Prunele uscate sunt o varianta excelenta pentru o gustare in acest sezon, cand inca nu au aparut fructele proaspete pe piata. Ele cresc imunitatea, previn numeroase afectiuni, sunt energizante si bune digestive.
Printre beneficiile acestor fructe gasim: trateaza anemia, previn osteoporoza, imbunatatesc functiile ficatului, pancreasului si rinichilor, scad aciditatea gastrica, trateaza infertilitatea, scad oboseala si incetinesc procesul de imbatranire.
Prunele nedecojite contin chiar mai multi antioxidanti decat fructele de padure si ajuta sistemul imunitar, deci sunt perfecte pentru acest sezon!
Prunele uscate se rehidrateaza in apa, insa nu cumparati prune uscate si afumate, deoarece fumul poate contine substante cancerigene. Ele contin si o cantitate mare de zahar (mai mare decat fructele proaspete), astfel incat daca suntem la dieta, trebuie evitate sau consumate in cantitati mici. Diabeticii au interdictie la acestea!
Prunele uscate sunt si un tratament naturist impotriva constipatiei. Ele se lasa intr-un vas cu apa si apoi se consuma pe stomacul gol. Se poate face si o cura exclusiva pe baza de prune uscate, pentru persoanele cu afectiuni hepatice, insa este recomandat sa ceri parerea unui medic.
In unele preparate, prunele uscate pot inlocui grasimile ca untul, margarina sau chiar uleiul, iar in produsele de patiserie in care folositi prune nu mai este necesar adaosul de zahar.
Iata cateva retete cu prune uscate!
Orez cu prune uscate
Far breton, un flan de prune uscate
Piept de curca umplut cu prune uscate
Medalioane de caprioara cu prune uscate si piure de cartofi
Tarta cu prune uscate
Muschi de pui cu prune uscate
Curcan cu fructe
Prajitura cu fructe festiva
Biscuiti cu cereale, Rapid si sanatos!
Craciunella cu perje
Ochi de monstrulet
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcCe poate fi mai bun in zilele de primavara, cand verdeturile abunda in gradini si in piete, decat un bors de stevie. Pregatit...
Bors de stevieIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii