Prunele uscate sunt o varianta excelenta pentru o gustare in acest sezon, cand inca nu au aparut fructele proaspete pe piata. Ele cresc imunitatea, previn numeroase afectiuni, sunt energizante si bune digestive.
Printre beneficiile acestor fructe gasim: trateaza anemia, previn osteoporoza, imbunatatesc functiile ficatului, pancreasului si rinichilor, scad aciditatea gastrica, trateaza infertilitatea, scad oboseala si incetinesc procesul de imbatranire.
Prunele nedecojite contin chiar mai multi antioxidanti decat fructele de padure si ajuta sistemul imunitar, deci sunt perfecte pentru acest sezon!
Prunele uscate se rehidrateaza in apa, insa nu cumparati prune uscate si afumate, deoarece fumul poate contine substante cancerigene. Ele contin si o cantitate mare de zahar (mai mare decat fructele proaspete), astfel incat daca suntem la dieta, trebuie evitate sau consumate in cantitati mici. Diabeticii au interdictie la acestea!
Prunele uscate sunt si un tratament naturist impotriva constipatiei. Ele se lasa intr-un vas cu apa si apoi se consuma pe stomacul gol. Se poate face si o cura exclusiva pe baza de prune uscate, pentru persoanele cu afectiuni hepatice, insa este recomandat sa ceri parerea unui medic.
In unele preparate, prunele uscate pot inlocui grasimile ca untul, margarina sau chiar uleiul, iar in produsele de patiserie in care folositi prune nu mai este necesar adaosul de zahar.
Iata cateva retete cu prune uscate!
Orez cu prune uscate
Far breton, un flan de prune uscate
Piept de curca umplut cu prune uscate
Medalioane de caprioara cu prune uscate si piure de cartofi
Tarta cu prune uscate
Muschi de pui cu prune uscate
Curcan cu fructe
Prajitura cu fructe festiva
Biscuiti cu cereale, Rapid si sanatos!
Craciunella cu perje
Ochi de monstrulet
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciPentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloAceasta reteta de prajitura din foi cu nuci si miere nu este grea si merita tot timpul pierdut. Daca veti avea rabdare sa o...
Prajitura in foi cu miere si nucaEste pentru prima data cand fac aceasta tocana de legume si a iesit grozav de buna, datorita legumelor de tot felul! Va invit...
Tocana de legume cu orezChiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.
Chiftele de cartofi cu dovlecel"Provocarea GastroArt"- rețeta reinterpretata
Zacusca de vinete cu mere- reteta reinterpretataSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii