Folosirea condimentelor in mancaruri este o adevarata arta si nu putem arunca in oala cateva prafuri si sa sustinem ca am gatit o mancare delicioasa, fara sa stim ce si cum am pus la fiert.
Iata cu ce se potriveste fiecare condiment in parte:
- Supe si ciorbe: busuioc, dafin, chili, chimen, patrunjel, maghiran, rozmarin, salvie, cimbru, ceapa, leustean
- Legume:
Rosii: ceapa, busuioc, telina, scortisoara, chili, marar, usturoi, ghimbir, patrunjel, rozmarin
Fasole: chimen, chili, oregano, patrunjel, piper, salvie, cimbru, usturoi, marar, ceapa, dafin
Cartofi: busuioc, chimen, telina, coriandru, oregano, patrunjel, rozmarin, tarhon, cimbru, usturoi
Salate: busuioc, chimen, marar, ceapa, usturoi, hrean, lamaie, leusetean, menta, oregano, rozmarin, tarhon, cimbru
- Carne:
Peste: anason, busuioc, dafin, chili, marar, usturoi, ghimbir, lamaie, oregano, rozmarin, cimbru, sofran, salvie, tarhon, maghiran.
Miel: piper, busuioc, dafin, scortisoara, coriandru, chimen, curry, marar, usturoi, menta, oregano, rozmarin, cimbru
Pui: piper, busuioc, dafin, chili, marar, usturoi, ghimbir, boia, rozmarin, sofran, cimbru.
Vita: piper, busuioc, dafin, chili, chimen, usturoi, oregano, rozmarin, salvie, cimbru, ceapa
Porc: piper, chili, usturoi, chimen, oregano, ceapa, hrean, tarhon
- Branza: busuioc, chimen, chili, ceapa, coriandru, chimen, marar, usturoi, hrean, menta, piper, salvie, tarhon, cimbru
- Oua: busuioc, chili, ghimbir, maghiran, oregano, boia, patrunjel, piper, cimbru, ceapa
- Dulciuri: anason, cardamom, scortisoara, cuisoare, ghimbir, coaja de lamaie, petale de trandafir, nucsoara, menta
- Fructe: anason, cardamom, scortisoara, cuisoare, coriandru, ghimbir, menta
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii