Folosirea condimentelor in mancaruri este o adevarata arta si nu putem arunca in oala cateva prafuri si sa sustinem ca am gatit o mancare delicioasa, fara sa stim ce si cum am pus la fiert.
Iata cu ce se potriveste fiecare condiment in parte:
- Supe si ciorbe: busuioc, dafin, chili, chimen, patrunjel, maghiran, rozmarin, salvie, cimbru, ceapa, leustean
- Legume:
Rosii: ceapa, busuioc, telina, scortisoara, chili, marar, usturoi, ghimbir, patrunjel, rozmarin
Fasole: chimen, chili, oregano, patrunjel, piper, salvie, cimbru, usturoi, marar, ceapa, dafin
Cartofi: busuioc, chimen, telina, coriandru, oregano, patrunjel, rozmarin, tarhon, cimbru, usturoi
Salate: busuioc, chimen, marar, ceapa, usturoi, hrean, lamaie, leusetean, menta, oregano, rozmarin, tarhon, cimbru
- Carne:
Peste: anason, busuioc, dafin, chili, marar, usturoi, ghimbir, lamaie, oregano, rozmarin, cimbru, sofran, salvie, tarhon, maghiran.
Miel: piper, busuioc, dafin, scortisoara, coriandru, chimen, curry, marar, usturoi, menta, oregano, rozmarin, cimbru
Pui: piper, busuioc, dafin, chili, marar, usturoi, ghimbir, boia, rozmarin, sofran, cimbru.
Vita: piper, busuioc, dafin, chili, chimen, usturoi, oregano, rozmarin, salvie, cimbru, ceapa
Porc: piper, chili, usturoi, chimen, oregano, ceapa, hrean, tarhon
- Branza: busuioc, chimen, chili, ceapa, coriandru, chimen, marar, usturoi, hrean, menta, piper, salvie, tarhon, cimbru
- Oua: busuioc, chili, ghimbir, maghiran, oregano, boia, patrunjel, piper, cimbru, ceapa
- Dulciuri: anason, cardamom, scortisoara, cuisoare, ghimbir, coaja de lamaie, petale de trandafir, nucsoara, menta
- Fructe: anason, cardamom, scortisoara, cuisoare, coriandru, ghimbir, menta
Cum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaCiorba de perisoare delicioasa este o reteta de ciorba clasica, cu multe legume si orez. Este o reteta de ciorba cu perisoare...
Ciorba de perisoare delicioasaPentru că la începutul acestei toamne am pregătit niște roșii deshidratate, în ulei, le-am testat gustul în niște...
Cosulete aperitiv din aluat foietaj cu rosii deshidratate, gogosari, carnati si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO combinatie de arome si texturi surprinzator de buna, cu parfum de toamna.
Pavlova cu nuca, mousse de castane si jeleu de gutuiRogolah este o reteta culinara minunata de cornulete foarte fragede, umplute cu nuca si scortisoara. Cornuletele se pot umple...
Rogolah, cornulete foarte fragedeUn aperitiv cu castraveti murati deliciosi
Cordon bleu cu castraveti muratiDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii