In fiecare zi oboseala isi pune amprenta asupra noastra doborandu-ne fara nici macar un avertisment. In ajutorul nostru vine ginseng. Multi am auzit de el, dar oare cunoastem adevaratele lui proprietati?
Panax ginseng este o mica planta erbacee ale carei radacini au uneori un aspect  antropomorf (sugereaza o silueta umana) si care sunt folosite de mii de ani in  medicina traditionala chineza. Prezinta frunze palmat-lobate, flori albe si  fructe rosii. Planta creste spontan sau se cultiva in China, Coreea, Hong Kong,  Japonia, Siberia, Singapore.
Stadiul optim de recoltare este atins dupa 10  ani de vegetatie spontana sau 7 ani de cultura, cand radacina plantei ajunge la  60 – 100 g.
Dupa recoltare si curatare, radacina se supune actiunii vaporilor de apa si se usuca (nedecorticata) capatand o culoare rosie sau radacina se usuca in curent de aer cald si este decorticate, capatand o culoare alba (aceasta fiind caracteristica ginsengului american).
Preparatele pe  baza de ginseng stimuleaza puterea fizica si mentala, capacitatea organismului  de a face fata la suprasolicitarea fizica si psihica. De asemenea, datorita  efectelor tonice, energizante si de stimulent al activitatii cognitive,  ginsengul se recomanda in special celor care depun activitate mentala intensa.  Pe baza studiilor clinice, s-a demonstrat ca extractele de ginseng au actiune  antitoxica si de protectie, fiind benefice in curele de dezalcoolizare sau de  dezintoxicare. De asemenea, preparatele pe baza de ginseng confera organismului  capacitatea de adaptare la conditiile nefavorabile de mediu. Are actiune  benefica in pastrarea integritatii vaselor de sange si in functionarea normala a  inimii. Ajuta la mentinerea nivelului glicemiei si al colesterolului in limite  normale. De asemenea, este recomandat in tratarea bolilor de piele.

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii