asemanatoare cu hreanul, dar desi este iute confera o alta senzatie si anume, simti ca iti ia nasul foc. Trebuie pastrat etans ca sa nu-si piarda gustul, de aceea la sushi se foloseste intre peste si orez, ca sa nu-ti piarda aroma. Se amesteca si cu sos de soia in care se introduc bucatile de sushi si sashimi. In comert, se gaseste o imitatie de wasabi, pretul celui real este foarte ridicat de aceea se fabrica si o varianta mai ieftina. Cel real este denumit hon wasabi. Chiar si in Japonia, nu creste peste tot, ci numai in anumite regiune, de aceea este un condiment scump. Wasabiul are si un efect lacrimogen, dar iuteala lui este mai de scurta durata decat ardeiul iute. Sursa acestui articol este blogul culinar Mitinitta.
Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Briose aperitiv cu legume si sunca presata• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaTaie in patru merele decojite si scoate-le miezul. Cantareste 1,25 kg de mere si taie-le cubulete. Pune cubuletele impreuna...
Gem de mere cu miereSe spala creierul, se curata de pielita si se fierbe in apa cu sare si cu putin otet. Dupa ce a fiert, se scoate si se lasa...
Salata de creier de boeufTarta cu branza este foarte usor de preparat. Este o prajitura cu branza delicioasa, usoara cu aroma discreta de vanilie.
Tarta simpla cu branzaPunch fara alcool pentru copii cu ingrediente 100% naturale
Punch pentru copiiPentru retete dietetice! E prima data cand am incercat reteta si mi-a placut! Cred ca merita incercata !
Furnici in copacIata-ma ajunsa la reteta cu numarul 200! Vreau sa va spun cat de mult ma bucur ca in urma cu 1 an si 9 luni am intrat in...
Cheesecake cu sos de capsuni - reteta nr.200!Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii