Ginseng - o viata mai sanatoasa

In fiecare zi oboseala isi pune amprenta asupra noastra doborandu-ne fara nici macar un avertisment. In ajutorul nostru vine ginseng. Multi am auzit de el, dar oare cunoastem adevaratele lui proprietati?

Panax ginseng este o mica planta erbacee ale carei radacini au uneori un aspect antropomorf (sugereaza o silueta umana) si care sunt folosite de mii de ani in medicina traditionala chineza. Prezinta frunze palmat-lobate, flori albe si fructe rosii. Planta creste spontan sau se cultiva in China, Coreea, Hong Kong, Japonia, Siberia, Singapore.
Stadiul optim de recoltare este atins dupa 10 ani de vegetatie spontana sau 7 ani de cultura, cand radacina plantei ajunge la 60 – 100 g.

Dupa recoltare si curatare, radacina se supune actiunii vaporilor de apa si se usuca (nedecorticata) capatand o culoare rosie sau radacina se usuca in curent de aer cald si este decorticate, capatand o culoare alba (aceasta fiind caracteristica ginsengului american).

Preparatele pe baza de ginseng stimuleaza puterea fizica si mentala, capacitatea organismului de a face fata la suprasolicitarea fizica si psihica. De asemenea, datorita efectelor tonice, energizante si de stimulent al activitatii cognitive, ginsengul se recomanda in special celor care depun activitate mentala intensa. Pe baza studiilor clinice, s-a demonstrat ca extractele de ginseng au actiune antitoxica si de protectie, fiind benefice in curele de dezalcoolizare sau de dezintoxicare. De asemenea, preparatele pe baza de ginseng confera organismului capacitatea de adaptare la conditiile nefavorabile de mediu. Are actiune benefica in pastrarea integritatii vaselor de sange si in functionarea normala a inimii. Ajuta la mentinerea nivelului glicemiei si al colesterolului in limite normale. De asemenea, este recomandat in tratarea bolilor de piele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui
Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Pentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu pere si crema de branza
1
Prajituri

Prajitura cu pere si crema de branza

Cu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...

Prajitura cu pere si crema de branza
Prajitura Raffaello
2
Prajituri

Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...

Prajitura Raffaello
Prajitura in foi cu miere si nuca
3
Prajituri

Prajitura in foi cu miere si nuca

Aceasta reteta de prajitura din foi cu nuci si miere nu este grea si merita tot timpul pierdut. Daca veti avea rabdare sa o...

Prajitura in foi cu miere si nuca
Tocana de legume cu orez
4
Conserve de iarna

Tocana de legume cu orez

Este pentru prima data cand fac aceasta tocana de legume si a iesit grozav de buna, datorita legumelor de tot felul! Va invit...

Tocana de legume cu orez
Chiftele de cartofi cu dovlecel
5
Mancaruri cu legume

Chiftele de cartofi cu dovlecel

Chiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.

Chiftele de cartofi cu dovlecel
Parteneri
Chiftelute in sos alb de branzeturi
Bucataras.RO

Chiftelute in sos alb de branzeturi

Chiftelute, toata lumea face si stie ce sunt. Cel mai des le-am facut pana acum in sos de rosii, asta pentru ca-i placeau...

Chiftelute in sos alb de branzeturi
Tort de toamna cu mere si gutui
Gustos.RO

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui