Arta condimentelor (2)

Folosirea condimentelor in mancaruri este o adevarata arta si nu putem arunca in oala cateva prafuri si sa sustinem ca am gatit o mancare delicioasa, fara sa stim ce si cum am pus la fiert.

Iata cu ce se potriveste fiecare condiment in parte:

- Supe si ciorbe: busuioc, dafin, chili, chimen, patrunjel, maghiran, rozmarin, salvie, cimbru, ceapa, leustean

- Legume:

Rosii: ceapa, busuioc, telina, scortisoara, chili, marar, usturoi, ghimbir, patrunjel, rozmarin

Fasole: chimen, chili, oregano, patrunjel, piper, salvie, cimbru, usturoi, marar, ceapa, dafin

Cartofi: busuioc, chimen, telina, coriandru, oregano, patrunjel, rozmarin, tarhon, cimbru, usturoi

Salate: busuioc, chimen, marar, ceapa, usturoi, hrean, lamaie, leusetean, menta, oregano, rozmarin, tarhon, cimbru

- Carne:

Peste: anason, busuioc, dafin, chili, marar, usturoi, ghimbir, lamaie, oregano, rozmarin, cimbru, sofran, salvie, tarhon, maghiran.

Miel: piper, busuioc, dafin, scortisoara, coriandru, chimen, curry, marar, usturoi, menta, oregano, rozmarin, cimbru

Pui: piper, busuioc, dafin, chili, marar, usturoi, ghimbir, boia, rozmarin, sofran, cimbru.

Vita: piper, busuioc, dafin, chili, chimen, usturoi, oregano, rozmarin, salvie, cimbru, ceapa

Porc: piper, chili, usturoi, chimen, oregano, ceapa, hrean, tarhon

- Branza: busuioc, chimen, chili, ceapa, coriandru, chimen, marar, usturoi, hrean, menta, piper, salvie, tarhon, cimbru

- Oua: busuioc, chili, ghimbir, maghiran, oregano, boia, patrunjel, piper, cimbru, ceapa

- Dulciuri: anason, cardamom, scortisoara, cuisoare, ghimbir, coaja de lamaie, petale de trandafir, nucsoara, menta

- Fructe: anason, cardamom, scortisoara, cuisoare, coriandru, ghimbir, menta

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
2
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Salata de fasole verde
3
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde
Lichior de menta
4
Romania

Lichior de menta

Lichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...

Lichior de menta
Plachie de crap
5
Romania

Plachie de crap

Plachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.

Plachie de crap