Ginseng - o viata mai sanatoasa

In fiecare zi oboseala isi pune amprenta asupra noastra doborandu-ne fara nici macar un avertisment. In ajutorul nostru vine ginseng. Multi am auzit de el, dar oare cunoastem adevaratele lui proprietati?

Panax ginseng este o mica planta erbacee ale carei radacini au uneori un aspect antropomorf (sugereaza o silueta umana) si care sunt folosite de mii de ani in medicina traditionala chineza. Prezinta frunze palmat-lobate, flori albe si fructe rosii. Planta creste spontan sau se cultiva in China, Coreea, Hong Kong, Japonia, Siberia, Singapore.
Stadiul optim de recoltare este atins dupa 10 ani de vegetatie spontana sau 7 ani de cultura, cand radacina plantei ajunge la 60 – 100 g.

Dupa recoltare si curatare, radacina se supune actiunii vaporilor de apa si se usuca (nedecorticata) capatand o culoare rosie sau radacina se usuca in curent de aer cald si este decorticate, capatand o culoare alba (aceasta fiind caracteristica ginsengului american).

Preparatele pe baza de ginseng stimuleaza puterea fizica si mentala, capacitatea organismului de a face fata la suprasolicitarea fizica si psihica. De asemenea, datorita efectelor tonice, energizante si de stimulent al activitatii cognitive, ginsengul se recomanda in special celor care depun activitate mentala intensa. Pe baza studiilor clinice, s-a demonstrat ca extractele de ginseng au actiune antitoxica si de protectie, fiind benefice in curele de dezalcoolizare sau de dezintoxicare. De asemenea, preparatele pe baza de ginseng confera organismului capacitatea de adaptare la conditiile nefavorabile de mediu. Are actiune benefica in pastrarea integritatii vaselor de sange si in functionarea normala a inimii. Ajuta la mentinerea nivelului glicemiei si al colesterolului in limite normale. De asemenea, este recomandat in tratarea bolilor de piele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
2
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Salata de fasole verde
3
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde
Lichior de menta
4
Romania

Lichior de menta

Lichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...

Lichior de menta
Plachie de crap
5
Romania

Plachie de crap

Plachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.

Plachie de crap